Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:58 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема За нищо не ставам - дайте съвет.нови  
Автор Несретник (тип пълен лузър)
Публикувано06.01.12 12:59

От 5 години се занимавам с писане на софтуер, но въобще не ме бива. Смених поредната (N-та на брой фирма) и пак не се справям с работата. Колегите разказват за някакви митични заплати от 3 000 лева, а аз още не мога да избутам до 1 000 лева. Този живот на инат вече започва много да ми дотяга. Стана ми напълно ясно, че не ме бива за тази професия, не мога да я работя и никога няма да мога. Чудя се с какво мога да я заменя? Дайте съвет, вие с какво бихте заменили програмирането, ако повече не желаете да се занимавате с него? Гледам обявите по Джобс БГ, но когато пускам автобиография на обяви от други професии въобще не ми се обаждат. То като се замисля, прави са хората, аз и без това нищо друго не съм работил, до момента. В съседния форум гледам се разпали една цинична дискусия колко долно било да се берат портокали в Гърция или ягоди в Англия, но аз си мисля, че бих се справил с подобна ниско квалифицирана работа и вероятно бих се чувствал много по удовлетворен, с много по-малко съсипани нерви и вероятно по-добри финансови доходи, поне спрямо сегашните ми.

Тема Re: За нищо не ставам - дайте съвет.нови [re: Несретник]  
Автор kaндидaт-cпaмъp (аматьор)
Публикувано06.01.12 13:03

Лъжеш, няма хора, които да смятат, че не ги бива. Хора и да има, програмисти няма. Е, тук можеш да отговориш: "оказа се, че аз не съм програмист", но пишеш, че си работил като такъв, а бивши програмисти и бивши к**ви нямало.
За портокалите в Англия може да попиташ Роксана, изчакай да влезе довечера. Мисля, че тя бере нещо там.

Пишещите с >1 ник са лицемери и трябва да се разобличават, защото са вредни за форумите.

Редактирано от kaндидaт-cпaмъp на 06.01.12 13:07.

Автор Гypy (bangbus driver)
Публикувано06.01.12 13:06

Според мен трябва да започнеш следване в академията на Телерик на Д-р Светлин Наков. Успехите след това са сигурни.

--
One day it will make sense.

Автор Deern ( ღ)
Публикувано06.01.12 13:08

Смени позицията, а не бранша.

Тема Re: За нищо не ставам - дайте съвет.нови [re: kaндидaт-cпaмъp]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано06.01.12 13:11

срещат се чат пат и такива, аз познавам един в шумен.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: За нищо не ставам - дайте съвет.нови [re: zaphod]  
Автор kaндидaт-cпaмъp (аматьор)
Публикувано06.01.12 13:17

Какви такива - бивши ли?

Пишещите с >1 ник са лицемери и трябва да се разобличават, защото са вредни за форумите.

Тема Re: За нищо не ставам - дайте съвет.нови [re: Гypy]  
Автор __iceman__ (новак)
Публикувано06.01.12 13:31

Аз чакам доктора да пусне курса за кю ей ки и ще съм пръв на приемните изпити

Автор no_future (пътник)
Публикувано06.01.12 13:43

"портокали в Англия"
те отдавна нямат колонии, кефиш ме

а Рексоната бере мушмули бе пич
на партнера мушмулите

no_future

Редактирано от no_future на 06.01.12 13:46.

Публикувано06.01.12 13:47

Да не мислиш, че ми беше лесно да го проумея, а още по-малко да си го призная, първо пред себе си, а после и пред другите хора. В първите няколко фирми мислех, че проблемът е във фирмите, в другите хора, в калпавия мениджмънт. Общо взето, смятах че всички са виновни, но не и аз. Да, ама като почнах да сменям и историята започна да се повтаря, където и да отида, започнах да си мисля, че не фирмите са проблемът. СВ-то ми заприлича на швейцарско сирене, N фирми и във всяка по 3-4 месеца. Започна да с тава все по-трудно да излъжа поредната фирма да ме вземе на работа. Последната фирма, в която работя и в момента, тотално ме убеди, че просто аз съм некадърен да я върша тази работа. Това, че до сега ме наемаха си го обяснявам единствено с озверялия от глад за програмисти пазар, поне в София. Не бих казал, че добре ги лъжа на интервютата, защото от 10тина фирми, най-много една да клъвне и да се прецака да ме наеме.

Тема Re: За нищо не ставам - дайте съвет.нови [re: Гypy]  
Публикувано06.01.12 13:49

Чел съм някои от легендите за този доктор. Ако бях на 20 сигурно щеше да е подходящо решение отиването в тази академия, но на моята възраст едва ли ще ме вземат, а и до колкото са ми разказвали доста подбират маймунките, които да закачат на клона.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.