Тема
|
Още една идея за стартъп
|
|
Автор |
Gnus () |
Публикувано | 06.07.12 11:10 |
|
1. Открадваш парите от поверения ти инкасо автомобил.
2. Предаваш се на правосъдието излежаваш няколко години, максимум 8.
3. Излизаш с разширен анус и изкопаваш парите.
|
|
Тема
|
Re: Още една идея за стартъп
[re: Gnus]
|
|
Автор |
Pechenia (нема лабаво ;-) |
Публикувано | 06.07.12 11:18 |
|
Имаш грешки в сметките.
1) 8 години е ако върнеш парите. Ако не ги върнеш е от 8 до 20, да кажем че ако бутнеш 100-200к на съдията ще е 12
2) В панделата харчиш по 3-5к на месец за протекция - т.е. собствена килия и т.н.
3) Излизаш и правиш сметката - оказва се че е малко по-добре от това да си добре платен програмист в България.
чети и дишай по-леко
|
|
Тема
|
[re: Pechenia]
|
|
Автор |
435 (Сър Пич) |
Публикувано | 06.07.12 11:25 |
|
а ти имаш грешка в системата :)
Със съдебната система(и некадърните полицай) в БГ по-вероятно е:
- държат те 6-8 месеца в следственото
- съшиват безумни обвинения с бели конци (щото са некадърни) и без преки доказателства
- съдят те
- не те осъждат и те пускат
- съдиш държавата в Страсбург заради тея 6-8 месеца
- Излизаш с 1.5 милиона + 200 000 (от държавата)
реално преки доказателства, че той е взел парите няма. Тръгнал е с инкасо автомобила, после са го ограбили.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
WMC (Прах във вятъра) |
Публикувано | 06.07.12 11:27 |
|
Да - още една перпету-мобилна идея за стартъп... в която не се зачитат тангесите и котангесите.
Аз се опарих от подобни идеи, но този направо е "факла".
|
|
Тема
|
[re: 435]
|
|
Автор |
WMC (Прах във вятъра) |
Публикувано | 06.07.12 11:30 |
|
Или пък има присъда, но просто те оставят да избягаш и да се укриеш... за мен обаче това не е щастието и смисъла на живота.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Pechenia (нема лабаво ;-) |
Публикувано | 06.07.12 11:40 |
|
Това е просто друг форк. Кофтия момент е че:
1) За да има некадърно обвинение трябва да кихнеш на следовател
2) За кофти доказателства - кихаш на полицаи
3) За кофти обвинение - прокурор
4) За условна - на съдия
Риска за тях е достатъчно голям, демек всеки ще иска голямо парче от баницата. Ако си късметлия може и да се отървеш с някоя пара, но в общия случай ще си даже на минус.
В реалния случай си назад по една проста причина - ако е достатъчно доходно ще има бум на такива кражби. Вервай ми, няма банка която да си позволи да я окрадеш и да се измъкнеш лесно, ако може да го предотврати с пари и влияние.
чети и дишай по-леко
|
|
Тема
|
[re: Pechenia]
|
|
Автор |
435 (Сър Пич) |
Публикувано | 06.07.12 11:42 |
|
аз бих заложил на тяхната некадърност :)
според мен ако си достатъчно упорит и успееш да си мълчиш до край, нищо няма да могат да ти направят.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
bobyb (ентусиаст) |
Публикувано | 06.07.12 12:37 |
|
В цялата схема липсва "нерегламентирания" подход така да се каже. Докато е в ареста или затвора, много неща могат да се случат, разширения анус може да се окаже най-малкия проблем. Ако не са банките или охранителната фирма, винаги има и достатъчно други алчни хора, които ще искат да докопат нещо.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
mihail121 (новак) |
Публикувано | 06.07.12 15:07 |
|
Много ми е жал за тоя човек. Ако беше дошъл, щях да го прикрия без да искам нищо. Извършено е престъпление, но по някаква причина на всички ни се струва, че не е извършил нищо нередно. Дано е жив и здрав.
|
|
|
Много ми е жал за тоя човек.
Може би го съжаляваш защото е глупак. Ако беше изпечен мошенник и си беше изпипал плана за бягство едва ли щеше да го съжаляваш. По скоро да му завиждаш. А парите на банките са застраховани и на фона на големите сделки които въртят тези банки - комар ги ухапал. Към лихварите никой не изпитва съжаление.
Само не знам от какъв зор се предаде? Явно са го сгащили и са го посъветвали да инсцинират разкаяние и така да му издействат една условна присъда, при положение че сумата се върне.
|
|