|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
време за четене
|
|
Автор |
Kinetica (непознат) |
Публикувано | 19.02.12 14:43 |
|
Предполагам, че всеки от вас чете някакви общи статии и специализарани книги от професионално естество. Това ти дава актуална информация и една по-обобщена гледна точка за технологиите, методите, стратегиите, ноу-хау-то...
Въпросът ми е в свободното си време ли го правите, или използвате част от работното? Очаква ли се един програмист да е готов да дава от свободното си време, за да чете неща, които да му помагат да се развива, или е нормално да заделяш от работното.. за рисърч, да го кажем?
| |
|
в работното по-скоро
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
Re: време за четене
[re: Kinetica]
|
|
Автор |
435 (Сър Пич) |
Публикувано | 19.02.12 17:06 |
|
и двете( и в свободното чета и на работа ), когато ми попадне нещо интересно не чакам да дойде работното време, щото иначе се цакам
| |
|
според наблюденията ми - докато е млад и зелен всичко е интересно и човек иска да учи постоянно. след това или спира изобщо или учи само при необходимост в работно време
| |
|
Ако го правя в свободното си време, то е защото имам цел - да получа повишение или да си сменя работата. Задачи свързани с работата - в работно време.
| |
|
Четене в работно време, за свободното време има по-приятни занимания.
| |
|
Първо, не чета нищо самоцелно, а само когато ми потрябва. Но знанието е дървовидна структура и тръгвайки от едно място, можеш да научиш много покрай него.
Нещата по служба, естествено, се учат в работно време. Нещата за хоби (за някои дори след 15 години по фирмите коденето си остава хоби) - в къщи. Е, има случаи, когато има размяна, не е изключено.
| |
|
Чета техническа литература и работя по прокети, които са ми хоби, само и единствено в работно време. Никой не ми плаща 100 000 лева годишна заплата, че да се занимавам с глупостите му 8 часа на ден. За проектите на фирмата не отделям повече от 3 часа на ден. В останалото време - Скайп, Фейсбук, книжки за програмиране, писане на код по частни проекти, писане на код по проекти, като хоби.
| |
|
По-рано четях техническа литература доста и извън работно време. Но постепенно намалих обема и обръщам повече внимание на семейството. Така или иначе работата е свързана с доста четене. Сега от време на време( най-вече отпуските или като летя ) прочитам нещо художествено, предимно хумористични - Чудомир, Удхаус, и подобни. Последно препрочетох книжлето с автобиографията на Бранислав Нушич. Голям фен съм на балканския хумор
may the source be with you... Редактирано от ak_47 на 20.02.12 10:16.
| |
Тема
|
Re: време за четене
[re: endosteum]
|
|
Автор |
Om_ (eyeful) |
Публикувано | 20.02.12 10:35 |
|
Подкрепям
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|