Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:09 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Иде гладнови  
Автор Pekoнcтpykтop (дарвинист)
Публикувано10.10.10 01:17

Номер 3.

Тема А добрутро. [re: Pekoнcтpykтop]  
Автор ДъpвeнФилocoф ()
Публикувано10.10.10 01:47

Че тва се знае от години ...

Тема Re: Иде гладнови [re: Pekoнcтpykтop]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано10.10.10 04:44

от оригинала:

В отговор на:

While computer software engineers, the guys who write the software, are projected to be among the fastest-growing jobs, rising 32 percent over the next 10 years, demand for computer programmers, the guys who write the instructions for a computer to use that software, is expected to shrink 3 percent in the next decade.

май и самите автори не знаят какво точно искат да кажат

Тема Re: Иде гладнови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор wiz (змей)
Публикувано10.10.10 08:39

ами да
не са преписали цялата статия а само части:

вероятно искат да кажат с други думи тва което и аз писах преди време: време е думата програмист да залезе заедно с microsoft

Редактирано от wiz на 10.10.10 08:45.

Тема Re: Иде гладнови [re: wiz]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано10.10.10 09:01

просто някой е написал куп глупости, като погледнеш надолу, отписва и executives, което нема как да стане

а който може да ми обясни разликите между

the guys who write the software
и
the guys who write the instructions for a computer to use that software

Тема Re: Иде гладнови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор LupiМодератор (Чалгаджия)
Публикувано10.10.10 09:10

Второто не са ли тия дето пишат документацията?

Иначе българската журналистика за пореден път доказва, че става само да пише статии за циците на някоя фолк певица. Преведена-недопреведена чужда статия, тотално не наясно за какво става дума в оригинала, и естествено си приписваме авторството.

Eeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaasy rider

Тема Re: Иде гладнови [re: Lupi]  
Автор wiz (змей)
Публикувано10.10.10 09:19

далече са от писане на документация

insurance underwriters, the people who decide if insurance will be provided and under what terms

no pain, no gain

Тема Re: Иде гладнови [re: Pekoнcтpykтop]  
Автор Гoйko (индианец)
Публикувано10.10.10 09:55

Това са данни за САЩ, а ние в България знаем, че ако в една точка има спад, то на друга точка има възход - скачени съдове. То и в статията са си го написали "работата в дигиталната сфера е възможността тя да се извърша от всяка точка по света".

Е по-голяма глупост едва ли някой можеше да напише: "не изисква фиксирано работно място и специално образование". Гледал съм доста неща правени от хора без специално образование и до сега не съм видял да са направили нещо добро, да не говорим, че съм виждал и много издънки от хора със специално образование.

Тема Re: Иде гладнови [re: Гoйko]  
Автор The lT Crowd (непознат )
Публикувано10.10.10 11:54

"Едно от слабите места на работата в дигиталната сфера е възможността тя да се извърша от всяка точка по света - работата на компютърен програмист не изисква фиксирано работно място и специално образование."

"Предимствата ще бъдат на страната на тези, които имат многостранни познания и умения."

Тези две твърдения взаимно се допълват

.

Тема Re: Иде гладнови [re: The lT Crowd]  
Автор cristal_reaver (старо куче)
Публикувано10.10.10 12:14

Достатъчно е само да разбирате езика на компютрите.
А бе тея всезнайни журналисти ме убиват.

Все едно програмиста е преводачка или машинописка Ми да ходят те да пишат софтуер и да видим...
За жалост в бг доста фирми гледат предимно технологиите които е ползвал някой, а не как мисли и прилага нещата. Но е нормално като повечето са аутсорсинг трябват им предимно кодери.

Иначе като се замисля малко са прави за веб програмистите, има доста веб тулове с които може да си направиш обикновен сайт а и повече.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.