Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:38 09.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Противодействие на BASSCOM.  
Автор Гoйko (индианец)
Публикувано26.11.08 17:06

Абе личи си, че нашите шефове са умни хора, дори по-умни от нас. Събраха си се в картелчето BASSCOM и ни сложиха юзди за нарастването на заплатите.

Питам се, кога ли, ние негрите на тръстиката, ще се усетим и ще си направим еквивалент на BASSCOM, където да се събираме един път на два месеца и да решаваме примерно кой да е абсолютният минимум за заплата при който ще приемаме да почваме работа? Също така, до колко да са тайна заплатите? Да си споделяме вътрешно кой колко взема, за да си сверяваме часовниците, както те правят?

То има причина надзирателите и собствениците на тръстикови плантации да са драстично по-малко от негрите върху тръстиката.

Питам аз, до кога българските програмисти ще се държат като черни роби по плантации от захарна тръстика?

Тема ПРОФСЪЮЗнови [re: Гoйko]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано26.11.08 18:15

ура ура ура.
А на мен ще ми пращате членския внос

Е ако нема да е профсъюз - някоя и друга сбирка може да се направи. Да обсъдим колежките поне

Bеer? Mоre?

Тема Re: Противодействие на BASSCOM.нови [re: Гoйko]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано26.11.08 18:31

Абе личи си, че нашите шефове са умни хора, дори по-умни от нас. знам, трудно се преглъщат подобни идеи (особено от по-глупавите хора), но така е.

Питам се, кога ли, ние негрите на тръстиката, ще се усетим и ще си направим еквивалент на BASSCOM няма да е за пръв път в историята. негрите в юар се обединиха и катурнаха белите от власт. в резултат цялата държава е в разруха и става все по-зле, включително и за самите негри.

Да си споделяме вътрешно кой колко взема, за да си сверяваме часовниците, както те правят? не ми казвай че не си сверяваш заплатата. аз знам заплатите на всичките си приятели извън фирмата и на нито един човек в нея.

Питам аз, до кога българските програмисти ще се държат като черни роби по плантации от захарна тръстика? продължавай да се питаш

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор Maтa Kocмaтa (космат маймун)
Публикувано26.11.08 19:07

На теб пък какво ти пука?

Save the original.

Автор Eвлaмпи Пoпдимитpoв (световноизвесен)
Публикувано26.11.08 23:57

Нямали работа бедняците и броили на богатите париците

Автор Дeшeв (Муслон)
Публикувано27.11.08 00:02

В отговор на:

Питам аз, до кога българските програмисти ще се държат като черни роби по плантации от захарна тръстика?

Има само един човек, който може да те накара да се чувстваш и държиш като роб и това си ти самият. На мен шефове и баскоми (тонколони, монколони) не ми пречат.

Автор Bъзмyтeн (минаващ)
Публикувано01.12.08 00:30

Виж ся Гойко, като толкова много искаш да направиш профсъюз, вместо да се репчиш по форуми, поразпитай хора, които реално се занимават с подобни неща.

Аз ще ти кажа защо обаче това ти начинание е обречено на неуспех.

Значи, колкото и малко пари да дават фирмаджиите, на този момент тези пари са по-добра алтернатива за младите студенти, дошли от провинцията, отколкото това да се върнат по родните си места и да се занимават с нещо друго. В този ред на мисли, ето и отговорът на един от твоите въпроси: да решаваме примерно кой да е абсолютният минимум за заплата - това се решава от пазара на труда, не от теб. Примерно, ако дойде момент, в който един продавач на GSM-и получава средно 1,5 к, то тогава и минимумът на заплата за начинаещ програмист ще бъде около тази сума. Тц, докато продавачът взима около 600-800 с бонусите, тогава и минимумът за начинаещ програмист ще е някъде толкова.
Максимумът на заплата се диктува от това доколко програмистът е ценен за фирмата (това значи колко кинти ще се набута фирмата, ако го изгони и дали ще фалира без него или не) и от това колко взимат за същата работа в другите страни от Източна Европа. Значи ако в Унгария или Чехия се взима по 2-3-4 к евро, тук е нормално да се взимат 2-3 к лева.

Значи, да ти обобщя: Питам аз, до кога българските програмисти ще се държат като черни роби по плантации от захарна тръстика? - докато има хора, които се навиват да бачкат за малко пари, защото НЯМАТ друга алтернатива. Тука почти всичко, което се прави е "ишлеме" програмиране, научава се за годинка и на фирмаджията ич няма да му пука, ако един ден Гойко реши да си тръгне, щото ще дойде Бойко, Войко или Фойко и след 5-6 месеца ще върши същата работа. Това, че нямало хора, си е HR бръщолевищина, ходи виж колко хора идват всяка година и стават програмисти, КСТ-та или инженери.

Imposible is nothing - Да, да...

Тема Re: Противодействие на BASSCOM.нови [re: Bъзмyтeн]  
Автор Maтa Kocмaтa (космат маймун)
Публикувано01.12.08 09:21

Ха така, каза ли му го! Ей, добре че ги има хората като теб и като Светлин, нали БАРС е точно еквивалента на БАСКОМ? Нещо не вижам да има профсъюз или каквото да е там. :)Всъщност, той Светлин май мина от другата страна на силата, когато направи НАРС и май позабрави онзи Етичен кодекс, особено след последните неща които се изписаха в други форуми за НАРС.

Мале, недей, сакън да не те чуят производителите от ОПЕК, че ще се попикаят от смях като слушат как пазара определял цените. Те и от БАСКОМ ще се попикаят ако те слушат какви си ги нашлякал в този форум. Преди да има БАСКОМ цените ги определяше пазарът, ама нещо тръгнаха много нагоре и онези добре се усетиха - евала, шапка им свалям.

Save the original.

Тема Re: Противодействие на BASSCOM.нови [re: Maтa Kocмaтa]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано01.12.08 09:42

право думаш мата хари, целия ни живот се движи от невидими сили, дърпащи конците на всичко около нас. горските духове карат листата да капят есента, титанични божества мятат светкавиците, зимните феи контролират кога да пада снега, а евреите контролират кога да пада долара.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Противодействие на BASSCOM.нови [re: zaphod]  
Автор Bъзмyтeн (минаващ)
Публикувано01.12.08 10:00

Добре бе, Запход и Космата Мата, как се определя минимума на заплатите?

Кой от вас не е съгласен, че когато продавачите и друг тип неквалифицирана работа почнат да получават повече пари, ще се вдигне и заплатата на начинаещите програмисти?

Imposible is nothing - Да, да...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.