Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:01 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Наебаване на група програмисти.нови  
Автор [Бoби] (кодер)
Публикувано28.01.13 15:05

Постъпих доста хитро, като пуснах един проект с отворен код под GPL3. Успях да намеря и няколко балъци, които да изкодират една значителна част от продукта. Разбира се, внимателно вписвах по авторските права предимно своето име и моята информация за контакти. Сложил съм имената и на другите разработчици, но основните права съм си ги написал мои. Продуктът набра известен комерсиален потенциал и сега съм решил да прекратя проекта с отворен код. Ще премахна публично достъпното хранилище, а в страницата на продукта ще напиша, че той повече не се поддържа и няма да съществува. След което, с определени модификации разбира се, ще вкарам наличния код в комерсиален продукт и ще си го шиткам от името на една фирма.

Какво ще кажете? Получава ли се преебавка ...

Тема Re: Наебаване на група програмисти.нови [re: [Бoби]]  
Автор fs ()
Публикувано28.01.13 15:13

Ти си моят идол

Автор rabin ()
Публикувано28.01.13 15:23

Да не сте братя с backinblack

Тема еваланови [re: [Бoби]]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано28.01.13 15:29

само така

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор Ben Bernanke (Шеф на Fed)
Публикувано28.01.13 16:06

Дано преебаните да са от Академията на Наков.

Тема Re: Наебаване на група програмисти.нови [re: Ben Bernanke]  
Автор rabin ()
Публикувано28.01.13 16:14

Te не пишат с отворен код, това за тях е ерес.

Тема Re: Наебаване на група програмисти.нови [re: Ben Bernanke]  
Автор eliten_programist (новак)
Публикувано28.01.13 16:35

няма как да не са, то изобщо има ли още хора които не идват от академията на Наков ?

Тема Re: Наебаване на група програмисти.нови [re: rabin]  
Автор backinblack (Ръси мозък)
Публикувано28.01.13 16:53

Интересно ми е, как така ти хрумна, че може да имаме нещо общо!?

Иначе, по неговия въпрос, преебания е само той! Всеки проект в даден момент може де си смени лиценза, но смяната на лиценза за бъдещите версии, не променя лиценза за стореното до момента и поради тази причина се пръкват форкове които си се поемат от създаденото вече комунити и баш тариката остава с пръст в гъз!

Най-пресен пример за това е MariaDB която започва да заменя масово MySQL срещам вече няколко изказвания, че е стигнала по-добро ниво от MySQL, а в следващата Федора ще мигрират окончателно на нея.
Оракъл се задави и с ОО! Докато се чудеше кво и как да изработи другите и коминитито си пусна Либре офис което е вече на доста по-добро ниво и ОО отиде в небитието

.
Точно това ще се случи и с неговия комерсиален продукт, ако наистина в него е имало добра идея която се е харесала на някой, за да го ползва в продакшън

Ползването на Уиндоус, сериозно и необратимо уврежда начина ви на мислене!

Тема Re: Наебаване на група програмисти.нови [re: backinblack]  
Автор rabin ()
Публикувано28.01.13 17:02

Интересно ми е, как така ти хрумна, че може да имаме нещо общо!?
Фенове сте някакви, то едни лицензи и чудеса... Га, че ги въртите "мелеоните" на бесното

Тема Re: Наебаване на група програмисти. [re: rabin]  
Автор backinblack (Ръси мозък)
Публикувано28.01.13 17:07

За теб май само на бесното коментарите са интересни, впечатляващи и запомнящи се! Не веднъж съм коментирал, че Уиндоус ползвам само за нещата за които нямам Линукс алтернатива, а по-преди, като ставаше въпрос и за разработка, че в днешно време виждам повече бизнес периспективи в ГПЛ лиценза, а не в комерсиалния.

Ползването на Уиндоус, сериозно и необратимо уврежда начина ви на мислене!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.