|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Наебаване на група програмисти.
|
|
Автор |
[Бoби] (кодер) |
Публикувано | 28.01.13 15:05 |
|
Постъпих доста хитро, като пуснах един проект с отворен код под GPL3. Успях да намеря и няколко балъци, които да изкодират една значителна част от продукта. Разбира се, внимателно вписвах по авторските права предимно своето име и моята информация за контакти. Сложил съм имената и на другите разработчици, но основните права съм си ги написал мои. Продуктът набра известен комерсиален потенциал и сега съм решил да прекратя проекта с отворен код. Ще премахна публично достъпното хранилище, а в страницата на продукта ще напиша, че той повече не се поддържа и няма да съществува. След което, с определени модификации разбира се, ще вкарам наличния код в комерсиален продукт и ще си го шиткам от името на една фирма.
Какво ще кажете? Получава ли се преебавка ...
| |
Тема
|
Re: Наебаване на група програмисти.
[re: [Бoби]]
|
|
Автор |
fs () |
Публикувано | 28.01.13 15:13 |
|
Ти си моят идол
| |
Тема
|
|
|
Автор |
rabin () |
Публикувано | 28.01.13 15:23 |
|
Да не сте братя с backinblack
| |
|
само така
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ben Bernanke (Шеф на Fed) |
Публикувано | 28.01.13 16:06 |
|
Дано преебаните да са от Академията на Наков.
| |
|
няма как да не са, то изобщо има ли още хора които не идват от академията на Наков ?
| |
Тема
|
[re: rabin]
|
|
Автор |
backinblack (Ръси мозък) |
Публикувано | 28.01.13 16:53 |
|
Интересно ми е, как така ти хрумна, че може да имаме нещо общо!?
Иначе, по неговия въпрос, преебания е само той! Всеки проект в даден момент може де си смени лиценза, но смяната на лиценза за бъдещите версии, не променя лиценза за стореното до момента и поради тази причина се пръкват форкове които си се поемат от създаденото вече комунити и баш тариката остава с пръст в гъз!
Най-пресен пример за това е MariaDB която започва да заменя масово MySQL срещам вече няколко изказвания, че е стигнала по-добро ниво от MySQL, а в следващата Федора ще мигрират окончателно на нея.
Оракъл се задави и с ОО! Докато се чудеше кво и как да изработи другите и коминитито си пусна Либре офис което е вече на доста по-добро ниво и ОО отиде в небитието .
Точно това ще се случи и с неговия комерсиален продукт, ако наистина в него е имало добра идея която се е харесала на някой, за да го ползва в продакшън
Ползването на Уиндоус, сериозно и необратимо уврежда начина ви на мислене!
| |
|
Интересно ми е, как така ти хрумна, че може да имаме нещо общо!?
Фенове сте някакви, то едни лицензи и чудеса... Га, че ги въртите "мелеоните" на бесното
| |
Тема
|
[re: rabin]
|
|
Автор |
backinblack (Ръси мозък) |
Публикувано | 28.01.13 17:07 |
|
За теб май само на бесното коментарите са интересни, впечатляващи и запомнящи се! Не веднъж съм коментирал, че Уиндоус ползвам само за нещата за които нямам Линукс алтернатива, а по-преди, като ставаше въпрос и за разработка, че в днешно време виждам повече бизнес периспективи в ГПЛ лиценза, а не в комерсиалния.
Ползването на Уиндоус, сериозно и необратимо уврежда начина ви на мислене!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|