Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:54 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Отчитате ли отработени часове пред началството?нови  
Автор Blue Jedy (непознат )
Публикувано16.01.09 17:37

За тези от вас, които не са си сами шефове - отчитате ли отработените часове пред началството? Попълване на таймшийтове за отработените часове и свършената работа? Ако да, колко често ги попълвате (ежедневно, ежеседмично, месечно...) и доколко раздробени са задачите (на парчета по 15мин, половин час, час, 4 часа, един ден, дни...)?

Доскоро пращах месечен репорт с описание "проект" - "отработени часове" с минимален тайминг 1-2 часа. Сега налагат ежедневни репорти с 15-минутни таскове.

Тема ненови [re: Blue Jedy]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано16.01.09 17:41

стигнало ли се е до такива формализирани методи за управление на Процеса, значи мястото ми не е там.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Отчитате ли отработени часове пред началството?нови [re: Blue Jedy]  
Автор 435 (Сър Пич)
Публикувано16.01.09 21:25

като човек на който му пращат тайм-шиитове, ще ти кажа следното ....
заформяй на 30 мин, когато ти искат шиитове е щото клиента ги иска, има криза в ИТ-то, но тя е предимно психологическа...всички клиенти правят ревизия на похарчените и харчещите се пари...затова стават дребнави.
Другата вероятност е да не те продават напълно ютилизиран...тогава пак става драма с часовете..... но ако някой те кара да описваш 15-минутни таскове (или толкова на дребно)....еби ги

Тема Re: Отчитате ли отработени часове пред началството?нови [re: 435]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано16.01.09 23:48

Баф мамаму - начи 15 минути бачкаш, след това 15 минути описваш какво си направил, след това описваш как си описвал...
Ми то така излиза че човек ще бичи само описания. Ужас. Мислех си че това ще ме чака чак в ада.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Отчитате ли отработени часове пред началството?нови [re: bira_more]  
Автор 435 (Сър Пич)
Публикувано17.01.09 12:29

глупости, бачкаш 30 мин после пишеш : "Бачках по този и този таск 30 мин"
ако е само по 1 нещо още по-лесно....кой ти е казал, че трябва да описваш какво си правил (а и да не мислиш че някой ще чете).
Не виждам що е това мрънкане, и аз съм го правил....отнема 1 минута.

Автор Joro_M (непознат )
Публикувано17.01.09 15:05

По-добре е да се работи почасово без да се отчита какво е правено. Пишеш там "работи се по проблема", без да уточняваш.А през това време може да си пиеш бирата.

Тема Re: Отчитате ли отработени часове пред началствотонови [re: Blue Jedy]  
Автор nuub (непознат )
Публикувано17.01.09 16:40

Явно криза... няма разумно обяснение иначе.

Това ще рече - оптимизация на разходите ака съкращения.

Тема Re: Отчитате ли отработени часове пред началствотонови [re: nuub]  
Автор Tweeg ()
Публикувано17.01.09 18:27

Отчитането на часове не мисля, че е дошло заради кризата.
Това е начин да се планират по-добре нещата.
Иначе аз веднъж седмично го правя и закръглението е на 4 часа :)

Отчитам часове от 1998 година.

Тема Re: Отчитате ли отработени часове пред началствотонови [re: Tweeg]  
Автор 435 (Сър Пич)
Публикувано17.01.09 19:04

ово е стандарт :)

майтапа настрана, във всеки проект има отчитане на време,независимо дали програмистите са приндудени да го правят или не

Автор Ray of Light (дала-багаин)
Публикувано17.01.09 23:56

Ако целта е да се мери ефективността на работа, как се измерва приносът на програмиста - брой редове код, брой оправени бъгове?! Има ли универсална система на оценяване, според която могат да се измерват например бъговете и да се каже - този има такова тегло, онзи - онакова? Как наистина се измерва свършената работа, освен спрямо другите програмисти, което дава изместено оценяване? Мениджмънтът знае ли ИЗОБЩО какво всъщност прави с тези данни?!

100 символа не стигат!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.