|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Пътувате ли много? Къде е най-хубаво?
|
|
Автор | зepoтo (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.08 09:01 |
|
Един въпрос за тези които са пътували повече. Къде е най-хубаво да се работи извън българия?
| |
Тема
|
Re: Пътувате ли много? Къде е най-хубаво?
[re: зepoтo]
|
|
Публикувано | 28.03.08 09:03 |
|
под най хубаво разбирам висока заплата отнесена към цената на живота. И по възможност уредена обстановка откъм общество, здраве и т.н.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Дp. Дpe (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.08 09:11 |
|
Аз съм пътувал доста, най-добре като кинти/качество на живот е Щатите - обаче, това ако приемем, че си спокоен тип, семеен и предимно бачкаш и си гледаш семейството.
Иначе добри кинти се правят и в Лондон, нотам е супер скъпо (2-3 пъти по скъпо от мидуеста), но пък откъм нощен живот е супер стабилно, ако на това се кефиш.
Иначе, ако взимаш 4К чисти пари в лева тук в България и си имаш примерно собствено жилище, ще ти е трудно да стигнеш качеството на живот, което имаш тук и там. На такива пичове препрочъвам да си стоят тука, особено в този момент.
Като цяло, ако взимаш доста кинти, най-добре е тук.
| |
Тема
|
[re: Дp. Дpe]
|
|
Публикувано | 28.03.08 09:46 |
|
За щатите не ми е ясно сега с тоя долар и тая инфлация дали си струва.
Според всичките ми източници в УК заплатите са като във франция и германия - средно 30-40К евро на година за към 4-5 години опит, без значителни бонуси. А действително наемите и заведенията в УК са поне 2 пъти по скъпи. Какво означава нощен живот? дискотеки си има навсякъде.
Добри неща чувам за япония и корея тези дни. Някои има ли информация от там?
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 28.03.08 09:51 |
|
Скоро бях по работа в Щатите. Ниският долар въобще не ги засяга тях директно, напротив, там където бях аз беше пълно с японци и британци, които си пазаруваха като за последно.
Цените на дрехи/техника са около два пъти по-ниски от тук, Тойота Камри можеш да си вземеш за около $20К чисто нова автоматик с 2.4Л бензинов двигател. Камри е общо взето по-голям Авенсис, като гледам цените тука... първо че изобщо няма такава кола, второ ако има ще е 2.5 пъти по-скъпа.
В Лондон 30-40К ЕУР са малко, средна ръка апартамент в неособено престижен квартал беше 1200 паунда (около 1800 Евро) послендия път като бях. С 30К можеш да си плащаш само наема, метрото и храната.
| |
Тема
|
|
|
Автор | hmm (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.08 10:47 |
|
Дания - особено ако си със семейство ...
| |
Тема
|
[re: hmm]
|
|
Публикувано | 28.03.08 10:51 |
|
Ако се кефиш на Дания, ти препоръчвам Ирландия. Вече са подобни кинтите при доста по-малки данъци (12% флат беше последно май).
В Дания (Копенхаген ли беше?) между другото има център на Майкрософт, в което наемат стабилно, познавам и хора от България там.
| |
Тема
|
Пърт, Австралия.
|
|
Автор |
pyrx (-; свежъ :-) |
Публикувано | 28.03.08 10:57 |
|
На западния бряг. Но не съм бил там. Един приятел работи там повече от 15 год. и казва, че е много готино. Прилични пари, не е скъпо, приятни хорица и при това е спокоен животът и на програмистите не им дават много зор, като да речем в Щатите. Климатът бил малко шантав, ама не много по-шантав от софийския. Във всеки случай, по-топличко е.
Моят приятел работи и 2 год. в Сидни за повече пари, ама казва, че там имало доста натегливи програмистчета развалящи пейзажа и апетита на по-нормалните.
| |
Тема
|
Re: Пърт, Австралия.
[re: pyrx]
|
|
Публикувано | 28.03.08 11:04 |
|
Обаче там водата в кенефа се върти наобратно. Как се свиква с такова нещо?
| |
Тема
|
Re: Пърт, Австралия.
|
|
Публикувано | 28.03.08 11:06 |
|
Бе по лесно от американските кенефи, дето кенефа по дефоулт е пълен с вода и като сереш трябва или
1) да положиш тоалетна хартия отдолу
2) да подскочиш точно в момента когато лайното цопва във водата (но затова трябва спортен дух и тайминг и не е за програмисти)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|