|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Теглете Google Chrome
|
|
Автор | Пeтъp Пeтpoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.08 22:20 |
|
| |
Тема
|
Re: Теглете Google Chrome
[re: Пeтъp Пeтpoв]
|
|
Автор | NiL^ (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.08 22:36 |
|
Вече го направих.. перфектен е...
| |
|
И аз тъкмо го поразцъках на първо гледане доста ми допада
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 02.09.08 23:34 |
|
Първи впечатления след инсталацията.
1. Бърз е. Още нямам точни измервания, но е бъъъъъъъъъърз.
2. Липсват плъгините и екстеншъните на firefox. А аз имам много екстеншъни.
3. Не ми прехвърли паролите от firefix, може би защото са защитени с парола. Прехвърли ми само букмарките.
4. Уж е копирал security сетификатите от firefox, но не сработиха със сайта с който ги ползвам.
5. Пуска отделни процеси за всяка страница, но израхдовва малко памет за всяка страница.
6. Хубав изглед на приложението и красиви старници и фонтове (за разлика от firefox под Linux)
Като цяло има потенциал за развитие, и като за първа бета версия е много добре.
| |
|
Много добър. Сори, Опера & Файърфокс, ама май имаме нов монопол.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Йoнчeв (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.08 23:51 |
|
Това май е Мозила базирано? .... ще поддържа ли разширения (extensions) като ФФ?
Това е единственото нещо, което според мен би му липсвало спрямо ФФ и ако го направят да ги поддържа какво ще стане с ФФ ?
почитания,
Йончев
| |
Тема
|
[re: Йoнчeв]
|
|
Публикувано | 03.09.08 00:02 |
|
Не е базирано на Мозила. Според слуховете, това е специално, за да не се конкурират с Firefox. Базирано е на WebKit, същото с което е направен браузера на Apple. Още не е ясно от къде ще дпйдат екстеншъните, но понеже е опън сорс мисля, че първия екстеншън ще се появи още утре.
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 03.09.08 01:06 |
|
Да и аз прочетох сега, че е WebKit базирано, което е енджина на Сафари ...
Странно е обаче, че на About на chrome излиза Mozilla/ 5.0 на първо място, а AppleWebKit на второ.
Като гледах какво става с паметта май ползват верно WebKit няна нищо общо с ламята ФФ :)
И един бъг на дир.бг - Кредор не работи с Chrome това за мен е фичър щот ми спасява нервни клетки. Кредор има един гаден бъг - като сменяш клавиатури и си сменя на фонетична и БДС. Обаче ако имаш клавиатури за други езици става разсинхронизиране на тези клавиатури с тези на кредора и се късат нерви ...
За екстеншъните сега видях
"Chrome has a browser extensions framework that will allow it to make Adobe-AIR type hybrid apps, and because of its sharing of code with Firefox it may even become easy for Firefox extensions to be ported over to Chrome."
Е тва не го разбирам - Мозила седи в абаут-а Chrome и пишат, че имат обща цоде-басе с ФФ, а пък всъшност са базирани на ВебКит - кво е тва чудо?
почитания,
Йончев
| |
Тема
|
|
|
Автор | Gogle (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.09.08 11:26 |
|
явно и Гугълите решиха че са много велики и вече могат да правят всичко. Знам че е бета, но все пак е далече от истински браузър и се съмнявам официалната версия да е много по впечатляваща.
| |
Тема
|
[re: Gogle]
|
|
Публикувано | 03.09.08 11:52 |
|
Е какво липсва, та е толкова далеч от истински браузер?
почитания,
Йончев
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|