|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
къв е тоя звяр?
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 15.09.09 22:39 |
|
помислих го за 1031тица, ама няма флопита до монитора. айде пенсиите, извадете прашни спомени
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
дядо ти какво казва?
Bеer? Mоre?
| |
|
Във този корпус съм виждал терминали ..но бях малък и са ми бледи спомените . На подобен терминал майка ми преди около 25 години изписваше разни части от склада ... и правеха нещо което се казваше Изот 1036 Ц.
Нещо подобно на снимката е първият "комютър" до който въобще съм се докосвал :) . ...ааа да и не съм пенсия :) ...малко над 30 съм :) .
Редактирано от Full_Scream на 15.09.09 23:02.
| |
|
наистина като се замсиля няма начин да не е терминал. първо не филма не е включен, ако беше самостоятелен просто щяха да го ръгнат в контакта. и второ когато е правен филма концепцията за персонални компютри още е чакала да направи някого милиардер.
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
Може и да е включен
[re: zaphod]
|
|
Автор |
NikB (ентусиаст) |
Публикувано | 16.09.09 21:08 |
|
Може и да е включен.
Унуй, горе, ляво, може да е курсор в начална позиция (въпреки, че изглежда много горе и много двясно - тия конескопи прявеха една малка картинка в центъра на екрана, щото иначе се размазваше).
Може да е и терминал на УПДМЛ (магнитна лента за голяма машина), въпреки, че май има много голяма клавиатура - по спомени, терминалите за УПДМЛ имаха само буквено част на клавиатурата и редактираха само по един запис.
| |
Тема
|
Re: къв е тоя звяр?
|
|
Автор |
NikB (ентусиаст) |
Публикувано | 16.09.09 21:14 |
|
Сега се сещам :) - може флопитата да са от другата страна - на пода.
Имаше едни 7.5" сдвоени флопита - стояха прави на пода и дискетите се вкарваха от горанат им страна - на долу (вертикално). Имаха 220 в името си (не от напрежението :) )
Вярно, много рядко работеха (дори сравнение с флопитата на Правец), но бяха съвестими с екзосайзера на Моторола (супер машина - беше колкото съвеменен компютър, или два, и си имаше фортран :)).
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Joro_M (минаващ) |
Публикувано | 16.09.09 21:38 |
|
Не вярвам някой да го разпознае. Никой от пишещите тук не е толкова стар.
| |
|
Това от кой филм е?
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bhdz (.)(.) |
Публикувано | 16.09.09 23:23 |
|
А пък може да е и
---
Боговете се хранят с вяра, а вярващите с надежди.
| |
Тема
|
[re: bhdz]
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 16.09.09 23:26 |
|
м едва ли
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|