Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:24 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Тема Kak да стартирам SNМР команда?нови  
Автор Aтaнac_Ko (обикновен човек)
Публикувано19.06.09 16:32

Здравейте! Искам да управлявам едно устройство, което "чува" SNMP команди. Не зная, обаче, какво трябва да инсталирам, за да пусна такава команда. Устройството е PicoIP и поддържа 2 команди - snmpget и snmpset. Може да е елементарно, но аз не зная как да го направя. Благодаря ви предварително.

Тема Re: Kak да стартирам SNМР команда?нови [re: Aтaнac_Ko]  
Автор bsb_2 ()
Публикувано20.06.09 00:33

Абе да ти кажа, и аз не знам.

Защото нали все пак е клуб "Програмисти". А ако не ти се програмира, заповядай:

Автор moreol (член)
Публикувано20.06.09 12:14

Нека ти помогна :)

Редактирано от moreol на 20.06.09 12:14.

Автор The One (избраният)
Публикувано21.06.09 14:34

По лесно е да си изтеглиш софтуера от сайта на Диджитал Солюшънс към него.,
Ако все пак, желаеш да не го ползваш, чака те голямо четене за MIB-ове, и какво всъшност представлява SNMP-то.

но като за начало, търси в гугъла net-snmp пакета (има го и на сорсфорджа). Мисля, че го има и за Уиндоус. Там имаш всичко което ти е нужно.
От сет и гет до трап.

And the death shall not have dominion!

Тема Не става.... [re: Aтaнac_Ko]  
Автор Aтaнac_Ko (обикновен човек)
Публикувано23.06.09 15:45

Здравейте!
Нещо конкретно не знае ли някой? Това е популярна тема и има толкова много страници посветени на темата. Попаднах на общи приказки и суха теория, която не ме устройва.
Ако някой е инсталирал такава платформа, моля, само да ме светне как да стигна до нея! Надявам се нататък да се оправя. Имам някаква представа от програмиране.

Наско

Тема Re: Не става....нови [re: Aтaнac_Ko]  
Автор derlustigehase ()
Публикувано23.06.09 16:27

Ползвай ucd-snmp или net-snmp. Има и за Linux, и за Win. Вървят с добра документация, не би трябвало да срещнеш значителни проблеми (ако не те мързи да четеш). А за сухата теория - не смятам, че при SNMP е повече отколкото при останалия networking stuff

I have never been hurt by anything I didn't say.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.