|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Програмисти в Германия
|
|
Автор | Бyckeтc (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.04.08 16:23 |
|
Някой знае ли как стои въпроса с разрешителните за работа в Германия за човек с добър немски?
Струва ли си човек да отиде с 4-5000 лв. да постои на място за да потърси работа или е най-добре да не рискува и да си остане в България, откъдето да кандидатства и да се надява да го вземат.
| |
|
да кажа предварително - не съм излизал навън, но мисля, по-добре е да се ориентираш по електронните борси и да си намериш работата там оттук.
| |
Тема
|
Re: Програмисти в Германия
[re: Бyckeтc]
|
|
Автор | Дp. Дpe (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.04.08 16:27 |
|
Онлайн пробвай най-добре. Аз така си намерих преди време в Англия, отне известно време разбира се, но доста по-добре отколкото ва-банк да отидеш там директно и да се чудиш какво да правиш.
http://www.jobserve.com/
Разбира са трябва търпение и добро представяне, не очаквай от първия път да стане или да ти предложат 100К. Със сигурност ще има нещо подобно и за германския пазар. Имаш ли приятели там? С контакти най-добре става... ако имаш пробвай.
| |
Тема
|
|
|
Автор | BullDog (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.04.08 20:05 |
|
Батка, като дойдеш тука с 2500 €, ако нямаш "капия", колко време ще издаяниш? И как мислиш да я търсиш тази работа, няма да ходиш от врата на врата, пак в интернет-а ще ровиш. Пък той и от БГ се вижда същия интернет :)
Разрешителното и неския не са в пряка зависимост. Е, аз немски НЕ говоря, ама имам безсрочен Arbeitserlaubnis (с този работодател!).
Намери каква да е работа, само да не е загробващ договора, и се хвани за нея. Щом знаеш немски, като дойдеш един път, нямаш проблем да си намериш нещо по-добро ...
Работа има ... за целия китайски народ. Пардон, индийски :)
| |
Тема
|
|
|
Автор | senior (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.04.08 21:30 |
|
В момента има няколко немски фирм и в БГ, можеш да почнеш в някоя от тях, докато си търсиш работа в Германия. Хем, ако нямаш опит с немци ще се запознаеш с тях и по време на командировките ще видиш как е там.
| |
Тема
|
[re: BullDog]
|
|
Автор | Бyckeтc (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.04.08 11:54 |
|
Немска фирма ме кани на интервю, но не казват за плащане на пътните.
Чудя се дали да рискувам да отида. За 2 дена престой ще ми излезе 500-1000 лв., а резултатът не е ясен.
| |
Тема
|
|
|
Автор | XXL (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.04.08 12:03 |
|
ако не ти плащат пътните значи са мизерници. Аз ходих до Финландия на интервю и ми платиха и пътните и хотела за 2 дни. Аз само си платих минибара
| |
Тема
|
[re: senior]
|
|
Автор |
nasko_sz (познат) |
Публикувано | 04.04.08 15:11 |
|
Кои са тия немски фирми в България и в кои сайтове мога да видя оферти за програмисти в Германия
| |
Тема
|
[re: nasko_sz]
|
|
Автор | Дp. Дpe (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.04.08 15:21 |
|
Е ти зададе ебахти въпроса :)
САП Лабс, Софтуер АГ, Зййбургер, Метаген (ха-ха-ха), ммм Немечек май останаха само българси поседно.. май.
Иначе ако не успееш да разбереш кои са немските сайтове за предлагане на работа с един Гуугъл сърч, най-хубаво спри се въобще да кандидатстваш - няма да те вземат.
| |
|
Мисля, че от тук ще кандидатстваш със същия успех и с приблизително същите разходи за интервю на място.
----------------------------------------
Здрав дух, в здрава бутилка!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|