|
Тема
|
Културен шок
|
|
Автор |
Ognen_Demon () |
Публикувано | 18.02.10 14:58 |
|
Много бурни времена настанаха. Шашнат съм.
Навремето като бях ученик (преди 1995г) отиваш на Славейков, споменаваш "дискета" и те гледат подозрително дали не си сектант. След казармата една вечер (1998г) чакам трамвай да се прибирам, две секретарки си говорят за чат на спирката, едната обяснява на другата как да сменя чат-стаи. Шаш.
После дойде едно затишие, някак взех да приемам за нормално че вече всички говорят за дискове, мп3ки, дивексове... до тази седмица.
Тая седмица пак шок.
Отивам в общината да си платя данъците. Чакам лелката да въведе данните и да ми принтне квото трябва. Обстановката - пълна мизерия, бумащина във всички посоки, имаше още една лелка на другия компютър и охранителя - работяга-човечец на възраст приблизително 55-60 според мен, сбръчкан и скромен, ще речеш от тия дето рядко и телевизия гледат а като искат новини, отиват за вестник. По едно време му звъни телефона. Нищо ненормално вече всички все пак имат, и неговия си беше нещо бетер-бейзик като телефон. Той вдига и си бъбри, аз си вися. По едно време както си говореше и му вика на другия "добре айде да затваряме, довечера ще си говориме по скайпа". Пак го изгледах отгоре до долу ама нъц - човека обикновен, ама явно вече чатър.
Снощи се прибирам от работа с 83. Влиза един си бъбри по телефона - пак скромничък обикновен човечец, ама малко по-млад - на към 50-55г с мръсни работнически дрехи все едно от строежа сега идва. По едно време "ама как му е скайпа на еди-кой си?".
Днес отивам на работа с 83. Една лелка на възраст около 50-60г (неможахме да я преценим по-точно) си гледа съсредоточено в телефона. Гледам - няква много бейзик Нокиа с цветен дисплей. Кво да вида - жената гейми та се къса няква игра "Рапид Рол". Застанах до нея да наблюдавам - нямаше случайни движения - цъка си джойстика жената, гепва пауър-ъпите, стреми се да избягва препятствията, дига левъли и цъка бая рефлексно. Неспря от Красна Поляна, та до малко след Красно Село. Викам си бах мааму лелка-геймърка!
Та нещо неразбрах - кога се промени тоя свят, аз ли нещо не го забелязах...
А иначе игрицата никак лоша:
Редактирано от Ognen_Demon на 18.02.10 15:03.
| |
|
е скайпа държи над 50% от нетното (с неразвойни цели) компютърно потребление в бг вероятно, просто коя лелка ще устои на нещо по което приказваш без пари!
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Ми ето как се променя света:
лапето беше на 2 годинки когато започна да си играе игри на айфона. По едно време нещо го прихвана и вика "тати, дай да играя на този телефон" и ми сочи К800-а, който си беше ОК преди 2-3 г. Та пускам му аз някаква игрица с коли, а той почва да клати К800-а и да натиска по екрана Аз - СМЕЕЕЕЕХХХХХ, а той много разочарован: "Татииии, тая игра нещо не работиии" После половин час обяснения как се играе с джойстик ...
... а по мое време като ученик се играеше с IJKM, после с IJKL, после с мишка ...
| |
Тема
|
Re: Културен шок
[re: _ukk]
|
|
Автор |
_NiL^_ (новак) |
Публикувано | 12.03.10 12:19 |
|
хахаха, IJKM.. еех спомени спомени..
| |
|
И аз не съм, нали за да забележиш, трябва да се огледаш малко ...
Пък ние не сме суетини хора
| |
|
ето как се играят коли вече
| |
|
|
|
|