Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:25 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема искат да внасят ИТ-танови  
Автор Cтoян Xpиcтoв (КАГАН)
Публикувано29.10.09 18:40

тия идиоти искат да навнасят от каде ли не , за да не плащат..
майка им....

Тема Re: искат да внасят ИТ-танови [re: Cтoян Xpиcтoв]  
Автор cristal_reaver (минаващ)
Публикувано29.10.09 19:58

Да им еба майката мръсна. Само спекулации. Като си сменях работата лятото един мангал ми каза криза е никой няма да ти даде толкова, вече заплатите няма да се увеличават с 20-30% а с 5-7% както е в Европа.Получаваме по 100 цвта дневно и тн. На което аз отговорих, че с просто око се вижда че тая функция по-бързо нараства спрямо заплатата, а не процентите. Предпочитам 5к евро и 5% увеличение. Верно е че всеки програмер трябва да стане-лесно е и мн пари дават, ама чак от вън да внасят хора, е баси ако стане така аз се изнасям.
Ама нали е голям синиор, имяюа баси боклуците в някои фирми...

Редактирано от cristal_reaver на 29.10.09 19:59.

Автор Joro_M (минаващ)
Публикувано29.10.09 20:06

Не бой се. И преди са опитвали. Всички опити в тая насока завършват с провал и загуба на средства.

Автор thunder and lightning ()
Публикувано29.10.09 22:39

За украинци не знам, но имам десетина приятели програмисти в Истанбул, работили сме заедно общи проекти, мнооого по-напред са във всяко отношение - заплати, социални придобивки, условия на работа и т.н. Не мисля, че биха се изкушили за по-малко от 3000 евро чисто. Естествено, 10 човека не са представителна извадка на 50 милионна държава, но все пак не ми се вярва.

Автор portal (старо куче)
Публикувано29.10.09 23:09

Хахахахахах ще внасят кво домати ли каза :) споко в Сърбия джуниърите почвах преди 5 години на 1000 евро :) за Турция, Румъния и Украина са в пъти по-добре :) също така че тва някви крайни мизерниц с мечти за 200 лева на човек с гениални умения и минимум 5 години опит :) ще им мине каот разберат как е извън ЕС :)

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.

Тема Re: искат да внасят ИТ-танови [re: thunder and lightnin]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано29.10.09 23:12

Е то може да внесат турски кюрди.

Bеer? Mоre?

Тема Re: искат да внасят ИТ-танови [re: thunder and lightnin]  
Автор 435 (Сър Пич)
Публикувано29.10.09 23:15

пак започнаха приказките от 1001 нощ :)
толкова може в Германия само (при това ще ти дават 5к евро бруто и ще ти оставт 3к + социални) в други държави забрави просто...дори и в Белгия 3к чисто евро е висока заплта. Не говоря за контрактори а за хора на договор.

Що се отнася до внасяне, това е абсурд....дори добрите специалисти в Индия взимат по 1500$. Няма ги вече тея филми с 500-те $, може би в разни държави, като Молдова само, но пък и там свършиха.

Що се отнася до Румъния и Сърбия, заплатите са като в София,с 20% отгоре най-много. Румънската лея пада сега и затова реално заплатите им може да са дори по-малки то в БГ в евро.

Тема дреме ми на куранови [re: Cтoян Xpиcтoв]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано30.10.09 09:30

да внасят лошо няма. аз си мислех че имиграцията в бг не е трудна, обаче имаме един колега чужденец, яйчарката разправяше че трудно са го уредили да остане в бг.
принципно без да се мисли много много е ясно че колкото повече пролетариите се възмущават от нещо, толкова по-правилно е то. факта че пролетарската мисъл посреща на нож идеята недвусмислено сочи че вноса на специалисти е правилна идея. като се замисли човек, се вижда защо е правилна. в момента поради "липса" на кадри, робовладелците в отчаянието си вземат разни некадърни келемета, дето не само че не допринасят за работата, ами и пречат. поне така съм чувал от приятели, при нас няма такива. та вносът на роби ще позволи да не се прибягва до такива отчаяни стъпки и така живота на редовия програмист ще се облекчи, освободен от принудата да върши работа с (или по скоро на) некадърници. освен това вноса на специалисти е добър от расова гледна точка - обира каймака на по-бедните държави и влошава генофонда им, подобрявайки нашия. единственото лошо на цялата работа е че едва ли ще се осъществи

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: дреме ми на куранови [re: zaphod]  
Автор portal (старо куче)
Публикувано30.10.09 09:44

Абсурд е някой да се навие :) от посочените

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.

Тема За теб може би данови [re: 435]  
Автор thunder and lightning ()
Публикувано30.10.09 09:49

За теб 3000 евро сигурно са сън, но за други не са.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.