Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:27 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Програмисти в Германиянови  
АвторБyckeтc (Нерегистриран)
Публикувано03.04.08 16:23

Някой знае ли как стои въпроса с разрешителните за работа в Германия за човек с добър немски?
Струва ли си човек да отиде с 4-5000 лв. да постои на място за да потърси работа или е най-добре да не рискува и да си остане в България, откъдето да кандидатства и да се надява да го вземат.

Тема Re: Програмисти в Германиянови [re: Бyckeтc]  
Автор бpaщaли koнпpyч (познат)
Публикувано03.04.08 16:25

да кажа предварително - не съм излизал навън, но мисля, по-добре е да се ориентираш по електронните борси и да си намериш работата там оттук.

АвторДp. Дpe (Нерегистриран)
Публикувано03.04.08 16:27

Онлайн пробвай най-добре. Аз така си намерих преди време в Англия, отне известно време разбира се, но доста по-добре отколкото ва-банк да отидеш там директно и да се чудиш какво да правиш.

http://www.jobserve.com/

Разбира са трябва търпение и добро представяне, не очаквай от първия път да стане или да ти предложат 100К. Със сигурност ще има нещо подобно и за германския пазар. Имаш ли приятели там? С контакти най-добре става... ако имаш пробвай.

АвторBullDog (Нерегистриран)
Публикувано03.04.08 20:05

Батка, като дойдеш тука с 2500 €, ако нямаш "капия", колко време ще издаяниш? И как мислиш да я търсиш тази работа, няма да ходиш от врата на врата, пак в интернет-а ще ровиш. Пък той и от БГ се вижда същия интернет :)

Разрешителното и неския не са в пряка зависимост. Е, аз немски НЕ говоря, ама имам безсрочен Arbeitserlaubnis (с този работодател!).

Намери каква да е работа, само да не е загробващ договора, и се хвани за нея. Щом знаеш немски, като дойдеш един път, нямаш проблем да си намериш нещо по-добро ...

Работа има ... за целия китайски народ. Пардон, индийски :)

Тема Re: Програмисти в Германия [re: Бyckeтc]  
Авторsenior (Нерегистриран)
Публикувано03.04.08 21:30

В момента има няколко немски фирм и в БГ, можеш да почнеш в някоя от тях, докато си търсиш работа в Германия. Хем, ако нямаш опит с немци ще се запознаеш с тях и по време на командировките ще видиш как е там.

Тема Re: Програмисти в Германиянови [re: BullDog]  
АвторБyckeтc (Нерегистриран)
Публикувано04.04.08 11:54

Немска фирма ме кани на интервю, но не казват за плащане на пътните.
Чудя се дали да рискувам да отида. За 2 дена престой ще ми излезе 500-1000 лв., а резултатът не е ясен.

АвторXXL (Нерегистриран)
Публикувано04.04.08 12:03

ако не ти плащат пътните значи са мизерници. Аз ходих до Финландия на интервю и ми платиха и пътните и хотела за 2 дни. Аз само си платих минибара

Тема Re: Програмисти в Германиянови [re: senior]  
Автор nasko_sz (познат)
Публикувано04.04.08 15:11

Кои са тия немски фирми в България и в кои сайтове мога да видя оферти за програмисти в Германия

Тема Re: Програмисти в Германиянови [re: nasko_sz]  
АвторДp. Дpe (Нерегистриран)
Публикувано04.04.08 15:21

Е ти зададе ебахти въпроса :)

САП Лабс, Софтуер АГ, Зййбургер, Метаген (ха-ха-ха), ммм Немечек май останаха само българси поседно.. май.

Иначе ако не успееш да разбереш кои са немските сайтове за предлагане на работа с един Гуугъл сърч, най-хубаво спри се въобще да кандидатстваш - няма да те вземат.

Автор Лaнc Линk - тaйният areнт (маймун)
Публикувано04.04.08 17:56

Мисля, че от тук ще кандидатстваш със същия успех и с приблизително същите разходи за интервю на място.

----------------------------------------
Здрав дух, в здрава бутилка!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.