Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:42 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Къде да постна обява за работа?нови  
Автор Vroomfundel (неиздържал)
Публикувано18.02.11 15:01

Здравейте,

Представлявам една западна фирма, която планира да събере екип в България. Пуснал съм мухата за спешните позиции сред личните ми контакти, но е време вече да постна и обяви. Фирмата обаче държи на набиране на хора по безплатни канали, т.е. itjobs.bg отпада. Къде смятате, че има смисъл да пусна обява - става въпрос за mobile development team lead?

jobs.bg е един вариант, тук във форума ще пиша също... къде другаде?

Благодаря за идеите

ERASE RACISM

Тема Re: Къде да постна обява за работа?нови [re: Vroomfundel]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано18.02.11 15:08

Кинти и технологии (проекти), или земи си един въздушен пистолет, че са без разрешително и опитай да се гръмнеш.

Bеer? Mоre?

Автор 435 (Сър Пич)
Публикувано18.02.11 15:42

Фирмата обаче държи на набиране на хора по безплатни канали

ЛОЛ, правете си изводите значи за другите неща :)

Тема Re: Къде да постна обява за работа?нови [re: 435]  
Публикувано18.02.11 16:23

435 - не е щото ни се свидят 50те лева за itjobs, не бой се, просто стратегически принцип. Офертата сама по себе си е доста атрактивна и разчитаме да намерим хора, които са по инициативни и ще се свържат с нас дори и обявата ни да не е VIP и изложена на челна страница - това действа като естествен филтър да подбира хората, които са ни интересни.

bira_more - този пост не е за да ви пусна за офертата. Съвсем скоро ще пиша с повече подробности, за момента само се интересувам къде мога да постна обява безплатно (и има смисъл да го правя)

Така че, предложения? Къдесте търсили работа, освен в гореспоменатите места?

ERASE RACISM

Автор expeler (TL)
Публикувано18.02.11 16:30

В it.jobs.bg е безплатно.

Тема Уфффнови [re: Vroomfundel]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано18.02.11 16:35

И по специално:

Форум за работа. За астериск.
За това те питах за проектите. Като искаш специализирана обява, поне трябва да кажеш в каква област е проекта. Едно е веб, друго е ембедед, трето е.....
Кинтите също са важни.
Атрактивна обява - значи различни неща за различните хора. Според работодателя е едно, според кандидат служителя - друго.
Базисните неща са проект и кинти. Дори в най-общи линии да беше споменал, щеше да получиш по смислени отговори.
А ся ми кажи върши ли ти работа сайта на астериск?
Почваш много зле. В смисъл за момента показваш че не ти дреме за времето на хората. Ако беше писал проект (областта) - аз най-вероятно нямаше да се намеся изобщо, защото с 99% вероятност, проекта ви не е в моята област.
Но ти държиш да губиш времето на хората.
Точно като спамерите дето предлагат пишкоудължители и цицоуголемители.
ПП
А този форум няма нужда от пишкоудължители. В следствие на редовното пишкомерство, пишкоудължителите са ненужни.

Bеer? Mоre?

Автор SOVlET SMARTASS (loanshark)
Публикувано18.02.11 16:42

Ако някой си има добра работа и особено ако е на висока старша позиция, най-много да прочете ит.джобс.бг да си свери часовника или от скука.

Ако търсиш джуниъри - в кариерните центрове на университетите е безплатно.

Няма какво да му мислиш толкова и да търсиш третокласни сайтове за отчаяни кандидати. Не разчитай много на тоя "естествен филтър". Интелигентните хора също си има "естествен филтър" за евтини работодатели. Ако ще слагаш безплатна обява и искаш някой да се заинтересува ще трябва да обявиш заплатата вътре.

Автор Гypy (bangbus driver)
Публикувано18.02.11 16:49

Приеми го като естествен филтър. Ако фирмата не иска (поради каквито и да е причини) да плати някой лев за реклама на единственото място в момента, което има смисъл (jobs.bg) - подразбира се, че фирмата няма и да иска да плати на хората достатъчно окей.

Един вид, ако си постнеш обявите на стените на Нов Български в Овча Купел в момент, когато студентите си взимат поправителните за 5-ти път - не можеш да очакваш, че някой от Харвард ще дойде.

--
One day it will make sense.

Автор 435 (Сър Пич)
Публикувано18.02.11 16:50

стратегически, големите фирми също не пускат обяви, а си ги качват на собствения сайт, самия факт че някой е стигнал да рови там значи, че иска да работи за тази фирма.
Ако не сте от този тип фирми, на които всички им знаят името, бих ви посъветвал да подходите по-малко арогантно :)

Тема Re: Уфффнови [re: bira_more]  
Публикувано18.02.11 16:57

bira_more, не искам да го обръщаме на флейм, но след като подхващаш личните нападки, държа да отбележа, че и ти почваш доста зле

Какво общо имам аз със спамерите - нищо не предлагам, само задавам въпрос. Както казах, ще пусна отделна тема за предложението ми за работа - там вече можеш да ходиш да ме обвиняваш, че спамя.

Действително съм можел да дам и повече инфо, но мисля че въпроса ми беше достатъчно ясен, за да мога да получа смислен отговор.
Все пак съм споменал позицията - mobile development team lead - мисля, че не е трудно човек да се досети какво би могла да включва дори и преди да съм постнал повече инфо. И все пак, не съм кръстил темата "къде да пусна обява за mobile dev lead" защото ме интересуват и по-общи мнения, след време ще търсим и хора за други позиции.

Иначе в интернет на всеки пишката е голяма, това е ясно ;-)

ERASE RACISM

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.