Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:14 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема Emerging Languagesнови  
Автор Eвлaмпи Пoпдимитpoв (световноизвесен)
Публикувано24.07.10 01:03

"http://olabini.com/blog/2010/07/emerging-languages-camp-day-2/"

Предния ден ми се сториха по-интересни.

Как ше я бутаме? JS изглежда е неминуемото. Не че е чак зле де. Мада нейча има брутално чуство за шибан хумор :)

Simplicity is the essence of happiness. -- Cedric Bledsoe

Тема Re: Emerging Languagesнови [re: Eвлaмпи Пoпдимитpoв]  
Автор tarator9 (</dev/random)
Публикувано24.07.10 01:25

Interval arithmetic е интересна, надявам се да се развие. Ще изиска малко работа да се оправят алгоритмите, но ще е много по-лесно да се установи кои алгоритми и изчисления са нестабилни.

Нямам нерви да чета описанията на всеки език, особено преразказани от някой.

Object-oriented design is the roman numerals of computing -- Rob Pike.

Автор BullDog (Bulgarian Dog)
Публикувано24.07.10 01:41

Не знам как ще я карате, ама ако ви кажа, колко взимат мойте колеги индийците за да шляпат, без да се презорват много, благ COBOL-ец, още по-благо PL/1 и най-вече JCL джобове, на бая хора в тоз форум ще им се приплаче. Не че ми се налага, но ако все пак реша да седна да уча нещо "ново" (за мен имам пред вид) най-вероятно няма да е от тез емерджинг езици. По-скоро нещо за майнфрейм, там MVS, TSO и т.н. (то аз PL/1 си го знам от гимназията

).
BTW, има емулатори на мейнфрейм за PC, но онез извратеняци от IBM не дават дори старите версии на операционната си система, писана преди 60 години, ако и да се кълнеш, че искаш само да се учиш на нея.

Тема Re: Emerging Languagesнови [re: BullDog]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано24.07.10 07:24

абсолютно

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Emerging Languagesнови [re: tarator9]  
Публикувано25.07.10 00:22

Пича преразказва добре. Което най-ми харесва е, че има поглед собствения му опит къде смуче - прототипно наследяване и безброй флавори на код като параметър. Реална преценка + дебелокожие да си гониш твойто е добра комбинация според мене.

Тенденцията, която харесвам в езиците е за шерване - c, jvm, js, .net, llvm, ffi. Ще е интересно крос-шерване модел (забавното е, че дефакто този модел за момента са си и js - дедо и пишлеме :)

Визуал студио, нет бинси, агиле процес тест инфектнати - лошото и формалното, което спъва прогреса. Но е забавно, дори емес внимават и са в час :)

Тема Re: Emerging Languagesнови [re: BullDog]  
Публикувано25.07.10 00:37

Кое ти харесва най-много в занаята (или както го възприемаш)?
Кое не ти харесва?
Кинтите са фактор, но колко хора тука лющат повече пара от тейлър рейн?

Автор BullDog (Bulgarian Dog)
Публикувано25.07.10 02:30

Понеже ти попита "Как ше я бутаме?", та ти отговорих как мисля да я карам аз.
Тука четат и хора с неукрепнала още психика и с тез твойте щуротии им правиш кофти услуга.
Колко изкарва една кака, дето и дънят главата у таблата ми е последния проблем. Аз избягвам да се "сравнявам", но ако се налагам, гледам да е със себеподобни ...

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано25.07.10 07:14

идето ми е по-важно от езика. по-добре на тюринг машина с хубаво иде, отколкото на С++ с лошо иде. сега като се замисля, май идетата са подценявани, дай му сърч, копи и пасте на девелопъра и му стига.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Emerging Languagesнови [re: zaphod]  
Публикувано25.07.10 07:40

Сърч, копи и пейст? Любимият ми метод за писане на код не включва такива неща. Включва само лист хартия, молив и гума за триене.

Иначе съм забелязал, че колкото е по-малоумен даден език, толкова по-необходимо е да използваш IDE. Изключението, което потвърждава правилото е Perl. Той е толкова идиотски език, че и IDE не би му помогнало.

Публикувано25.07.10 07:49

Точно защото е заинтересован не ми е интересно да го чета.

Иначе нямам идея какво имаш предвид под езици за шерване и крос-шерване. IDE-та не използвам от повече от 15 години.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.