Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:15 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Нанови  
Автор Om_ (eyeful)
Публикувано23.02.12 10:13

Имате 25 състезателни коня. В едно надбягване участват 5 коня. Какъв е минималният брой надбягвания необходими, за да се селектират 3-те най-бързи животни?

Тема Re: Нанови [re: Om_]  
Автор MupaM (мацка)
Публикувано23.02.12 10:23

Ей, трябваше да я кръстиш "задача за средно мислещи" или нещо от сорта, какво е това "На"? НА ви задача, посветено на...?

*
Аз се оказах от слабо мислещите.

Редактирано от MupaM на 23.02.12 10:46.

Тема googleнови [re: Om_]  
Автор no_future (пътник)
Публикувано23.02.12 10:24

no_future

Тема Re: googleнови [re: no_future]  
Автор Om_ (eyeful)
Публикувано23.02.12 10:49

Ти сериозно ли?! Търсил си решението на тази глупост в нета? Т.е. затруднила те е?

Тема Re: Нанови [re: MupaM]  
Автор Om_ (eyeful)
Публикувано23.02.12 10:52

Ми, мислех, че е достатъчно тъпа, за да се мине някой да помисли над нея, вместо да търси решението в нета. Т.е. недомислих, вчера ми я казаха, трябваше да я модифицирам, да прекръстя конете на хрътки, да сменя броя или да измисля някаква друга предметна област, така че да не се разпознава. Не подозирах че е толкова популярна, стори ми се симпатична заигравка и толкова.

Автор MupaM (мацка)
Публикувано23.02.12 11:14

Ахъ, сигурно е тъпа, ама аз я приех за още по-тъпа, тоест за толкова тъпа, колкото не е възможно да бъде, от което следва... да не казвам какво.

И въобще не се усетих, докато не видях линка на човека без бъдеще.
"На" какво е - "нА ви една задача" ли?

Тема Re: googleнови [re: Om_]  
Автор no_future (пътник)
Публикувано23.02.12 11:20

Помогни ми да те возвися

така работи младото поколение и е съвсем разумно
много по лесно е да напишеш "25 hors" дори не се налага да го изпишеш цялото
и воала 1 ви хит

сега ти ми кажи на кого се приписва първото изречение от този пост

no_future

Тема Re: googleнови [re: no_future]  
Автор MupaM (мацка)
Публикувано23.02.12 11:22

"сега ти ми кажи на кого се приписва първото изречение от този пост"
Ама без интернет!

*
Установих обаче, че ти сигурно си завършил НГДЕК - щото едва ли си завършил другото училище, където го било пишело преди трицифрен брой години, а човек научава разни полезни неща предимно като ги вижда всеки ден. Примерно в нашето училище по едно време пишеше "Моят град, мое дело, моя отговорност".

Редактирано от MupaM на 23.02.12 11:31.

Автор Пaниkoвckи (член)
Публикувано23.02.12 11:28

Що да е глупава, на мене ми харесва. Пък и все пак е от мислещ човек тема, не словоблудство лайняково.

Номерираме състезателите от 1 до 25.

Ето едно решение с обосновка:
1. Съзстезваме 1,2,3,4,5. Тримата най-добри продължават.
2. Добавяме 6 и 7. Тримата най-добри продължават.
3. Добавяме 8 и 9. Тримата най-добри продължават.
...
11 на брой такива състезанийца

Обосновката следва следващото на пръв поглед по-оптимално решение.
1. Правим пет петици - 1-5, 6-10, 11-15, 16-20, 21-25 и пет състезания помежду им.
2. Измежду първите от всяко състезание правим още едно състезание.

Това състезание не винаги дава първите трима!

Ето един контра пример:
Нека номерата им съвпадат с абсолютните им позиции, т.е. най-добър е 1, после 2, после 3 и т.н. При това състезание накрая ще идат 1,6,11,16 и 21 и за трима най-добри ще бъдат обявени 1,6 и 11, а не 1,2 и 3. Първият подход винаги държи от до момента тестваното първите трима, затова е по-добър. Т.е. отговорът е 11.

Тема Re: Нанови [re: Пaниkoвckи]  
Автор MupaM (мацка)
Публикувано23.02.12 11:30

Бе, не е 11, аз ги изкарах 12, но всъщност е 7 - пише го в линка.
Първата стъпка е ясна (пет петици и махаш последните двама от всяка). Втората е състезание между 5-те шампиони, разкарваш двамата последни от тях, плюс победените от тях и третия, плюс третия от първата гонка, в която победител е вторият от шампионската гонка. Артисват ти точно 5 коня и ги пускаш да се състезават.

Ей, браво на мен отново - остават не 5, а 6 кончета. Нищо, де.

Махаш шампиона и пускаш останалите пет по трасето.*

_____
*Едно време в списание "Дъга", а това го имаше, когато нямаше интернет, вървеше една поредица за Бубачко и в нея едно изречение - "Търти се тътри по трасето". Аз тогава не знаех какво е трасе.

Редактирано от MupaM на 23.02.12 12:14.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.