|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Иде глад
|
|
Автор |
Pekoнcтpykтop (дарвинист) |
Публикувано | 10.10.10 01:17 |
|
Номер 3.
| |
|
Че тва се знае от години ...
| |
|
от оригинала:В отговор на:
While computer software engineers, the guys who write the software, are projected to be among the fastest-growing jobs, rising 32 percent over the next 10 years, demand for computer programmers, the guys who write the instructions for a computer to use that software, is expected to shrink 3 percent in the next decade.
май и самите автори не знаят какво точно искат да кажат
| |
|
ами да
не са преписали цялата статия а само части:
вероятно искат да кажат с други думи тва което и аз писах преди време: време е думата програмист да залезе заедно с microsoftРедактирано от wiz на 10.10.10 08:45.
| |
|
просто някой е написал куп глупости, като погледнеш надолу, отписва и executives, което нема как да стане
а който може да ми обясни разликите между
the guys who write the software
и
the guys who write the instructions for a computer to use that software
| |
|
Второто не са ли тия дето пишат документацията?
Иначе българската журналистика за пореден път доказва, че става само да пише статии за циците на някоя фолк певица. Преведена-недопреведена чужда статия, тотално не наясно за какво става дума в оригинала, и естествено си приписваме авторството.
Eeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaasy rider
| |
Тема
|
Re: Иде глад
[re: Lupi]
|
|
Автор |
wiz (змей) |
Публикувано | 10.10.10 09:19 |
|
далече са от писане на документация
insurance underwriters, the people who decide if insurance will be provided and under what terms
no pain, no gain
| |
|
Това са данни за САЩ, а ние в България знаем, че ако в една точка има спад, то на друга точка има възход - скачени съдове. То и в статията са си го написали "работата в дигиталната сфера е възможността тя да се извърша от всяка точка по света".
Е по-голяма глупост едва ли някой можеше да напише: "не изисква фиксирано работно място и специално образование". Гледал съм доста неща правени от хора без специално образование и до сега не съм видял да са направили нещо добро, да не говорим, че съм виждал и много издънки от хора със специално образование.
| |
|
"Едно от слабите места на работата в дигиталната сфера е възможността тя да се извърша от всяка точка по света - работата на компютърен програмист не изисква фиксирано работно място и специално образование."
"Предимствата ще бъдат на страната на тези, които имат многостранни познания и умения."
Тези две твърдения взаимно се допълват .
| |
|
Достатъчно е само да разбирате езика на компютрите.
А бе тея всезнайни журналисти ме убиват.
Все едно програмиста е преводачка или машинописка Ми да ходят те да пишат софтуер и да видим...
За жалост в бг доста фирми гледат предимно технологиите които е ползвал някой, а не как мисли и прилага нещата. Но е нормално като повечето са аутсорсинг трябват им предимно кодери.
Иначе като се замисля малко са прави за веб програмистите, има доста веб тулове с които може да си направиш обикновен сайт а и повече.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|