Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:04 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Абсурдът продължава.нови  
Автор Гpиro ( играчът )
Публикувано07.10.10 14:25

Помните ли пичовете за които ви разказах? Софтуерът е до толкова абсурдно написан, че преди да се натисне някой бутон, за да свърши нещо "автоматизирано", хората ходят и гледат какво прави кодът на този бутон. Иначе не смеят да го натиснат. Самите програмисти не знаят какво правят някои от бутоните, въпреки че те са го програмирали. По-голям абсурд не бях виждал.

Тема Re: Абсурдът продължава.нови [re: Гpиro]  
Автор cristal_reaver (старо куче)
Публикувано07.10.10 14:56

явно има доста бутони тая програма

Тема Като се знам къв програмист съмнови [re: Гpиro]  
Автор RealGuru (член)
Публикувано07.10.10 15:01

страх ме е да отида на лекар

И аз съм виждал странни програми. Натискаш бутона Save и записа изчезва и трябва да ходиш да го търсиш в базата, ако е там още.

Тема Re: Като се знам къв програмист съмнови [re: RealGuru]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано07.10.10 16:12

Ми то аз понеже знаех къф съм лекар, та за това почнах сам да си програмирам каквото ми трябва там.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Като се знам къв програмист съмнови [re: RealGuru]  
Автор Pekoнcтpykтop (дарвинист)
Публикувано07.10.10 16:13

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers

Тема Re: Като се знам къв програмист съмнови [re: bira_more]  
Автор Гoйko (индианец)
Публикувано07.10.10 18:41

Не си прав, почнал си да програмираш, защото в България не са развити интердисциплинарните специалности. Ако беше учил на Запад щеше да си завършил биоинформатика или нещо екзотично от сорта.

Тема Re: Като се знам къв програмист съмнови [re: Гoйko]  
Автор bobyb (член)
Публикувано07.10.10 18:43

Ми то си имаше биоинформатика от доста време в МЕИ-то. Един съученик го завърши и после се захвана да пише счетоводни програми

Тема Re: Като се знам къв програмист съмнови [re: bobyb]  
Автор cristal_reaver (старо куче)
Публикувано07.10.10 18:45

В СУ има магистратура био информатика, мисля че още я има.

Тема Re: Като се знам къв програмист съмнови [re: cristal_reaver]  
Автор LupiМодератор (Чалгаджия)
Публикувано07.10.10 19:18

Има я. Учат алгоритми за разпознаване на ЯМР образи на мозъци.

Eeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaasy rider

Тема Re: Като се знам къв програмист съмнови [re: Гoйko]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано07.10.10 19:40

Ако бях на запад - щях да си бачкам медицината и да не се занимавам с несвойствени дейности.
Към края на медицинската си кариера публикувахме една статия в западно списание (с нисък импак фактор). Малко след това видях статия на подобна тематика, много по обширна и по "престижна". В екипа им участваха 5 университета, включително статистици и програмисти. Докато нашия екип бяхме 4 човека. Само лекари.

Много е гот да разчепкаш ФФТ, ама е по гот вместо да утрепеш месец или повече та да схванеш що е то ФФТ, да го ползваш за това за което трябва да го ползваш. Щото съм правил безброй тестове, та да се убедя че ФФТто дет съм го скалъпил някак си, работи така както трябва да работи.

Bеer? Mоre?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.