Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:50 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Най-добрия език за програмиране да научите е...нови  
Автор Qvor Ivanov (непознат )
Публикувано27.10.11 19:15

Значи според мене ако искате да работите за фирма то това е C#, няма смисъл да се занимавате с примитивната джава за която ще ви трябват години да навлезете както трябва.

Иначе ся може и с ПХПто да цъкате и да блъскате яко кинти ако знаете как да си намирате клиенти ма ви препоръчвам да се научите да програмирате от Ц плуса. Според мен книгата на доктор Наков е най-доброто място да започнете ето го и линка. http://www.nakov.com/books/#intro_csharp_book

Стремете се към следните заплати
Без опит - 500 - 1000 лева зависимост колко сте добри
1-2 Години опит - 1000 - 2000 лева зависимост колко сте добри
3-4 години опит - 2000 - 3000 лева
5+ години опит - 3000+++ лева

ся ако пък работите за себе си може и много повече да бичете даже и да цъкате на тъп език като ПХП ма не е за всеки решете си сами. Препоръчвам ви да започнете кариерата си в една от големите компании а не в някоя смешна компаниика с 10-20 човека персонал.

Тема Re: Най-добрия език за програмиране да научите е...нови [re: Qvor Ivanov]  
Автор happycoder (Щастливец)
Публикувано27.10.11 20:35

Програмирането е трудно. Нека сме щастливи

Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженный!

Автор ferdi_2OO (непознат )
Публикувано27.10.11 22:01

Еми хубу, мъ в един от многото предговори ясно се казва, чв след като прочетете тази книга няма да можете да работите в софтуерна фирма. Хм.

Евалла за труда, ма гато напишете и книга за хора, които са прочели тази, ще ви призная.

Пълно е с такива книги дето обясняват цикли, микли и прочее.
Е хубу, ами после?

Напиши книга без да пастиш артията, дет пише по прагматични неща.

Имаше 1 време 1 книжка за турбо паскал дет сички процедури бяха описани коя какво върши.
Ей такваз книга няма и ако искаш да станеш милионер, напиши я.

Не сега да чета цяла книга и да се чуда как да превърна число в стринг или как да нарисувам окръжност.

Тема Re: Най-добрия език за програмиране да научите е... [re: Qvor Ivanov]  
Автор Cин Mapмoт (в целофан)
Публикувано28.10.11 00:07

така така

Автор Eвлaмпи Пoпдимитpoв (световноизвесен)
Публикувано28.10.11 00:23

Квадрата, ((не рийзеншнауцерския) не се ли мереше у *евраци* последно

). Мене ми е се тая - важно е да е единна системата, понеже с плащанка в лефчаги и продаванка ф евраци - нали...

Стафордшира ми е нарастващо любима порода

най гуй страх дан истини и дансъ мини -- zaphod

Автор jensen-110062 (рекордьор)
Публикувано28.10.11 10:13

за интернет програмиране ли говориш или in general ?
И да съгласна съм, че Java си е гнусотийка. Не съм пробвала С шарпа ама едва ли може да е по гнусен от Java.
За съжаление това ни натискат да учим. Някой няма ли да ме успокои малко с поне едно две предимства на Java пред C#

Тема Re: Най-добрия език за програмиране да научите е...нови [re: jensen-110062]  
Автор portal (ветеран)
Публикувано28.10.11 10:16

Моме написа 2 хелоу уърлда и взе да отсъждаш за джава

плетки му е майката, камина, деца, кухня...

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.

Тема за сега се сещамнови [re: jensen-110062]  
Публикувано28.10.11 10:18

само за едно едничко.
java е платформа независим

Тема всъщностнови [re: jensen-110062]  
Публикувано28.10.11 10:29

не мога баш да схвана. C# уж също се платформено независим ама оставам с впчатление че на практика не е баш така и само за Windows май бачка бепроблемно. Някой може ли да ме светне мен невежата

Тема Re: всъщностнови [re: jensen-110062]  
Автор __iceman__ (непознат )
Публикувано28.10.11 10:52

Гугълнах за доктор Наков в интернет - намерих следното: http://www.obiavi.info/obiava/382361.php

Защо сигурно програмирането на този доктор му е хоби, знам ли?

Но сервитьор запова на заплата 600лв, а взема и бакшиши, защо лъжеш хлапетата да работят за жълти стотинки - 600лв е заплата, като за стажант.

За гнусящите се от Java, ако ги е гнус от Oракъл, да ударят едно рамо / да хвърлят един поглед на Apache Harmony, ако не е това причината, е силно вероятно много да им хареса, мислийки си, колкото прилича на Java, но някак не ги е гнус.

На новозапочващите - да сядат и да пишат здраво и да прочетат някое друго книжле препоръчвам - http://shop.oreilly.com/product/9780596005689.do

Хайде със здраве и наздраве, пък ако ви заболи зъб - нали разбрахте за доктор Наков :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.