|
Тема
|
Kak да стартирам SNМР команда?
|
|
Автор |
Aтaнac_Ko (обикновен човек) |
Публикувано | 19.06.09 16:32 |
|
Здравейте! Искам да управлявам едно устройство, което "чува" SNMP команди. Не зная, обаче, какво трябва да инсталирам, за да пусна такава команда. Устройството е PicoIP и поддържа 2 команди - snmpget и snmpset. Може да е елементарно, но аз не зная как да го направя. Благодаря ви предварително.
| |
Тема
|
Re: Kak да стартирам SNМР команда?
[re: Aтaнac_Ko]
|
|
Автор |
bsb_2 () |
Публикувано | 20.06.09 00:33 |
|
Абе да ти кажа, и аз не знам.
Защото нали все пак е клуб "Програмисти". А ако не ти се програмира, заповядай:
| |
Тема
|
|
|
Автор |
moreol (член) |
Публикувано | 20.06.09 12:14 |
|
Нека ти помогна :)
Редактирано от moreol на 20.06.09 12:14.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
The One (избраният) |
Публикувано | 21.06.09 14:34 |
|
По лесно е да си изтеглиш софтуера от сайта на Диджитал Солюшънс към него.,
Ако все пак, желаеш да не го ползваш, чака те голямо четене за MIB-ове, и какво всъшност представлява SNMP-то.
но като за начало, търси в гугъла net-snmp пакета (има го и на сорсфорджа). Мисля, че го има и за Уиндоус. Там имаш всичко което ти е нужно.
От сет и гет до трап.
And the death shall not have dominion!
| |
|
Здравейте!
Нещо конкретно не знае ли някой? Това е популярна тема и има толкова много страници посветени на темата. Попаднах на общи приказки и суха теория, която не ме устройва.
Ако някой е инсталирал такава платформа, моля, само да ме светне как да стигна до нея! Надявам се нататък да се оправя. Имам някаква представа от програмиране.
Наско
| |
|
Ползвай ucd-snmp или net-snmp. Има и за Linux, и за Win. Вървят с добра документация, не би трябвало да срещнеш значителни проблеми (ако не те мързи да четеш). А за сухата теория - не смятам, че при SNMP е повече отколкото при останалия networking stuff
I have never been hurt by anything I didn't say.
| |
|
|
|
|