Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:46 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Кой ще се накльопа този път?нови  
Автор Pekoнcтpykтop (дарвинист)
Публикувано03.01.11 18:49

Можем да залагаме.

Тема Re: Кой ще се накльопа този път?нови [re: Pekoнcтpykтop]  
Автор cristal_reaver (старо куче)
Публикувано03.01.11 19:14

Да ги е*а мизерниците, не мисля че децата в детските градини са повече от 500к в цялата страна. И да кажем има 1000 детски градини в страната = 1к симултанни потребителя...нищо работа.

Whenever I'm sad, I stop being sad and be awsome instead.

Автор Aaron (charming)
Публикувано03.01.11 20:18

Е как кой...Сирма естествено:-)

Даже знам на каква стойност ще са тръжните оферти:

1. Фирма Х - 2 800 000лв.
2. Фирма Y - 2 650 000лв.
...
6. Сирма - 200 000лв - 2-ма студенти на PHP ше го наблъскат за 1 месец :-)

П.П. По повод цена на софтуер - не искам и не мога да навляза в подробности, ама само ако знаете Microsoft БГ каква цена бяха изтраскали за една "простичка система"... просто при един търг нямат никакъв шанс срещу Сирма :-)))

П.П 2...Най-пресния коментар под темата, а именно "200 хил. и ще им го направя " е доказателство на какъв етап е софтуерния бизнес мениджмънт у нас:-) Абе май наравно сме си с индийците, колкото и да ги псуваме и да се разграничаваме, а? :-)))

Редактирано от Aaron на 03.01.11 22:47.

Тема Re: Кой ще се накльопа този път?нови [re: Aaron]  
Автор bsb_2 ()
Публикувано03.01.11 21:53

В отговор на:

...ако знаете Microsoft БГ каква цена бяха изтраскали...

Явно не им е стигнало нахалството да предложат софтуер като текущата система за детските градини, която две години след внедряването си (и само след две или три използвания, не мога да броя до толкова) спира да работи, ако се вярва на статията. И затова са компенсирали с цена.
Иначе ми е смешно какво са написали в тази статия, "Индикативната цена се пази в тайна, за да няма спекулации от кандидатите". Само като видим, че гаранцията за участие е 3300 лева, можем да оценим, че бюджетът на възложителя е най-малко 330 000 лева.

Тема Re: Кой ще се накльопа този път?нови [re: bsb_2]  
Автор Aaron (charming)
Публикувано03.01.11 22:21

Явно не им е стигнало нахалството да предложат софтуер като текущата система за детските градини, която две години след внедряването си (и само след две или три използвания, не мога да броя до толкова) спира да работи, ако се вярва на статията. И затова са компенсирали с цена.

Сега, аз не мога да разбера този коментар по отношение на кой точно доставчик на софтуерни решения е?

Цитираш Microsoft БГ а в същото време говориш за Сирма Груп лайната дето ги изсраха....?

Автор SOVlET SMARTASS (loanshark)
Публикувано03.01.11 22:32

Аве защо пише, че Сирма били най-големи? Информационно обслужване на са ли доста по-големи?

Автор Cин Mapмoт (в целофан)
Публикувано04.01.11 00:13

"П.П 2...Най-пресния коментар под темата, а именно "200 хил. и ще им го направя " е доказателство на какъв етап е софтуерния бизнес мениджмънт у нас:-) Абе май наравно сме си с индийците, колкото и да ги псуваме и да се разграничаваме, а? :-)))"

?

Тема Re: Кой ще се накльопа този път?нови [re: Cин Mapмoт]  
Автор Aaron (charming)
Публикувано04.01.11 00:27

Нема кво да поставяш въпросителната тука, освен ако самия ти не смяташ, че за 200 000лв. ще направиш системата.

Та ти за 200 000лв. ще се наемеш ли?

Автор Cин Mapмoт (в целофан)
Публикувано04.01.11 01:12

Ако не ме лъжат спомените, то те наистина за 24 часа подкараха (демек пренаписаха) системата на ПХП, след като тази на ЛотусХХХ леко не тръгна...
Та в този timeframe mislq, che za 200000 shte se spravia :)

Тема Не знам кой, но знам какнови [re: Pekoнcтpykтop]  
Автор DoubleTalkingJive (Magnifico)
Публикувано04.01.11 02:21

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.