Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:33 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Дали са просто луди ботове, или има конспирация ..  
Автор Colombino (програмист)
Публикувано14.07.12 00:51

Не минавам хич често през тоя клуб вече, особено пък трезвен. Та се загледах, че след последния път кога не минавах, пак същите малоумници постват нон-стоп - разни роксани, евлампита, евлампита по повод роксани и т.н. безумия, които са безкрайно безполезни, без предеметни и най-лошото - безинтересни. И от една страна си викам - леле колко са зле хората, от дура си викам - леле, колко лесно се манипулират. Колко лесно изкараха 2-3 малумника всеки смислен програист от форум 'Програмисти', а? Дали са просто луди, или има по-дълбока конспирация? Веднага се замислям за хилядите безумни фирми, дето са с ужасно реноме и ужасно оплюти тук. Ама това е дълготраен проект и по-скоро бих оплюл световната ентропия и вечно по-лошите от нас млади, отколкото да си представя как някой би финансирал подобно дебилие ...

System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_

Тема Re: Дали са просто луди ботове, или има конспирация ..нови [re: Colombino]  
Автор backinblack (Ръси мозък)
Публикувано14.07.12 01:31

Ами аз 4 години даже и не четях в този форум, ама и тогава си беше форум на програмисти които обсъждат нещата от живота, но между колеги и сега не се е променил, освен с наличието на бесното и липсата на доста никове които ме беше интересно да ги чета.

Ползването на Уиндоус, сериозно и необратимо уврежда начина ви на мислене!

Тема Re: Дали са просто луди ботове, или има конспирация ..нови [re: Colombino]  
Автор rabin ()
Публикувано14.07.12 10:10

Веднага се замислям за хилядите безумни фирми, дето са с ужасно реноме и ужасно оплюти тук.

Има логика в думите ти, не бях се замислял. Фирмата, в която бачках не е оплюта, и пак не идваха читави хора. Чудил съм се - как ли е по фирмите с кофти репутация.

Тема Re: Дали са просто луди ботове, или има конспирация ..нови [re: rabin]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано14.07.12 10:26

я преброй колко хора сме тука, та да става въпрос за репутация
отделно проблема на фирмата ти е, че не е оплюта, щото единствената лоша реклама е да не те споменават

Тема Re: Дали са просто луди ботове, или има конспирация ..нови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор rabin ()
Публикувано14.07.12 10:41

1. я преброй колко хора сме тука, та да става въпрос за репутация
2. отделно проблема на фирмата ти е, че не е оплюта, щото единствената лоша реклама е да не те споменават

1. Който си търси нова работа - 100% от тях ровят в БГРаботодател, тук, и в Гугъл - за фирмата, където отиват. Не познавам някой да не проучва къде кандидатства.

2. Фирмата ми е вече бивша, а за останалото - мууу-хахаххха

С едно споменават Терлик и ВмВаре, с друго - Фокалинфо, примерно.

Редактирано от rabin на 14.07.12 10:43.

Тема Re: Дали са просто луди ботове, или има конспирация ..нови [re: rabin]  
Автор The Big Bang Theory (ентусиаст)
Публикувано14.07.12 11:18

То БГРаботодател щото не се манипулира... Фирната, за която бачках преди няколко години изведнъж започна да получава много негативни коментари, защото бавеше заплатите. Последните коментари бяха изтрити и оттогава над 2-3 години няма никакви нови коментари за тази фирма. Плурализъм

.

Тема Re: Дали са просто луди ботове, или има конспирация .. [re: The Big Bang Theory]  
Автор rabin ()
Публикувано14.07.12 12:11

Истината рано или късно излиза наяве. Който работодател прави цигании, за да си увеличи печалбата (която после да натика за дрънкулки) - рано или късно ще се задоволява с най-посредствените служители на пазара. Със или без БгРаботодател. Не са само те!
Един "работодател" си смени и името на фирмата, дали не е и 2 пъти. И пак е в черните спъсъци. На backinblack му споменах - да се занимаваш с хора на интелектуалния труд не е като да управляваш шивачки.

