Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:00 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Лесни пари, дашни жени!нови  
Автор Eвлaмпи Пoпдимитpoв (световноизвесен)
Публикувано09.11.08 22:18

Майтап бе, как мислите ше успее ли

пич.
Аз съм песимист.

Тема Re: Лесни пари, дашни жени!нови [re: Eвлaмпи Пoпдимитpoв]  
Автор Дeшeв (Муслон)
Публикувано09.11.08 22:35

"Everything is a message passing."

Кефи ме

. Иначе ще се радвам да успее. Динамичните езици са по-секси от тия дето компилатора те бие през пръстите през цялото време.

Автор bira_more (бира)
Публикувано09.11.08 23:06

А аз реших че таман сме си дошли на думата

Bеer? Mоre?

Автор Tимишoapa ()
Публикувано10.11.08 11:03

С тоя пич се видях преди около година в Белгия - странна птица, обикаля страшно много по конференции (за година средно по две на месец) - през останалото време програмира.

Още тогава говореше запалено за тия неща 'всичко е предаване на съобщения'. Не знам дали ще успее, но едно е сигурно нещата, за които говори, най-вероятно ще се продължават да се развиват и да стават все по-популярни и широко използвани.

Тема Re: Лесни пари, дашни жени!нови [re: Дeшeв]  
Автор пpocтo1чoвek (непознат )
Публикувано10.11.08 13:06

По начало Smalltalk си е така.

Тема Re: Лесни пари, дашни жени!нови [re: Tимишoapa]  
Публикувано10.11.08 13:22

В т. нар. компютърна област почти не е измисляно нещо ново, само малки неща и просто преписване, адаптиране и съживяване на стари неща. Още от време едно нито фон Нойман е измислил нещо ново - просто е адаптирал идеята на Клини (която естествено не е далеч от идеите на Гьодел), нито Атанасов, нито Бекус. Повечето решения са технологични - само техниката се развиват, а идеите - много консервативно. Затова не се надявай на бум и голямо развитие. Ако не стои голяма компания зад гърба ти ... забрави. Аз лично познавам колеги с много по-интересни и революционни идеи, но просто не им е времето още. Всъщност тука няма нищо революционно. Хвала на младежа, че е успял да си осигури средства да посещава толкова много конференции.

Тема Re: Лесни пари, дашни жени!нови [re: пpocтo1чoвek]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано10.11.08 13:37

прав си донякъде, но малко попресилваш. от време на време се измисля нещо тарикатско, което носи яко кинти на тоя който го е измисли, ако го успее приложи разбира се. например класирането на сайтове според референциите, използвано от гугъл.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор _ukk (непознат )
Публикувано10.11.08 15:52

поредната гийковщина, която няма да спаси света, въпреки обещанията

Тема Re: Лесни пари, дашни жени!нови [re: zaphod]  
Публикувано10.11.08 19:41

В бизнес отношение да - икономиката е много динамична. Докато аз все гледам в науката (не просто технологията), а тъй като в основата си информатиката е математическо направление ... знаем, колко консервативна и тромава е математиката в своята същност, но е и доста мощна :).

Пазарният успех е много размит и неясен, за да е критерий за идейната стойност на определена технология, теория и каквото и да е. Там всичко е реклама, стечение на обстоятелствата, късмет за уцелване на момента и особено много - добър инвеститор - всеки си има бате :)

Тема Re: Лесни пари, дашни жени! [re: Дeшeв]  
Автор Eвлaмпи Пoпдимитpoв (световноизвесен)
Публикувано10.11.08 23:49

При положение, че човек деликатен и възпитан (примерно аз) псува като хамалин като пише foo && foo.bar; и му обясняват, че за негово добро не става работата разбираш ли или foo; и брейкпойнт да видиме какво става, но не - не може така. Добре поне, че var има и моеш културно си плюснеш хендлърите с блокче. Но в си шарп четири ше има статичен тип dynamic и всичко ще е наред :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.