|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
работа на full работен ден + следване ??
|
|
Автор | тecт (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.01.08 22:29 |
|
Здравейте !
тази година завършвам и искам съвет.занимавам се с програмиране ( java ) и имам възможност да започна работа. но се чудя дали да влизам студент ( във ФМИ например ).
въпроса ми е възможно ли е да вляза студент в ФМИ, как, редовно ли, задочно ли, какви са плюсовете минусите ? И в същото време да работя на пълен работен ден. Казано по друг начин,мога ли да съчетавам работата на пълен работен ден със следването и евентуално какво ще ми помогне да се справя... задочно ли да вляза, редовно ли ? много от вас сигурно са студенти във ФМИ, кажете ми как са присъствията, следят ли се и т.н.
благодаря предварително
| |
Тема
|
Re: работа на full работен ден + следване ??
[re: тecт]
|
|
Автор | тecт (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.01.08 22:47 |
|
а да и още нещо.ще изгубя ли много ако не вляза веднага а след една година примерно ?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 05.01.08 00:04 |
|
На скоро имаше цяла тема по въпроса.
Препоръчвам ти да поразровиш и да видиш.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
|
|
Автор | tux (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.01.08 09:26 |
|
С този майндсет, вече си загубил
| |
Тема
|
[re: tux]
|
|
Автор | :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.01.08 11:33 |
|
А ти имаш ли успехи свързани с новия ти майндсет? :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
senior () |
Публикувано | 05.01.08 12:34 |
|
Какъв смисъл има да си редовно след като си на пълен работен ден и няма да посещаваш занятията?
Ако е много важно за тебе да работиш (имаш неотложна нужда от пари да речем), мисля че е по-разумно да почнеш задочно. Ако не е наложително си запиши редовно и си следвай като хората.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Viper X (just a snake...) |
Публикувано | 05.01.08 16:10 |
|
наистина имаше такава тема.. там има доста мнения по въпроса
а иначе за присъствията във ФМИ - до преди 2, 3 години не се следяха, 99% съм сигурен че все още не се следят.. което не означава, че ще можеш лесно да се справиш, нито че дори и трудно ще успееш да се справиш
-------------
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Maтa Kocмaтa (космат маймун) |
Публикувано | 05.01.08 19:05 |
|
Когато ние ставахме студенти животът беше по-друг, мотивацията беше по-друга. В онези времена, казармата направи много от нас студенти. НАТО беше само в новините, ЕС далеко, заплатите бяха малки, а работа се намираше трудно и студентството беше форма за оправдание на безделието. Пътуванията в чужбина ставаха трудно, включително и за да учиш.
Пред теб дилемата е, да учиш, ама защо? То и без университет пак ще вземаш повече пари от доста хора в този бранш, просто трябва време и ако трупаш опитът си от 18 годишен, когато си на 24 ще вземаш двойно на някой току що завършил магистър.
От друга страна, ако ще учиш висше, защо да е в България? За Германия се чуват доста положителни неща, включително че излиза почти толкова скъпо, колкото е и в България.
Да бачкаш и да учиш си е гадно, от опит ти го казвам. Много години изкарах на тази схема и нито бачкането е бачкане, нито ученето е учене. Ако много ти трябват кинти, нямаш избор, ще трябва да бачкаш. Ако си много любознателен по-добре иди в университета и не пропускай занятията, иначе не си струва.
Както вече казах, по наше време мотивацията беше съвсем друга. Сегашната младеж има доста повече възможности от които да избира.
Save the original.
| |
Тема
|
[re: Maтa Kocмaтa]
|
|
Автор | Xитлep (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.01.08 20:23 |
|
Каде ги слушаш тия неща за германия? Там има по добри възможности ако ше работиш като преподавател или правиш изследвания обаче като обучение програмите в цяла европа и в българия се различават с около 10%. Всички си мислят че като учат веб дизайн вместо материалознание ще станат голяма работа ама няма.
| |
Тема
|
[re: Xитлep]
|
|
Автор |
Maтa Kocмaтa (космат маймун) |
Публикувано | 06.01.08 00:06 |
|
В Германия не съм бил, за там само слушам разкази на познати, които са завършили тамошни университети. Иначе на други места в Европа съм виждал неща, които в България скоро няма да стигнат.
От друга страна, това че си минал материалознание не виждам с какво те прави по-добър програмист. Хората на запад вземат по един сертификат и бам - готови програмери.
Save the original.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|