Редактирано от rabin на 14.07.12 12:14.

Тема Re: Дали са просто луди ботове, или има конспирация .. [re: rabin]  
Автор backinblack (Ръси мозък)
Публикувано14.07.12 13:07

На backinblack му споменах - да се занимаваш с хора на интелектуалния труд не е като да управляваш шивачки.

Чудех се дали тук да ти отговоря или на лично, че пак ще ме изкарат, че обиждам на ред и пр. глупости, но честно да ти кажа, шивачките май по-умно преценят и се пазарят и по-малко "цепят басма" когато има наистина нередности.

Ето пример с обявата ми тук и на други места: Пита за подробности, обяснявам в общи линии и без да е видял какво е направено до момента и какво трябва да се направи, следващия въпрос е, ама кви пари даваш!?
Ама то верно, че парите са най-важното, спор няма за това, но по този начин поставени нещата е тъпо!
Ами то шивачката, пита първо каква е работата, как се работи, като организация на работа и се преценя дали ще може да я върши и тогава пита за пари и в какъв период се изплащат, щото голяма част от фирмите плащат седмично, друга месечно, а трета 1 месец на зад!
Под преценя се, намам в предвид да работи временно и колкото платят за това време! От мен когато искат нещо, първо изслушвам какво иска, ако мога му предлагам друго по-ефективно за резултата който търси и директно му казвам цена която не подлежи на коментар, щото знам за колко време мога да му го направя и какви разходи ще ми коства. Ако не му харесва да си търси другаде.
Ако човек си разбира от работата, той може и да я планира и да си зададе правилните ответни въпроси за допълнителни изяснения. Това другото, колко е бюджета и колко имаш намерение да плащаш пък после ще мислим кво ще правим не върви!
Ама и до някъде ги разбирам, щото по този шарлатански начин работят и работодателите им с клиентите, пък и с тях.
И едните и другите са работници и добрите работници са навсякъде ценени и не обикалят като цветарки, а на другите, работодателите им се все виновни.
Ама да ме извиняват, ама с такива хора изобщо не смятам да започвам.
Прекалено много държа на спокойствието в работата и не желая да си троша нервите в последствие.

Ползването на Уиндоус, сериозно и необратимо уврежда начина ви на мислене!

Тема Re: Дали са просто луди ботове, или има конспирация ..нови [re: backinblack]  
Автор rabin ()
Публикувано14.07.12 13:34

Не съм казал, че погромистите имат нормален подход към другите. Няма лошо, човек, не се кОси. Споделих, че няма да е лесно, а не, че е нормално.

Тема Re: Дали са просто луди ботове, или има конспирация .. [re: backinblack]  
Автор The Big Bang Theory (ентусиаст)
Публикувано14.07.12 15:06

Ами виж сега, аз търся пари, а не работа. Предполагам, че при повечето хора е така, та е нормално да се пита първо за това. Обикновено позициите, които се публикуват са доста конкретни и си имат определена цена, нормално е хората да питат каква е тя.
Ако аз взимам на месец чисто 10к, защо да си губя времето с теб - да ти обяснявам какво мога да правя, евентуално да почна да бачкам при теб и след 3 месеца работа да ми кажеш - ами браво, ще ти давам 1000 лева

.
Горното може да важи ако съм на улицата и съм умрял от глад, но ако съм в определена позиция, едва ли ще тръгна да кандидатствам някъде ей така, пък за парите "ще видим".
При шивачките може да си прав, нямам наблюдение над този бранш. Ако е както казваш напълно разбирам защо идват чуждестранни "инвеститори" в тази индустрия в България.
Има една основополагаща разлика между това при теб да дойде клиент и да търсиш да наемеш служител.
В първия случай не ти е ясно какво ще се иска от теб, но във втория няма неясноти по това какво ще искаш от служителя.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.