Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:56 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема Съвет за development processнови  
Автор cristal_reaver (старо куче)
Публикувано27.08.11 11:42

Здравейте

Ситуацията е следната: един екип от 8-9 човека, никой от които има ръководни функции, въпреки че по-опитните движат проекта но от към техническата страна, един ПМ който е зает и с много други неща.

Проекта изостава доста, за някои е много натоварено а други са просто на работа. Кофтито е че не добре свършената работа натоварва другите, дали било заради недовършена функционалност, неработещо нещо или зле направено, така че да не може да се преизползва от други места.

С две думи всеки е правил нещо, по отделно има готови модули, но доста от тях не са свързани да работят или не работят добре.

Повечето от тези хора в момента липсват, ПМ не дава зор(но постоянно ме пира готово ли е) даже и той отсъства, тези които са на линия си прекарват една голяма част от времето в други неща.
Изнервящо е, позволих си да повиша тон на един колега за това, че като го питам нещо не ми отговаря веднага, а се разсейва с други неща, който ми е и добър приятел, но на другите нищо не мога да кажа, защото съм на една длъжност с тях. Отговора на колегата ми беше, не съм виновен за лошия менижмънт и е прав. Но въпреки това нещата не могат да продължават така. Кое трябва да се промени. Как да се изгради development process, така че да се намалят лошия дизайн и имплементация на някои класове, в което аз губя много време за поправка.

Whenever I'm sad, I stop being sad and be awsome instead.

Тема Re: Съвет за development processнови [re: cristal_reaver]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано27.08.11 14:00

Кое трябва да се промени.
Работата. Процеса се изгражда от екип. Ако е кофти екипа - няма как да го поправиш от долу. За това и пиша да смениш работата, или да преглътнеш проблемите.
При мен (4 човека екип) работим по следния принцип - като има проект, в зависимост от проекта, съответния човек (който е най-добре подготвен в областта) поема ръководството.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Съвет за development processнови [re: bira_more]  
Публикувано27.08.11 14:35

Да, в екипа е проблема, но не може от всички да очакваме да са достатъчно добри и да имат абстрактно мислене, за да си направят нещата по-добре. Именно за това на такива хора трябва да даваме най-конкретните неща. Но това не решава проблема с липсата на действие поне в напечени моменти.
А за липсата на умения, не знам...въпреки обясненията понякога не се прави това което сме се разбрали.

Тема Re: Съвет за development process [re: cristal_reaver]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано27.08.11 15:33

Ми екип се гради трудно, но пък се руши лесно. Номера е всеки да си знае поне до някъде ограниченията, и да бачка когато трябва на макс.
Но пак повтарям това от долу не става. При нас стана по хоризонтала, ама за доста години.

Bеer? Mоre?

Автор tuff slim (пристрастен)
Публикувано27.08.11 16:14

сменя се ПМ с такъв, дето си върши работата.

Автор ГHУCEH©ГHOM (смрадлив)
Публикувано27.08.11 17:44

Кво, аджиба, те ебе - като си получаваш заплатата? С голяма вероятност ти си най-голямата скатавка, дето само се чуди как да изкара другите виновни. Което не е лоша тактика де.

Автор Pechenia (нема лабаво ;-)
Публикувано27.08.11 19:57

Трябва да си промениш твоето поведение - имате си ПМ, той да му бере гайлето на мениджмънта (за това му се плаща). Върши си твоята работа, ако има проблем със срокове и объркани задачи получавай и предавай всичко в писмен вид през емайла, за да може да се види че ти твоята работа си я вършиш.
Основна грешка е член на екип да се бърка в дейност над неговия обсег - просто той няма виждането и преценката кое е важно и кое не. Което в огромен процент води до грешни решения. Преведено в твоя случай - проекта ви може да е девета дупка на кавала, да се отчита фиктивна дейност, да чакате нещо - клиент, бизнес анализ и т.н. Демек да се напъваш да вършиш нещо което няма смисъл да се върши в такъв срок/обем.
В резюме - върши си ТВОЯТА работа. Ако всеки го прави, екипа/фирмата ще върви добре. Ако го правят само някои - екипа/фирмата пак ще е надолу. В тоя случай пак си върши само твоята работа - инак се напъваш за тоя дето духа.

чети и дишай по-леко

Тема Re: Съвет за development processнови [re: Pechenia]  
Публикувано27.08.11 21:30

Какво значи моята и твоята работа, проекта е един и е работа на всички. Ако не е готов това значи че всички като екип не сме си свършили работата.
Моята работа я бях свършил, след това трябваше или да се присъединя да помагам на други за да завършим функционално целия проект или да почна един друг модул, който не зависеше от нищо. ПМ и шефа избраха да почна него, въпреки че спред мен беше по-добре да имаме нещо работещо цялостно без този модул, от колкото всичко работещо, но не сглобено.
Завърших и този модул и сега оправям нещата на другите, което е изнервящо защото очаквам работещи неща.
От една страна съм си виновен защото съм показал че в такива ситуации работя на макс, но не искам това да продължава така, има и други хора които вземат много пари, а не са натоварени така.
Напускането не е решение, конфликтни отношения с колегите и оплаквания на шефа също не са.

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано27.08.11 22:51

не сте на война, няма да ви застрелят ако не стане. давай го спокойно

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор The Big Bang Theory (член)
Публикувано27.08.11 23:35

Ще подкрепя мнението, че всеки трябва да си гледа работата. Имаш си длъжностна характеристика, имаш си проектни задачи, придържай се към тях. И не се презорвай, това не е полезно никому. И утре е ден.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.