|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
шпек салам
|
|
Автор |
endosteum (закостенял) |
Публикувано | 05.08.12 16:45 |
|
забелязвам че програмистите, като по-добре заплатени на фона на останалите, започват да се интересуват от качествена храна. в тази светлина се питам кой шпек салам се явява качествен (предложенията с хомосексуален уклон ги посрещам с усмивка).
пробвах 5-6 вида и като цяло вкусовите им качества напомнят на шпека от преди 1990. състава им обаче включва неща като протеинови фибри, витамин ц, кармин, соя, растителен протеин, мононатриев глутамат, лактоза, целина и прочие.
поради вкусовата им прилика с шпека от преди 20-25 години веднага се запитах дали и тогава не са били използвани подобни съставки. и какво означава един шпек да е качествен?
писах имейл на един съученик чийто баща работеше в родопа да го поразпита на тая тема, но все още нямам отговор. имате ли роднини/познати които могат да отговорят на този така екзистенциален въпрос?
| |
Тема
|
Re: шпек салам
[re: endosteum]
|
|
Автор |
435 (Сър Пич) |
Публикувано | 05.08.12 22:13 |
|
щом ги посрещаш с усмивка а не с болка значи си амортизиран
нали има стандарт БГ кво беше там за месото, в началото пробвах мисля че имаше действително повече месо в тея .
А това дето сега се използват само тея химии е пълен шит, как една БГ става световен рекордьор по добив на зърно през 70те ?
Тиквите без семки помните ли ги ?
Сейм шит диферент дей
| |
|
При 6,50-7 лева за килограм месо, от какво искаш да ти направят килограм салам за 5-6 лева и кайма за 3-4 !?
Аз кайма консумирам само от месо смляно пред очите ми, но и цената в този случай е друга, но не мога да отрека, че от време на време(рядко) купувам и салами, но просто щото съм се затъжил за вкуса им и изобщо не ме интересува какво има вътре.
Ползването на Уиндоус, сериозно и необратимо уврежда начина ви на мислене!
| |
|
something in this regard
| |
|
Шпека на Асен Блатечки и подправен с гарнитурата на Криско :)
| |
|
Салам звучи доста гадно. Аз купувам рядко само бългрски телешки суджук от месото в кварталния БГ магазин, но и това не си е работа. Само сирене уважавам като цяло и качествени пържоли (без хормони и антибиотици) и риба да си пека на скарата ми пред къщи. И кълцам салати и готвим и това е. Салами и подобни боклуци не ям.
| |
|
какво е това женско увлечение по орторексията? четенето на етикетите е първата стъпка към обръщането на резбата, следващата е харесване на мюзикъли и накрая докато се усетиш някой ти пъшка зад врата.
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Ако не гледаш какво ядеш, ще нагъваш гумна и ще питаш за допълнителни порции.
| |
|
съгласен, орторексията е психическо заболяване въпроса ми беше по-скоро свързан дали и едно време не сме яли същите лайна, каквито ядем и сега. холера добре го изпяха.
| |
|
има един начин да знаеш какво ядеш, отиваш на село и сам си го добиваш. в града по-добре да не те интересува, както се казва, като ти оправят колата и жената по-добре не гледай.
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|