Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:56 11.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема за жените и ИТнови  
Автор jeffty (новак)
Публикувано05.07.11 16:36

Не вървят много ръка за ръка, а? Какво ме кара да мисля така:
- няколко индивида в тоя форум. като оная де прави флаш игра за 5мин и обръща низ за месец примерно.
- няма много известни. сещам се само за оная от ХП, която само като я види човек и му става ясно че има снимки на пенисите на всички мъже над третия етаж. имам предвид, че една жена надали би погледнала Гейтс ако нямаше толкова нули, докато тя и на 40+ си беше много над прилична.
- моя опит. не е точно е над 10 години опит с SQL 2008, но съм видял фирми. реално съм работил само с една жена (40+, не е лудата споко) към която съм изпитвал респект професионално. в сегашната фирма примерно няма една жена програмист и това се усеща много. много са читави за тестерки - трябва да въведеш 10,000 реда в тая таблица ръчно че не може се напише скрипт, няма проблеми; трябва цъкаш тоя бутон докато се изтърка на клавиатурата да симулираме лоад тест, няма проблем. да напише читав модул, виж там е родилна мъка. накарай някой програмист да направи това, ще си чистиш пощата от гей и животински секс докато ти се изясни, а само гледай си забравиш портфела с кредитната карта някой обяд. жена - нема проблеми, дори не се замисля за читаво отмъщените.

сигурно е имало тема такава просто ме накара да се замисля и се чудя колко от вас са работили с добра жена програмист. не консултант, бизнес аналист, манагер или квато и да е от тия путкенски позиции - говоря за баш програмист.

и без "всички сме равни като работим" че е супер малоумно това. и комунизма всички бехме равни ама некои караха чайка, докато повечето москвич.

Тема Re: за жените и ИТнови [re: jeffty]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано05.07.11 17:22

е никого няма да шокираш с това откритие, у българия сме варвари, сексисти и расисти, ако искаш по-качествена реакция пиши у западен форум

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: за жените и ИТнови [re: jeffty]  
Автор Om_ (eyeful)
Публикувано05.07.11 18:56

Аз съм работила с 2 читави. Едната доста.
За себе си не мога да го твърдя, щото да съм програмист е стечение на обстоятелствата, а не мечта или фикс идея, даже по-скоро мисля, че не ме бива, особено на фона на някои познати се чувствам пълно нищожество. Но идиотски код пишат не само жените. По-голямата част от кода, който съм претакала е бил доволно нечитав. Общо-взето в бранша сравнително малко хора ги бива истински, т.е. са на добро професионално ниво, масата по правило "отбива грижа" или просто толкова си може ... Жените програмисти са и процентно значително по-малко от мъжете, затова бих рекла, че голямото мазало е мъжки патент, все пак.

Тема Re: за жените и ИТнови [re: zaphod]  
Автор Om_ (eyeful)
Публикувано05.07.11 19:02

Сте, ама какво общо има това с темата?
А на теб горещо и от сърце ти пожелавам да назначат като помощник знаеш кого!

Тема Re: за жените и ИТнови [re: Om_]  
Автор Pekoнcтpykтop (дарвинист)
Публикувано05.07.11 19:03

Тоест, основната ти теза е, че женските не са по-лоши дивелъпъри от хората?

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано05.07.11 19:04

за сега губиш - адаша ми прикачиха, а той бачка добре

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: за жените и ИТнови [re: Pekoнcтpykтop]  
Автор Om_ (eyeful)
Публикувано05.07.11 19:14

Иронията е, че процентно погледнато може да се окажат и по-добри дори. В моята класация от жените програмисти, които познавам 30% са професионалисти висок клас. Докото от познатите ми мъже програмисти, процентът на добрите е доста по-малък.

Автор bobyb (ентусиаст)
Публикувано05.07.11 19:25

Това вероятно е точно защото предубежденията към жените поставят висока летва и трябват повече усилия и умения да се докажат. А последните 10на години с повишаването на популярността и парите в професията, навлязоха всякакви галфони.

Автор Pekoнcтpykтop (дарвинист)
Публикувано05.07.11 21:43

Еми следва да дефинираш кво значи "добри".

Може и да бъркам, но не видях ни едно женско име.

Тема Re: за жените и ИТнови [re: Pekoнcтpykтop]  
Автор Naki (Company PC Guy)
Публикувано05.07.11 21:53

Не знам тази дали става??

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.