Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:56 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Пътувате ли много? Къде е най-хубаво?нови  
Авторзepoтo (Нерегистриран)
Публикувано28.03.08 09:01

Един въпрос за тези които са пътували повече. Къде е най-хубаво да се работи извън българия?

Тема Re: Пътувате ли много? Къде е най-хубаво?нови [re: зepoтo]  
Публикувано28.03.08 09:03

под най хубаво разбирам висока заплата отнесена към цената на живота. И по възможност уредена обстановка откъм общество, здраве и т.н.

АвторДp. Дpe (Нерегистриран)
Публикувано28.03.08 09:11

Аз съм пътувал доста, най-добре като кинти/качество на живот е Щатите - обаче, това ако приемем, че си спокоен тип, семеен и предимно бачкаш и си гледаш семейството.

Иначе добри кинти се правят и в Лондон, нотам е супер скъпо (2-3 пъти по скъпо от мидуеста), но пък откъм нощен живот е супер стабилно, ако на това се кефиш.

Иначе, ако взимаш 4К чисти пари в лева тук в България и си имаш примерно собствено жилище, ще ти е трудно да стигнеш качеството на живот, което имаш тук и там. На такива пичове препрочъвам да си стоят тука, особено в този момент.

Като цяло, ако взимаш доста кинти, най-добре е тук.

Тема Re: Пътувате ли много? Къде е най-хубаво?нови [re: Дp. Дpe]  
Публикувано28.03.08 09:46

За щатите не ми е ясно сега с тоя долар и тая инфлация дали си струва.

Според всичките ми източници в УК заплатите са като във франция и германия - средно 30-40К евро на година за към 4-5 години опит, без значителни бонуси. А действително наемите и заведенията в УК са поне 2 пъти по скъпи. Какво означава нощен живот? дискотеки си има навсякъде.

Добри неща чувам за япония и корея тези дни. Някои има ли информация от там?

Публикувано28.03.08 09:51

Скоро бях по работа в Щатите. Ниският долар въобще не ги засяга тях директно, напротив, там където бях аз беше пълно с японци и британци, които си пазаруваха като за последно.

Цените на дрехи/техника са около два пъти по-ниски от тук, Тойота Камри можеш да си вземеш за около $20К чисто нова автоматик с 2.4Л бензинов двигател. Камри е общо взето по-голям Авенсис, като гледам цените тука... първо че изобщо няма такава кола, второ ако има ще е 2.5 пъти по-скъпа.

В Лондон 30-40К ЕУР са малко, средна ръка апартамент в неособено престижен квартал беше 1200 паунда (около 1800 Евро) послендия път като бях. С 30К можеш да си плащаш само наема, метрото и храната.

Авторhmm (Нерегистриран)
Публикувано28.03.08 10:47

Дания - особено ако си със семейство ...

Тема Re: Пътувате ли много? Къде е най-хубаво?нови [re: hmm]  
Публикувано28.03.08 10:51

Ако се кефиш на Дания, ти препоръчвам Ирландия. Вече са подобни кинтите при доста по-малки данъци (12% флат беше последно май).

В Дания (Копенхаген ли беше?) между другото има център на Майкрософт, в което наемат стабилно, познавам и хора от България там.

Тема Пърт, Австралия.нови [re: зepoтo]  
Автор pyrx (-; свежъ :-)
Публикувано28.03.08 10:57

На западния бряг. Но не съм бил там.

Един приятел работи там повече от 15 год. и казва, че е много готино. Прилични пари, не е скъпо, приятни хорица и при това е спокоен животът и на програмистите не им дават много зор, като да речем в Щатите. Климатът бил малко шантав, ама не много по-шантав от софийския. Във всеки случай, по-топличко е.
Моят приятел работи и 2 год. в Сидни за повече пари, ама казва, че там имало доста натегливи програмистчета развалящи пейзажа и апетита на по-нормалните.

Тема Re: Пърт, Австралия.нови [re: pyrx]  
Публикувано28.03.08 11:04

Обаче там водата в кенефа се върти наобратно. Как се свиква с такова нещо?

Тема Re: Пърт, Австралия.нови [re: зepoтo]  
Публикувано28.03.08 11:06

Бе по лесно от американските кенефи, дето кенефа по дефоулт е пълен с вода и като сереш трябва или

1) да положиш тоалетна хартия отдолу
2) да подскочиш точно в момента когато лайното цопва във водата (но затова трябва спортен дух и тайминг и не е за програмисти)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.