Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:18 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема За Vista и простотиите на Микрософтнови  
АвторПaньo Дoнeв (Нерегистриран)
Публикувано08.05.07 15:47

Гледам, че някакъв глупак пита как да си направи програмата да работи на Виста и се сетих, че не съм си изказвал мнението за този продукт на Мееееекрософт.

Аз лично смятам да бойкотирам Вистата доката мога. А когато под дулото на пистолета ме накарат да я ползвам, дори и тогава ще гледам да изклинча още няколко месеца с надеждата да свърши света или нещо такова.

Микрософт да си ебат майката тъпа и проста, Вистата да си я наврат у мазния дебел задник, мама ви и Микрософтска проста загубена.

Ебах им майката тъпа, как може за 20 милиарда долара да направите най-големия боклук, който може да съществува бе педераси мазни загубени!

Бай дъ уей, аз съм на ХиксПе в момента и не мислех да минавам на Линукс, защото Линус е още недоносче, но натам вървят нещата. Надявам се за 1-2 години да го пооправят, защото тогава ще е време да се махаме от Микрософт завинаги.

Защо не харесвам Виста ли? Защото това е стъпка към намаляване на свободите ни като потребители и програмисти с идиотското си секюрити. На всичкото отгоре и с вградения ДРМ, с който Микрософт се грижи за парите на разпространителите на филми и музика и в ущърб на всички потребители.

Аз като програмист нямам намерение да мигрирам никоя от програмите си на Виста, даже ще ги направя специално да не вървят на Виста. Ще направя обаче Линукс портове. А клиентите, които ми се обадят да искат Виста порт ще кажа да минат на ХиксПе. Ако не искат да си ебат майката съшо като Микрософт.

А вие какво ще правите?

Тема Re: За Vista и простотиите на Микрософтнови [re: Пaньo Дoнeв]  
АвторГoшkoПpaceтo (Нерегистриран)
Публикувано08.05.07 16:28

Не гневи са, Паню, не ядосвай са.
От 6 месеца работя на Линуз. Изцяло и само. И нямам никакви проблеми. Е, в началото беше малко трудно със скапания еклипс, със засуканите команди и прочие. После разбрах, че с един емакс и едно гдб всичко може да се направи.

Сега, 6 месеца по-късно мога едно да кажа: съжалявам, че по-рано не съм се решил на тази стъпка - да сменя ОС-а. Всичко, което М$ са "измислили" е опит да се открие топлата вода.

А що се отнася то Вуста (то е като Вгз, ама на друго място) - ами който иска да си го слага.
Аз лично си харесвам Дебилиан Линуз и Опънато Сусе

Тема Re: OS X, batze !нови [re: Пaньo Дoнeв]  
Авторshefa (Нерегистриран)
Публикувано08.05.07 20:40

Аз съм от доста време с ОС Х, дори в работата иМак-че ... и нямам никакво намерение дори да поглеждам що за гомно е виста :) Откакто съм суичнал не ми се гледа "назад" :)

Тема Re: OS X, batze !нови [re: shefa]  
Автор lxeos (непознат )
Публикувано08.05.07 21:48

Пичове, щете не щете ще трябва да ползвате и Виста и Миста и каквото измисли чичо Гейтс, щото някакви си 85+ % от тъпите десктоп лузъри го ползват. Даже и да се правите на хакери и да крос компилирате от Линукс или ОС Х, нали пак ще трябва да си тестваш програмката. И моля те не казвай, че ще го направиш през Уайн.

Тема Re: OS X, batze !нови [re: lxeos]  
Автор | (< /dev/rando)
Публикувано08.05.07 22:30

И кой е казал, че трябва непременно да програмираме за Windows?

Тема Re: За Vista и простотиите на Микрософтнови [re: ГoшkoПpaceтo]  
Публикувано09.05.07 07:16

Радвам се, че има доволни Линукс потребители, това ми дава надежда, че нещата там вървят в правилна посока.

Аз всъщност нямам особено големи притеснения за минаването на Линукс. Обаче на емакс едва ли ще мина. Аз говоря на vi. Емакс на няколко пъти съм го пипал, но не става. Там се искат друг тип хора. Но Еклипсето си е супер и вероятно него ще ползвам за по-сериозна работа.

Абе мен работата не ме притеснява, притеснява ме липсата на игри и програми за развлечения, за музикални обработки, видео, офис съвместимост и други. Надявам се, че много хора като видят какви педераси са Микрософт ще се сетят да направят Линукс портове.

Тема Re: OS X, batze !нови [re: shefa]  
Публикувано09.05.07 07:19

Чувал съм хубави работи за Ос Х, но не ми харесва затвореността на платформата. Същите неща от които бягам от Микрософт ги има у Еплата. Само там са по-мазни и не толкова нагли. А хубавкия интерфеис прави хората да не видят очевидното. Отделно Еплю се грижи много за правата на разпространителите на музика и филми скоро ще им пострадат зъбите както е тръгнало.

Тема Re: OS X, batze !нови [re: Пaньo Дoнeв]  
Авторshefa (Нерегистриран)
Публикувано09.05.07 08:43

Паньо, че кое му е затвореното на ОС Х-а ? То си е базирано на БЗД (Дарвин) ... Само гуи-то е що годе затворено ...

При ос х-а цялата врътка е, че нещата са не само по мазни , по стабилни, а и по юзър-френдли ... това е супер важно :) Който дори и малко е разцъквал тази ОС знае че всичко е супер интуитивно и интелигентно направено. А сигурността е на светлинни години от лайното Виста :) все пак това си е Юникс...

Тема Re: За Vista и простотиите на Микрософтнови [re: Пaньo Дoнeв]  
Автор Goose ()
Публикувано09.05.07 08:47

А простата истина е, че ако програмиста не дава на клиента това, което той иска, просто умира от глад :-)
Нали го знаеш стария лаф - кучето си лае, кервана си върви ...
След като 80% от света ползва М$ платформа просто нямаш избор, или ще изкарваш пари от тези хора, или други ще го правят, а ти ще си сменяш професията ;) Пазар, братче, няма мърдане :-)

Тема Re: За Vista и простотиите на Микрософт [re: Goose]  
АвторБaй Бил (Нерегистриран)
Публикувано09.05.07 09:17

Тебе те признавам че си парче търговец. 85% от потребителите са доста народ, нали. Ако искаш работиш за тях и печелиш, ако не искаш отиваш да къртиш мивки.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.