|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Лъжете ли по интервюта?
|
|
Автор |
rabin () |
Публикувано | 14.01.11 11:20 |
|
Всички приятели без изключение признават, че лъжат и мажат по интервюта.
В момента търся с JavaЕЕ и откровеното споделяне ме поставя в неизгодна позиция. НЯМА човек, който да знае на 100% всичко. Един приятел, от много време е собственик на фирма и много добър - не беше чувал дори какво е Struts.
В момента съм 50 на 50 да преосмисля.
Трябва ли да лъжеш работодателя си?
| |
Тема
|
Ами имайки предвид какви ги пишат по обявите
[re: rabin]
|
|
Автор |
RealGuru (член) |
Публикувано | 14.01.11 11:30 |
|
не виждам проблеми да си напъхаш същите неща в резюмето.
То е ясно, че това дето се пише в обявата не е вярно.
Обаче ако си на техническо интервю с технически грамотен човек - внимавай много, там 2-3 въпроса да ти вкара и ще разбере какво ти е нивото.
Ама на ХР можеш да разправяш каквото си искаш и без това и те ти разправят квото им скимне.
| |
Тема
|
Re: Лъжете ли по интервюта?
|
|
Автор |
435 (Сър Пич) |
Публикувано | 14.01.11 11:31 |
|
направил съм над 50 технически интервюта, веднага ти отговарям .... по-добре "НЕ".
Ако те хванат, че се правиш на "философ" (т.е. говориш без да знаеш, виж съседната тема) -> автоматически "НЕ"
Иначе гоялма раб%
| |
Тема
|
[re: 435]
|
|
Автор |
rabin () |
Публикувано | 14.01.11 11:41 |
|
Ще напиша пак какво ме замисля:
Всички приятели без изключение признават, че лъжат и мажат по интервюта.
Ами те как са излъгали технически грамотни хора? Не говоря някой зидаро-мазач да се яви за senior, говорим за умерено баламосване. Примерно че си правил неща, за които само си чел... Няма начин да те изпитат за всичко, областта е грамадна.
Редактирано от rabin на 14.01.11 11:50.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 14.01.11 11:55 |
|
по мое мнение за новобранец е добре да послъгва, за старо куче не. в смисъл, за новобранеца е изключително важно да се закачи в бизнеса и на празно сиви няма какво да му развалиш, затова новобранеца може да си позволи да излъже че е пипвал еди коя си технология и да разчита че ще я научи в движение. от друга страна, старото куче не е в отчаяно положение, по-добре да играе на сигурно.
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
|
|
Автор |
435 (Сър Пич) |
Публикувано | 14.01.11 12:50 |
|
не те изпитват на всичко, а на това което кажеш, че си правил ....
винаги има начин да те хванат, просто не всеки знае как се правя
| |
Тема
|
[re: 435]
|
|
Автор |
rabin () |
Публикувано | 14.01.11 13:10 |
|
Елемента с надлъгването го има при всички области на живота. Надлъгване с клиенти, доставчици, работодател, служител, данъчни, държ. служители, партньор в живота, деца, ... със себе си дори.
Не ми е приятно, но не мога да не го призная.
Редактирано от rabin на 14.01.11 13:12.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
portal (ветеран) |
Публикувано | 14.01.11 13:23 |
|
Смятах да лъжа на първото интервю :) но не ми се наложи :) защото просот ме попитаха в крайна сметка дали искам да се знаимавам с мрежи и админстриране илис програмиране :) аз "разбирах" и от двете :) но си избрах второто, защото ми беше опо интересно :)
Като цяло не бих лъгал сега изобщо... ако нещо го искат да съм го работил, а аз само съм го чел - просто ще им кажа, че само съм чел за него, защото ми е било интересно... след като съм там занчи 1во те са решили всепак да ме извикат и 2ро аз теоритично бих рабтил обявеното :)
Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.
| |
|
Че то като старо куче въобще има ли смисъл да лъжеш? Или знаеш нещо, или не. А и след един определен момент то вече не става с интервюта и прочее, а хората си те търсят. Вече не помня кога последно съм бил на интервю с тестове и др... Преди време, като сменях работата си и запитах шефа защо няма тестове, той се ухили и каза - "Че то за какво е пробния период?". Просто са ме препоръчали, а той се интересуваше дали ще си пасна с другите.
Друг е въпроса, че никой не знае _всичко_. Най-обичам да чета обяви за работа, в които твоите умения започват от превръщането на олово в злато, та до строенето на антигравитационни двигатели. И ако може това да го е научил в университета, ама да има 100 години трудов стаж в строенето на хипервълнови транслатори и брането на отровни гъби. Тия, които ги пишат тия обяви, май сами не знаят какво искат.
General Protection Fault in module 0xDEEBAA. Рестартирайте държавата!
| |
|
И актуални световни сертификати.
Да добавя - и за всичко това да взема половината от заплатата на неквалифицирано негро у белия свят. Той с осигуровки, а ти - с нерегламентирано раб. време.
Редактирано от rabin на 14.01.11 16:05.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|