Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:02 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Финансово управление на фирманови  
Автор devnul (pedal point)
Публикувано21.10.10 19:37

Кажете сега, доволните и недоволните, като как трябва да се разпределят активите на фирма, за да са всички щастливи. Да си говорим конкретно с числа и проценти.

Примерно:
70% от печалбата за заплати на служителите, йерархично разпределени по длъжности;
20% за реклама, инвестиции, обучения;
10% подобряване работната среда.

Друг пример:
По 4000 на глава от добитъка, по 10000 на по-големия добитък, каквото остане от печалбата се изпива в петък. Ако не достига, продаваме джипа на шефа.

Да имат ли дял, да нямат ли дял в собственост и т.н. програмистите.

И още може, ама така поне да има за какво да се хване човек да критикува или коментира. Иначе всеки може да врещи, че не са както трябва нещата, без да казва как са тези неща.

Green Peas!

Тема Re: Финансово управление на фирманови [re: devnul]  
Автор cristal_reaver (старо куче)
Публикувано21.10.10 19:46

луд ли си, шешчетата прибират 10х най-голямата заплата кяото дават...

Автор Гoйko (индианец)
Публикувано21.10.10 20:16

Ти действително си се напушил или просто не говориш за България.

Тема Re: Финансово управление на фирманови [re: cristal_reaver]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано21.10.10 20:19

от всичките ми приятели които станаха "часници", само един вади повече от мене, а аз съм робче на заплата.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Финансово управление на фирманови [re: cristal_reaver]  
Публикувано21.10.10 20:30

Чудесно, прекрасно, ето един се включва с реални данни! Казваш, шефа ти взима 10 пъти повече от най-високата сред другите заплата, хайде да приемем между 25 000 - 45 000 за начало? Хм?

Добре, сега ми отговори на въпроса, ако ти решаваш как се разпределят парите, колко ще дадеш на шефа си, колко на себе си, колко на колегите? С други думи, как си представяш, че трябва да стоят нещата.

Аз всъщност сериозно питам. Що е то справедливост и добро управление в този бранш?

Green Peas!

Тема Re: Финансово управление на фирманови [re: Гoйko]  
Публикувано21.10.10 20:34

Виж, моите примери горе са абсолютно случайно налучкани и нямат нищо общо с конкретна действителност.

Аз питам. Как ти си представяш, че трябва да са нещата. Разбира се, приемам и реални конкретни данни, ако някой ги има. Да каже: толкова за това, толкова за онова - харесва ми (защото)/ не ми харесва (защото).

Green Peas!

Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано21.10.10 21:42

Не гледам в чужда паница и нямам за хоби да изправям кривдините по света. Ако ме устройват условията някъде, работя там. Ако не -- местя се където ме устройват.

The last good thing written in C was Franz Schubert's Symphony No. 9.

Редактирано от | на 21.10.10 23:32.

Автор Гoйko (индианец)
Публикувано21.10.10 21:57

OK. Следното разпределение:

1. Средни заплати за бранша, разбира се с девиации, според време прекарано във фирмата и производителност.
2. Всичко надхвърлящо 10% чиста печалба - разпределяне като бонуси за Коледа и Великден.
3. Всичко от чистата печалба, до 10%, остават като активи/резерви във фирмата.

Заплатата на управителя (да кажем, че той е и мажоритарен собственик) х2 (максимум х3), спрямо средната за фирмата.

Тема Re: Финансово управление на фирманови [re: Гoйko]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано21.10.10 22:27

не си оригинален, това х3 ленин го е измислил

и по темата - аз мисля, че разпределение различно от онова което носи максимална печалба на собственика е глупаво. и малко се съмнявам това да е х3. проста логика - ако фирмата е 100 души, само с 3% промяна в заплатите на хората мога да си удвоя личната печалба. и съм сигурен че не аз, но точно ти ще го направиш. и ще ти кажа защо - щом ти пука колко вземаш шефа, значи парите значат нещо за тебе.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Ми ще перефразирамнови [re: devnul]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано21.10.10 23:19

Аз лично се интересувам колко взимам аз. Тоест - нека шефа взима не по 100 а по 1000, стига аз да получавам добри кинти. Ако шефа взима колкото мен, ама и двамата да взимаме малко - няма да съм доволен.
Или казано с други думи за чий да ме интересува колко взима шефа? Нека взима колкото може. Въпроса е колко взимам аз.

Bеer? Mоre?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.