Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:55 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Сименс, Сименс...нови  
Автор LupiМодератор (Чалгаджия)
Публикувано12.04.10 19:57

Абе някой знае ли каква "платформа" стои зад тоя прословут софтуер за новите биометрични паспорти? Според мен е Java. Няма начин нещо да се сговни толкова радикално и да не могат да си вдигнат гащите вече две седмици, освен ако не е писано на Java.

Сигурно GUI-то е Swing и фърлят яко FileNotFoundException и IOException, при което лелките зад гишетата се побъркват като видят един такъв хубав, голям, сочен stack dump и директно слагат табелката "15 минути почивка".

Може ли Сименс да се наядат със 116 милиона и системата им да кляка при над 600 заявки на ден? Некой е направил нелегален торент на сървърите ли, или търси извънземни със SETI@Home ли? Като ги гледам как се оправдават по телевизията, като некой мангал-кокошкар, дето са го фанали на 10 метра от курника.

Eeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaasy rider

Тема Re: Сименс, Сименс...нови [re: Lupi]  
Автор 9 (Нерегистриран)
Публикувано12.04.10 20:50

Не съм много в час но гледах във вестника снимка на някаква странна машина (пак сименско творение) която печата въпросните паспорти. Та, доколкото разбрах, тая машина "загрявала" много и затова не може да печата повече от 60 паспорта на ден. След първите репорти на журналята и аз се чудех какъв ше е тоя софтуер дето почва да гърми при това убийствено натоварване от 600 заявки на ден. Ако е хардуерен проблем е разбираемо.

А Сименс са изпечени мошеници, знам че в Германия ги разследваха за картелни споразумения, за подкупи...у нас сигурно са като риба във вода.

Тема Re: Сименс, Сименс...нови [re: 9]  
Автор 9 (Нерегистриран)
Публикувано12.04.10 20:53

Интересно, дир-а също се е сбъгясал (отново) и ми е прецакал ника

Тема Може,нови [re: Lupi]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано12.04.10 21:17

системата им е пусната в експлоатация гьотере. Били са уведомени че не е изтествана (казвам го напълно сериозно, не е "изстрел в тъмното").
Така става когато секретарки се издигат до шефки със сФирки

Тема Re: Може,нови [re: jamie]  
Автор SOVlET SMARTASS (loanshark)
Публикувано12.04.10 22:33

Факт е, че не показват нито договора със Сименс, нито документацията по случая, нито плана за внедряване.

Лично според мен, има огромен проблем в организацията на МВР за пореден път. Толкова ли е трудно да издават стари документи за бързите поръчки в тестовия период.

Сименс, че са мошеници в бизнеса, мошеници са, обаче технически доставят солидно. Ще се изненадам ако излезе, че не са спазили нещо.

Тема Re: Може,нови [re: SOVlET SMARTASS]  
Автор cristal_reaver (ентусиаст)
Публикувано12.04.10 23:12

да еба, и за 50 милиона щях да им напиша къде къде по-добра система

не ми приказвай че е на жава, ако беше на друго дори нямаше да запали според мен сименс са дали на група индици да им аут сорсне проекта за 1 милион

Редактирано от cristal_reaver на 12.04.10 23:15.

Тема Техническинови [re: SOVlET SMARTASS]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано13.04.10 00:36

не са имали идея за скалируемост на решението си. Дори са имали забележка че тази част не е минала никакви проверки - и са я пренебрегнали.
МВР в случая изобщо няма вина за засечките. Дори не е имало и пилотен проект.

Тема Щеш,нови [re: cristal_reaver]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано13.04.10 00:37

то заради такъв подход сега лъсват такива резултати. На парче.

Тема Re: Сименс, Сименс... [re: 9]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано13.04.10 07:38

при мене просто зависва на логването, обаче като рефрешна се оказва че съм вече логнат и мога да пиша.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Техническинови [re: jamie]  
Автор wiz (змей)
Публикувано13.04.10 07:42

МВР в случая изобщо няма вина за засечките?

ами кои според теб е трябвало да поръча нещата да са готови преди 1-2 години че да има време за проверки?

като гледам кво пише из нета са затънали в административни скандали вместо да правят техническата част, което маи е нормално за бг

no pain, no gain

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.