Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:06 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема опа опанови  
Автор pesho.konia (старши)
Публикувано11.10.10 22:10

Евала пичове!

Как е програмисткия живот в БГ? Набързо да се представя. Аз съм програмист и бачкам в Америка. На 29 години съм. Имам към 7 години опит като програмист в Америка след като завърших тук. Правя бруто 90 хиляди долара на година, чисто 60 хиляди и виждам възможности как да правя доста повече, ако продължа да работя здраво и имам търпение. Парите ми стигат доволно и съм натрупал доста пачки. В Америка много ми харесва.

Има само един проблем. Тук е доста зле положението с гаджетата и затова се замислям дали да не се върна в БГ поне за известно време. Аз съм американски гражданин, така че не би трябвало да е фатално, ако се окаже, че в БГ не ми харесва за постоянно живеене.

Имам опит като тийм лийд и съм ръководил инженери и много скъпи проекти и се интересувам от позиции като Software Engineering Manager. Дали имам реални шансове в БГ или такива позиции са на практика недостъпни за външни хора или просто ги няма. Приблизително каква компенсация мога да очаквам?

Тема Re: опа опанови [re: pesho.konia]  
Автор bobyb (член)
Публикувано11.10.10 22:29

Работа лесно ще си намериш, а как ще се спазариш зависи от теб. Общо взето американците са по-напред от нас в науката продажба на умения, така че не би трябвало да имаш проблеми. По-скоро въпроса е ако скоро след това решиш да се връщаш пак, дали ще е лесно? Чувам лоши работи, трудно било да си намериш работа, депресия и прочие.

Автор Aaron (charming)
Публикувано11.10.10 23:03

Имам опит като тийм лийд и съм ръководил инженери и много скъпи проекти и се интересувам от позиции като Software Engineering Manager. Дали имам реални шансове в БГ или такива позиции са на практика недостъпни за външни хора или просто ги няма.

Епа ние как ги чакаме такива "специалисти" като тебе..Тука направо ревем за такива кат тебе бе...Знайш ли как ни липсват Software Engineering Manager-и...

И сега на първо четене ще си кажеш..."Тоа се ебава с мене...аз 7 години опит имам...ръководил съм инженери и много скъпи проекти..."
Не се ебавам бе...точно тука ти е мястото, повервай ми...Тва сериозно ти го казвам!

Дали имам реални шансове в БГ или такива позиции са на практика недостъпни за външни хора или просто ги няма.

Имаш бе, как да нямаш...
Ето ти една реална обява за реален специалист-професионалист като теб в БГ:

П.П. За компенсация нищо не се казва ама кой знае...може и да се договориш...

Тема Re: опа опанови [re: Aaron]  
Автор cristal_reaver (старо куче)
Публикувано11.10.10 23:19

двойно

пич ти добре ли си? Ако в щатите не може да заковеш нещо къде другаде, Просто си смени щата, отиди по към океана редовно има материал.
Да не мислиш че тук ще попаднеш на нещо по-свестно? Туку що научих че невинно изглеждащото момиче което охажвам 1во беше необвързана, после имаше приятел, сега пък ми казва че е в особенна връзка. Но аз съм добър, няма да я пратя в рисайкъл бина, докато не я запиша в списъка си.

Тема Re: Не мога да разбера...нови [re: cristal_reaver]  
Автор Aaron (charming)
Публикувано11.10.10 23:33

... тва към мен ли беше адресирано или?

Ние тука за сериозни неша си говорим...като например: Аз съм програмист и бачкам в Америка. На 29 години съм. Имам към 7 години опит като програмист в Америка след като завърших тук...Имам опит като тийм лийд и съм ръководил инженери и много скъпи проекти и се интересувам от позиции като Software Engineering Manager.

А ти ми говориш за охажване, необвързаност...особена връзка...

Автор SOVlET SMARTASS (loanshark)
Публикувано11.10.10 23:35

Освен ако не си върл чалга-бизнесмен, по сърце строителен предприемач с МБА от лесотехническия много ще ти трудно да се оправяш в булгаристан, включително и с гаджетата.

За по-приятните места, ще трябва ДОС-грамотност, турски език и да членуваш в ДПС. Пича от кибертрон консултира по тия въпроси.

Не се излагай и си стой в УСА. Бичи eHarmony и другото без СТД-та

докато не са ги развалили с българки.

Редактирано от SOVlET SMARTASS на 11.10.10 23:39.

Тема Re: Не мога да разбера...нови [re: Aaron]  
Публикувано12.10.10 00:05

еми всеки с проблемите си :)
едни взимат 60$ чисто на година и не могат да си намерят гаже, други вземат доста по-малко и не им стигат за гажетата, 3ти разсъждават за MVC

проблеми

Тема Re: опа опанови [re: SOVlET SMARTASS]  
Публикувано12.10.10 00:08

Ако си плащаш ДДС също няма какво да правиш в БГ

Между другото аз бих отскачал до Бразилия за фестифалите, тогава им се води секс сезона. Има много свестни момичета

Тема Re: опа опанови [re: cristal_reaver]  
Публикувано12.10.10 00:12

Аз забивам от време на време по нещо, ама доста рядко. Това лято даже имах много хубаво гадже - хубава дългокрака украинска американка и много интелигентна при това. Но нямаше разбирателство. Жените тук са много различни от тези в БГ. От личен опит мога да кажа, че в БГ е 100 по-лесно за един българин и човек има голям избор.

Тема Re: опа опанови [re: Aaron]  
Публикувано12.10.10 00:14

не знам турски и заплатата е джобни пари за мен

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.