|
Тема
|
Идеалната професия
|
|
Автор |
Pechenia (нема лабаво ;-) |
Публикувано | 08.04.12 12:18 |
|
http://www.dnes.bg/za-da-se-razbirame/2012/04/08/profesii-podhodiashti-za-sramejlivci.155957
Сега разбирам защо ни налетяха некви недоъпдейтнати космополитанки - щото сме срамежливи и дори да псуваме ни е срам...
чети и дишай по-леко
| |
|
В отговор на:
Според Кейси Милър, асистент-директор на професионалната практика към Университета в Мериленд: „Това е идеалната професия за срамежлив човек, защото програмистите работят независимо от други хора и без да им се налага пряк контакт с клиенти."
баси колко сме били задръстени а, аз през цялото време си мислех, че по-голямата част от нас работят в екипи. ама друго си е да научиш истината от "асистент-директор"
| |
|
Е ти ся ме фърли в оркестъра, щото заради твоя линк погледнах и съседния за Хомо Балканикус. Забележи как е представена статията, преписана от Дойче Веле:
"Балканският тип мъж" е описан от изследователката Габриела Шуберт, която е по произход унгарка и професор по славистика в Йена, пише Дойче веле.
И ...което по некаква "случайност" съвпада с Алековите наблюдения отпреди 130-150 години......
Тоя тип мъШШШ вирее само по балканските ширини и то адски устойчиво.
Не всеки мъшшш на Балканите е тоя тип, но ПОВЕчЕТО СА
Като Алеко е направил блестящото откритие, че е описал събирателен образ (тоест отделните черти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО присъстват в различна комбинация у Балканеца Бай Ганю ....при някой е подчертано едно, при друг друго, при трети 2-3 неща са в повече.....но като теглиш чертата, въпросния типаж се вмества без усилие в Алековото описание.....)
Е, ако и унгарците са забелезале въпросТното явление...че и нАучни трудове пишат.....
Аз пък съм чувала изказвания от кой ли не народ, иронично по отношение на въпросТния типаж.....яко се подиграват на балканците изпощу....точно като Бисмарк ли беше, или Чърчил...че Изтока започва там, дето ората си честитят банята и дето се пие боза..... некой ше забележи ли, че и Алеко е описал така Бай Ганювеца Балканеца?????
Кога, о кога, балкансия мъШШШШШ ше забележи колко е смешен и трагичен на фона на изискан, образован и добре обучен и подплатен европеец?????
Кога ше разбере защо никоя нормална жена не иска пародия на чучело до себе си?
Точно затова по нормалния свет никоя българска жена нема проблем да си намери партнер. Затова пък Балканеца не мое да мЕле с никоя друга освен с умствено увредена балканка...за да я кара да мие чиниите боса, гладна и набита в кухнята....и да му плаща сметките...а той да си пие бирата и да нехае за семейство, деца и каквото и да било друго....
Да оставим въпроса, че просто за нищо го не бива, и че още на 18 му тръгва коремчето и освинването...и че освен да псува и да мами на дребно...друго и не умеее.....но самочуфствието е до тавана...абе, описанието си го знаете, погледнете се в огледалото и изчетете Бай Ганю в банята как скача в басейна с потни, меризливи и космати краища и крещи БълХарррр, БълХаррррррррр
Ей, имате ли изопщу огледала в къщи?
| |
Тема
|
Re:Идеалната професия
[re: !Roxana!]
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 09.04.12 00:21 |
|
OFF-TOPIC: Рокси, я моля те дай един-два English Easter greetings (в text ми трябва само) - че нищо не намирам, освен картинки и анимации, или прекалено Jesus послания. Ще се пише на американци.
| |
Тема
|
Re:Re:Идеалната професия
[re: Naki]
|
|
Автор |
!Roxana! (непознат
) |
Публикувано | 09.04.12 01:15 |
|
Happy Easter si kazvat samo, pone v moe prisystvie :)))
| |
|
Често забравят, че програмистите работят с хора, а не с компютри.
Hello, my name is Inigo Montoya
| |
|
Ми то всички работят с хора тогава.
| |
|
За всички не знам.
Hello, my name is Inigo Montoya
| |
Тема
|
Re: Идеалната професия
[re: Pechenia]
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 09.04.12 18:55 |
|
Иии, аз обаче съм tech support - попадам ли в тази група?
| |
Тема
|
Re: Идеалната професия
[re: Pechenia]
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 09.04.12 19:04 |
|
Линкът не бачка, ето свестен линк: