Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:49 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Re: Машининови [re: ThunderFuck]  
Автор Гypy (bangbus driver)
Публикувано28.12.10 23:11

14.1 Lenovo ThinkPad i7 2.66 64GB SSD 4GB RAM. Другото мисля е стандартно. Поръчах си го онлайн от Леново и ми го шипнаха директно в Mountain View като бях това лято за 2 дена. Струваше точно 2.5 пъти по-евтино от laptop.bg.

--
One day it will make sense.

Автор Гypy (bangbus driver)
Публикувано28.12.10 23:15

Да, гледам да не влизам в сложни неща. Билд скриптовете и тестовете минават за около 20 секунди общо до инстолер. 4 проекта в един солюшън, билдват се за 2-3 секунди и четирите, но обикновено работя по един и става моментално.

Всичко, което може да е на евтина услуга навън е - соурс контрола е СВН на Асембла, бакъпите са на ДропБокс, имам още 2-3 външни неща. Мейли, докс и прочие - Гуугъл Апс. Имам и малко неща на Амазон S3. Базите данни са ми изцяло навън на хостинг и те.

Реално само Вижуал Студио и Нант за билдване. Останалото е в браузъра. А, имам и един софтуер за документацията.

Гледам да няма безумни изпълнения, конзоли и подобни алибали, всичко много да е просто и леко, ако нещо не е леко и просто мисля. Нагледал съм се достатъчно в големи фирми, където имаше "email administrator", TFS - тука имаха цял тийм администратори едни гении, при положение, че нямаха тийм дето повече от 4-5 човека да чекинват по проект, етц. Ама от простотии.

Да се надяваме, че така и ще продължава.

--
One day it will make sense.

Редактирано от Гypy на 28.12.10 23:29.

Автор Pekoнcтpykтop (дарвинист)
Публикувано28.12.10 23:28

Хм, домашния го ползвам предимно за геймс и забавления, ама като има нещо за работене се работи.

Core2Duo E6850 3 GHz/RAID 4x160/4 RAM/GTX460

Тема Re: Машининови [re: Pekoнcтpykтop]  
Публикувано28.12.10 23:30

Всъщност имам и един хакинтош, дето не му знам параметрите, но се ползва единствено и само за билдване на байнърита за айфоня.

Публикувано28.12.10 23:38

Не е лош хакинтоша, почти като истински.

Имаме си тука един фен, дето инсталира новите версии на леопарда и оправя ако се скапе нещо.

Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано28.12.10 23:41

Главната ми дев машина не е най-мощната. Основно използвам лаптопи. Като трябва да тествам МП, използвам 16 core, 32GB RAM box, като тествам разпределени неща, 92 node, 2 core, 2GB Opterons с древна 2ГБ/с Myrinet мрежа. Тези двете са ми за лична употреба, ако ми трябва нещо по-голямо/по-паралелно, трябва да търся по колегите в групата.

The last good thing written in C was Franz Schubert's Symphony No. 9.

Автор Naki (Company PC Guy)
Публикувано28.12.10 23:43

AMD Opteron 2.4 GHZ (dual core)/ 4 GB RAM/ 60 GB + 250 GB + 300 GB + 2x500 GB + 2x750 GB HDDs (от които 2 външни) + 2 ТБ външен USB3.0 / ATI Radeon 4870 1GB.

(Имам и лаптоп, който е със може би по-добър процесор - Intel i3.)

Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано29.12.10 00:11

Не.

The last good thing written in C was Franz Schubert's Symphony No. 9.

Редактирано от | на 29.12.10 00:12.

Тема Re: Машини [re: ThunderFuck]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано29.12.10 07:17

на работа:
CPU: i7 2.7 GHz
RAM: 8G
HDD - нямам идея,
video - нямам идея

в къщи:
CPU: селерон на 750 MHz
RAM: 512МВ
HDD 160G
video - GF5500

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор portal (ветеран)
Публикувано29.12.10 10:48

На работа:
2 процесорен Ксенон с 8гиги рам и интелско дъно,сата райдз а продакшън
Коре2 на не помня колко с 4гиги рам и нвидия 6600 с интелско дъно за дев с2 големи харда
У нас:
АМД Феном 2 4ядресн с 8 гиги рам и АТИ видео 4ХХХ , гигабайт дъно висок клас, с 4 големи харда
Лаптоп: Тошиба Текра А3 - 1.6гигахерца, центрино с 1.5гиги рам и вградено интелско видео и малък хард :)

Едит: За резрва имам Сони Вайо придвливо подарен на жената :)

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.

Редактирано от portal на 29.12.10 10:49.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.