|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Towers of Hanoi
|
|
Автор |
jensen-110062 (рекордьор) |
Публикувано | 27.02.12 23:40 |
|
Не искам помощ, просто ми стана любопитно някой правил ли е апликейшън подобна на този аплет
Сега ми е на дневен ред да направя нещо подобно та за тва се сетих да ви питам. Знам че задачката е много популярна в програмистните среди та може и вас да ви е фраснала
| |
|
Мда, правил съм. Ама не знам дали още имам сорса.
Беше на C++ Builder май.
Редактирано от Naki на 28.02.12 00:06.
| |
Тема
|
Re: Towers of Hanoi
[re: Naki]
|
|
Автор |
no_future (пътник) |
Публикувано | 28.02.12 00:08 |
|
ти мисли за 
no_future
| |
|
Точно тази не съм, но идеята е да покажеш, че можеш да създаваш програмки по техническо задание.
| |
|
гении сте вие
| |
|
Ми тя тая задача се решава на 3-4 реда като логика, сложното да направиш някаква визуализация. Тая визуализация е местенето на дискове от един пилон на друг. Ама тя пък няма никаква връзка със задачката. Като искаш да си правиш визуализация, можеш да я правиш и без задачата за кулите.
По-интересното, че за извратените има итеративно решение на задачата и ИП я решават тая задача така.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
|
С рекурсия ни я искат и тя наистина е 3 реда - има ги в нета готови, сама ако трябваше да откривам се съмнявам че бих могла, въпреки че изглежда лесно.
Визуализацията ми взима здравенцето, верно е
| |
|
по дъска в българските университети или са минали на екрани и Power Point. Предполагам че има напредък в тази област от моето студентство ама за всеки случай да питам
| |
|
Правихме го още на Паскал в университета. С рекурсия, много просто беше, по-лесно, отколкото да разрешиш пъзела.
| |
|
намери време да се явиш 15тина мин по-рано в детската градина. Там имат кули на Ханой в най-различни варианти, може да се играе с двама - ти с едно от децата, на което му се играе. Някои са истински генийчета
Ето една за теб. Трябва да отделиш 4л. мляко, като го пресипваш в дадените съда.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|