Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:12 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема работа на full работен ден + следване ??нови  
Автортecт (Нерегистриран)
Публикувано04.01.08 22:29

Здравейте !
тази година завършвам и искам съвет.занимавам се с програмиране ( java ) и имам възможност да започна работа. но се чудя дали да влизам студент ( във ФМИ например ).
въпроса ми е възможно ли е да вляза студент в ФМИ, как, редовно ли, задочно ли, какви са плюсовете минусите ? И в същото време да работя на пълен работен ден. Казано по друг начин,мога ли да съчетавам работата на пълен работен ден със следването и евентуално какво ще ми помогне да се справя... задочно ли да вляза, редовно ли ? много от вас сигурно са студенти във ФМИ, кажете ми как са присъствията, следят ли се и т.н.
благодаря предварително

Тема Re: работа на full работен ден + следване ??нови [re: тecт]  
Автортecт (Нерегистриран)
Публикувано04.01.08 22:47

а да и още нещо.ще изгубя ли много ако не вляза веднага а след една година примерно ?

Тема Re: работа на full работен ден + следване ?? [re: тecт]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано05.01.08 00:04

На скоро имаше цяла тема по въпроса.
Препоръчвам ти да поразровиш и да видиш.

Bеer? Mоre?

Авторtux (Нерегистриран)
Публикувано05.01.08 09:26

С този майндсет, вече си загубил

Тема Re: работа на full работен ден + следване ??нови [re: tux]  
Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано05.01.08 11:33

А ти имаш ли успехи свързани с новия ти майндсет? :)

Автор senior ()
Публикувано05.01.08 12:34

Какъв смисъл има да си редовно след като си на пълен работен ден и няма да посещаваш занятията?

Ако е много важно за тебе да работиш (имаш неотложна нужда от пари да речем), мисля че е по-разумно да почнеш задочно. Ако не е наложително си запиши редовно и си следвай като хората.

Автор Viper X (just a snake...)
Публикувано05.01.08 16:10

наистина имаше такава тема.. там има доста мнения по въпроса

а иначе за присъствията във ФМИ - до преди 2, 3 години не се следяха, 99% съм сигурен че все още не се следят.. което не означава, че ще можеш лесно да се справиш, нито че дори и трудно ще успееш да се справиш

-------------

Автор Maтa Kocмaтa (космат маймун)
Публикувано05.01.08 19:05

Когато ние ставахме студенти животът беше по-друг, мотивацията беше по-друга. В онези времена, казармата направи много от нас студенти. НАТО беше само в новините, ЕС далеко, заплатите бяха малки, а работа се намираше трудно и студентството беше форма за оправдание на безделието. Пътуванията в чужбина ставаха трудно, включително и за да учиш.

Пред теб дилемата е, да учиш, ама защо? То и без университет пак ще вземаш повече пари от доста хора в този бранш, просто трябва време и ако трупаш опитът си от 18 годишен, когато си на 24 ще вземаш двойно на някой току що завършил магистър.

От друга страна, ако ще учиш висше, защо да е в България? За Германия се чуват доста положителни неща, включително че излиза почти толкова скъпо, колкото е и в България.

Да бачкаш и да учиш си е гадно, от опит ти го казвам. Много години изкарах на тази схема и нито бачкането е бачкане, нито ученето е учене. Ако много ти трябват кинти, нямаш избор, ще трябва да бачкаш. Ако си много любознателен по-добре иди в университета и не пропускай занятията, иначе не си струва.

Както вече казах, по наше време мотивацията беше съвсем друга. Сегашната младеж има доста повече възможности от които да избира.

Save the original.

Тема Re: работа на full работен ден + следване ??нови [re: Maтa Kocмaтa]  
АвторXитлep (Нерегистриран)
Публикувано05.01.08 20:23

Каде ги слушаш тия неща за германия? Там има по добри възможности ако ше работиш като преподавател или правиш изследвания обаче като обучение програмите в цяла европа и в българия се различават с около 10%. Всички си мислят че като учат веб дизайн вместо материалознание ще станат голяма работа ама няма.

Тема Re: работа на full работен ден + следване ??нови [re: Xитлep]  
Автор Maтa Kocмaтa (космат маймун)
Публикувано06.01.08 00:06

В Германия не съм бил, за там само слушам разкази на познати, които са завършили тамошни университети. Иначе на други места в Европа съм виждал неща, които в България скоро няма да стигнат.

От друга страна, това че си минал материалознание не виждам с какво те прави по-добър програмист. Хората на запад вземат по един сертификат и бам - готови програмери.

Save the original.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.