Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:35 13.11.24 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема За пичовете с 4 500 лева заплата?нови  
Автор Гpиro ( играчът )
Публикувано11.10.10 13:03

Споделете какво ги правите тези пари?

Аз си казах моята заплата и тя ми стига за следните неща:

1. Собствена кола, на 12 години.

2. Всички разходи по колата.

3. Да живея в апартамента на родителите ми.

4. Кръчми, дискотеки, ресторанти - каквото душа поиска.

5. Летни или зимни почувки - един път на две години.

Тема Re: За пичовете с 4 500 лева заплата?нови [re: Гpиro]  
Автор Гypy (bangbus driver)
Публикувано11.10.10 15:13

Е то не е нужно да се харчат всичките :) Ако си единствения работещ с жена и две деца, за съжаление не си хич богат дори и с космическите за България 4500 лева.

Данъци/осигуровки - минус 700-800
Ипотека - хмм, 1200-1400?
Малка нова японска кола, че да не се занимаваш със сервизи - 400-500 на месец
Храна, дрехи, училище, излизания, алабала - стигат ама...

От друга страна, средната заплата (чисто, след данъци) в Норвегия е 2700 евро и пак се оправят, при брутални цени на всичко, така че предполагам това означава средната класа - да може да свържеш двата края докато имаш семейство, някак си.

--
One day it will make sense.

Автор Лaнc Линk тaйният areнт (маймун)
Публикувано11.10.10 15:14

Споделете какво ги правите тези пари?

Аз бе сън си я казвал, ама ще ти кажа за мен след като вече има семейство и деца:

1. Собствена или фирмена кола, среден към висок клас (Авенсис, Пасат ...), събираща нормалко 4 души, за предпочитане до към 6-7 годишна.

2. Всички разходи по колата, включително пътуване из страната почти всеки уикенд.

3. Да живея в апартамент без родителите си, достатъчно голям за да могат децата след време да имат собствени стаи.

4. Кръчми, дискотеки, ресторанти - каквото душа поиска ... тия неща понамаляха като разход, особено като не искам да стана 150 кила :)

5. Летни почивки 2-3 за по 3-7 дена я тук я в Гърция, 1-2 средно евтини екскурзии в чужбина, може със собствен транспорт и един път на две години скъпа - далечна дестинация или круиз.

--------------------------
Там където свършват всички Надежди ... започва Обеля!

Тема Re: За пичовете с 4 500 лева заплата?нови [re: Лaнc Линk тaйният ar]  
Автор Гoйko (индианец)
Публикувано11.10.10 15:20

Не виждам голяма разлика между двама ви.

Автор LupiМодератор (Чалгаджия)
Публикувано11.10.10 15:44

2 от 5 точки са за колата, не е добре тва ;), макар че и аз съм на тва дередже, само дето мойта е на 10 години

Тука зависи дали си под или над 30. Също дали имаш приятелка/жена (а да, тука предполагам, че аудиторията е само мъже). Ако тия 4500 си ги постигнал постепенно, на плавни увеличения, почти сигурно е, че вече си се приспособил към "харченето" без много да му мислиш. При такива пари не се замисляш дали да похарчиш 200-300 лева на вечер в Биад за безсмислено скъпо пиене и няколко пакета салфетки. Ако си по-улегнал сигурно ще връщаш ипотека, подпомагаш на родители/роднини.

Почивките не са особено скъпи, стига да намериш добри оферти. Една седмица круиз с яхта из гръцки острови излиза 700-800 лв. на човек, без да брои като селянин всяка вечер колко му остават. Ако слагаш на влогове някаква част можеш да си избиваш дребни, но натрупващи се разходи като такси за карти, телефон, може и още някоя и друга сметка.

Eeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaasy rider

Автор bobyb (член)
Публикувано11.10.10 16:16

Като стигнеш тия 4500, ще ти стигат и артисват няколко месеца, после пак няма да достигат.

Автор portal (ветеран)
Публикувано11.10.10 16:19

Годишно:
автомобил нов- 1 брой, жена - 1 брой, дете - 1 брой, почивка - 2 броя, храна, дрехи,сметки, кръчма/пицария/уотевър - 52 броя, Фонд "И аз съм човек" - 2 броя

Имам кредитче малко за буустване на ремонта на апратмент, апаратмента ми е наследствен, колата е на изплащане, понякога посягам на кредитната карта...

Спестявания - няма...

Туй то, не се оплакваме :)

П.С. Нямам Тплофикация, БТК и други фалшификации

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.

Тема Re: За пичовете с 4 500 лева заплата?нови [re: Гoйko]  
Публикувано11.10.10 16:32

Има доста голяма - той харчи основно за кръчми, а аз искам да си осигуря по-висок стандарт - апартамент, кола ... малко ми попремина времето с кръчмите.
При мен категорията "и аз съм човек" е основно в пътувания.

Тема Re: За пичовете с 4 500 лева заплата?нови [re: Лaнc Линk тaйният ar]  
Автор Om_ (eyeful)
Публикувано11.10.10 17:51

Качестваната храна е скъпа, доста скъпа понякога, спрямо кръчмите;

Тема Re: За пичовете с 4 500 лева заплата?нови [re: Lupi]  
Публикувано11.10.10 18:21

Нормален средиземноморски круиз излиза към 2к и това е само круиза, около него ще ти отхвръкнат още толкова. Добави на женените *2, щото жената рядко печели добре. Презокеанска екскурзия също не пада под 2к на калпак.

4 стаен апартамент пък за да купиш ти трябват по 3к месечно доста години - тия 4500 ще трябва да са чисто ... или жена ти да изкарва още толкова.

А 200-300 лева в Биад ще трябва да ми дадат, за да седя в тая лайняна чалгаджийница. Местата които посещавам са доста по-евтини - можеш да се насереш с 50-60 лева.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.