|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Как се борите с този бич за иначе традиционно здравия програмистки разсъдък - инцидентнтата сложност?
Популярното решение са IDE-тата, но ми се струва, че това гаси пожара, давейки го с бензин :)
def toggle(what) send("#{what}=", !send("#{what}?")); self end
| |
|
WTF?
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
|
Ако много вземе да става сложно, значи си подценил проблемата. Аз обикновено му нахвърлям колкото мога интеграционни тестове. След което откривам, че съм изтървал още толкова случаи, и кода се доомазва. В такива моменти ми давам почивка, и при следващата промяна го рефакторвам, колкото мога.
| |
|
ами от другите теми не е ли очевидно как се решават проблеми?
оставят се новобранци/роби да се занимават с код и се лае по тях да копат, едновременно се набляга на шпакловъчни умения към шефове или подобни, така сигурно всички проблеми изчезват
що питаш тук? по добре питай някой опитен като този на снимката да обясни колко добър е този начин на живот
http://blog.oregonlive.com/oregonianextra/2008/04/GriggsDog.JPG
no pain, no gain
| |
|
Как слагаме картинка с прозрачнос, примерно пнг, на обикновено уиндолс меню?
Знам за пикселформер и Нажманович, даже мога да опрегна WIC на по-разбираем код отколко atl, ама нужно ли е?
def toggle(what) send("#{what}=", !send("#{what}?")); self end
| |
|
Ако не ти отговаряха хората, щях да помисля, че тва си го писал с булшит генератор, ма явно някои схващат какво се опитваш да кажеш. Лошото, че и на тях нищо не им схващам.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
Тема
|
Re: Инцидентна сложност
[re: Colombino]
|
|
Автор |
| (</dev/random) |
Публикувано | 23.03.10 04:01 |
|
Не си единствения, който не схваща :)
Object-oriented design is the roman numerals of computing -- Rob Pike.
| |
|
а де, как? миналата седмица опсувах варталъка, щото се мъчих да слагам пнг във имаге контрол. за какъв чеп има гди+ във виндовса, като ше ми кара на апитата от 3.1?
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Яко може да те прецакат новобранците/робите. Като ги питаш как го оправи и ти кажат "Ми не знам".
| |
|
Евлампи е нашия
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|