Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:38 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Ние-канье и борбътъ с негонови  
Автор AMД ()
Публикувано19.07.10 19:27

Представете си, че сте прекарали две две седмици във фиксване на много трежък бъг, който ви е довел почти до умопомрачение. И тъкмо когато сте намерили какъв е проблема и решение за него, колега|шеф|мениджър|архитект се доближава до вас и с мазен глас започва, "сега, като НИЕ вече решихме проблема..."...
Веднага ли го трепете, или го мъчите малко?

Тема Re: Ние-канье и борбътъ с негонови [re: AMД]  
Автор portal (старо куче)
Публикувано19.07.10 22:22

Ненужна агресия... казваш му в прав текст, че нищо не сте НАМЕРИЛИ, а си намерил и то след тежък труд ... физиономията му ще ти хареса мнгог повече отколкото фантазираното пребиване

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано20.07.10 07:48

има си случаи когато така е правилно и ти да казваш "ние", нищо че ти си гънал гръб на тръстиката. не мога да преценя това дали е от тях, щото е извън контекста. но ние вие, предполага се че квото трябва се вижда от когото трябва, ако не се вижда каквито и граматични форми да ползваш, кура ти е в гъзъ.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Ние-канье и борбътъ с негонови [re: zaphod]  
Автор Гypy (bangbus driver)
Публикувано20.07.10 09:24

Ние е добре, аз често съм бил свидетел на аз. Примерно отговарям на клиенти и 3 години са мъча и другите да отговарят професионално и после гледам някой си сложил в ЛинкедИн биографията тези заслуги.

Интересното е, че даже гледам повече от 1 човек (3-ма) са си сложили едновременно моите заслуги като тяхно лично постижение.

Халал да им е :) Който е мазник, това му е начина, такива хора далече от тях, че ти се разваля деня.

Та идеята ми е, че "ние" е добре, често е "аз" вместо "той", и то, когато те няма и когато кинтите се раздават.

--
One day it will make sense.

Тема Начи след още 5 год стажнови [re: AMД]  
Автор RealGuru (минаващ)
Публикувано20.07.10 10:25

Тоя умопомрачителен бъг ще го фиксваш не 2 седмици, а най-малко 4 месеца. И ако може ще гледаш, така че и другите да участват. Може и нищо да не правят, но да получаваш атеншън, че тва е супер важно и да не те занимават с други глупости, щото сега фиксваш този супер гаден бъг, а другите глупости те да си ги вършат.

И след това някой като ти каже "ние", просто ще си го преместиш от единия крачол в другия.

Важното е да държиш ситуацията под контрол както се казва.

Автор muamar (непознат)
Публикувано20.07.10 10:32

очевидно работиш в тим. щом сам се налага да прекараш 2 седмици за един бъг, значи тима не работи както хората. аз лично не бих си представил някой човек/ресурс да прекарва толкова много време във фиксването му.
отделно от това, "ние" е мотивиращо за тима. ако всеки почне да си взема заслугите за всяко направено нещо, това няма да доведе до нищо хубаво. ти така или иначе знаеш за себе си, че успеха си е лично твой и ако мениджъра ти е пич, това се вижда и ще бъде оценено.
представи си обратната ситуация когато твой код е направил супер голяма мизерия (губят се пари) в реална обстановка. ако трябва ти само да поемеш отговорността, трябва да ти бият шута веднага. тогава обаче, "ние" работи и целия тим поема отговорността и всеки останал се учи от това.

Тема Re: Ние-канье и борбътъ с негонови [re: muamar]  
Автор cristal_reaver (пристрастен)
Публикувано20.07.10 10:41

Що само той трябва да поема отговорността, ами QA-те поемат половината, къде са бляли да не са го проверили това. Трябва да са загубили пари, за да го уволнят. Ама то ако се губят пари, мислиш ли че няма да е тествано, после да го пуснат в пре-продакшън и т.н.

Не се е случвало слава богу, но ако някой вземе да каже ние, директно го питам пред ПМ-а да обясни кое точно е направил. Няма педерастии, дреме ми на оная работа ако ПМ-а защити мазното копеле, прецаквам ги както мога, ако мога да ревертна бъга още по-добре и напускам, фирми бол.

Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано20.07.10 12:32

бъг е много разтегливо понятие, примерно когато се окаже че някой фичър в софта на конкуренцията е много по-узер френдли от аналогичния фичър в нашия софт и затва ние губим важен клиент, това също може да ти дойде като бъг и да бачкаш 3 месеца докато го "фикснеш" ...
а после когато големият клиент доволен подписва договора, мацето от маркетинг тийма получава тлъст бонус, а тебе те потупват по рамото, щот кой за квот е учил

Автор Гypy (bangbus driver)
Публикувано20.07.10 12:46

Не е така, понеже издънванията и проблемите често идват от хората, които най-много работят. В един типичен тийм от 10 човека, ако някой чекинва 50% от кода (което често става), е съвсем нормално да има 1-2-3 критични бъга. Както и 30 фийчъра, които продават продукта.

Това "ние" в "тиймовете" е огромен шит и въобще по никакъв начин не може да отрази нормалните контрибуции. Ти викаш "горния ще прецени". Горния много често е най-некадърния човек от по-ниските нива, дето не може да свърши работа, промотиран до това ниво. Много ти завиждам, ако не си бил в такива фирми.

Някой път като ми скимне, ще ти го разпиша това с реална фирма и реални имена, както в Northwind базата данни, просто да мине още малко време да не пискат много селяците.

--
One day it will make sense.

Автор tarator9 (</dev/random)
Публикувано20.07.10 16:03

Не ми се е случвало подобно нещо, но и дори да ми се случи няма да ме ядоса. Откакто реших, че е твърде малоумно и твърде безинтересно да правя кариера (в смисъла, който се харесва на повечето хора), е невероятно удоволствие да наблюдавам драпането на бъдещи и сегашни шефчета от различен калибър.

Object-oriented design is the roman numerals of computing -- Rob Pike.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.