|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Пичове, да ви питам ...
|
|
Автор |
Гoйko (индианец) |
Публикувано | 31.10.08 09:08 |
|
Колко често когато кандидатствате за работа ви дават да направите някаква задача от вкъщи, ей така просто за да проверят дали ви бива за работата?
Смятам, че такъв начин на подбор е изключително неефективен. Всички бачкаме и всички изкарваме пачки по стотачки. Не виждам кой разумен и добре печелещ човек ще седне да отдели ден или два да прави тестови задачки.
| |
Тема
|
50% от случаите
[re: Гoйko]
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 31.10.08 09:15 |
|
това прави един път до сега
Не виждам кой разумен и добре печелещ човек ще седне да отдели ден или два да прави тестови задачки. мене гледай
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
Re: Пичове, да ви питам ...
|
|
Автор |
SvetilSfitil (Procul Profani!) |
Публикувано | 31.10.08 09:19 |
|
Случва се. И е неефективен. Ако си мотивиран и искаш работата, очевидно ще отделиш 1-2 дни, за да си решиш тестовите задачи, не е там проблемът. Проблемът е, когато някой друг ти ги реши, защото не можеш сам. А това се случва относително доста често.
Dum loquo hora fugit
| |
|
Проблемът е, когато някой друг ти ги реши, защото не можеш сам. А това се случва относително доста често. знаеш ли реален случай?
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
|
|
Автор |
-|- () |
Публикувано | 31.10.08 10:23 |
|
Всеки път са ме карали да правя и нещо у дома.
Обикновенно като ти дадат такава задача си има начини да проверят дали разбираш това което им представяш и поне да определят каква е вероятността ти да си автора на решението.
| |
|
Според мен такива задачки се дават на хора без опит...
| |
|
Повечко.
Едни прост пример - навремето, в зората на една нашумяла фирма в студентския град се разпространяваха техните тестове. Впрочем тестът беше само един. И реално по-социалните типове се оказваха гении, а всички останали, независимо от потенциала им, бяха неконкурентноспособни.
Dum loquo hora fugitРедактирано от SvetilSfitil на 31.10.08 10:39.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Builder (непознат) |
Публикувано | 31.10.08 10:57 |
|
много интересен въпрос,
преди няколко дни гледам една обява пише "Мотивационно писмо" (HR-ска обява),
малко ме издразни и накара да се замисля за т'ва 'писмо' .
... та питам, едно приятелче дето има софт-фирмичка, като набира персонал ... иска ли им "Мотивационно писмо", той ми отговори с 1 изречение : "... добри програмисти се назначават с референции, не с писма ..."
------------------------
| |
|
За обръщане на едносвързан списък ли ставаше дума
I have never been hurt by anything I didn't say.
| |
|
е никой ли на интервюто не поглежда решението на задачата?
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|