|
Тема
|
ReactOS
|
|
Автор |
lxeos (непознат
) |
Публикувано | 27.04.07 11:32 |
|
Някой от вас занимавал ли се е с тая ОС? Аз пробвах да подкарам LiveCD-то на 2 машини и просто не зарежда без никакви съобщения за грешка. А ми е любопитно на какво ниво е стигнал тоя проект, т.е. дали въобще е ползваем за някой друго просто приложение ако ни погне чичко Гейтс за лицензи.
| |
|
Аз преди време си играх с него. Принципно има си прозорчерта, старт меню, ала-бала. Има си един шорткът да ти инсталира Firefox, който при мене не работеше. Иначе ако можеш да си сложиш браузър ще е добра ОС за щтракане на уеб базиран софтуер, при това без пари (и аналог на *никс).
| |
Тема
|
Re: ReactOS
[re: lxeos]
|
|
Автор |
KpyM (непознат
) |
Публикувано | 27.04.07 21:48 |
|
за notepad.exe става иначе са още ного далече, по скоро си сложи линукс със там вине емулатора или некаква виртуална машина отгоре.
а да и quake обещават че вървял ма не съм пробвал
| |
Тема
|
[re: KpyM]
|
|
Автор |
lxeos (непознат
) |
Публикувано | 30.04.07 13:27 |
|
То за Линукс и Уайн ясно, ама последното е пишман история. Пробвах да пусна с него сигурно 10-на програмки и точно тия които реално ми трябваха се дънеха, а тия които бяха просто за експеримента, една част работеха. В интерес на истинаната тоя РеактОС изглежда обречен като са го базирали на Уайн и като зад него не стои нито един солиден играч в ИТ бранша.
Бяха ми казали, че използването на Уиндоус 95 и 98 вече не изисквало лиценз? Вярно ли е това? Би ми решило доста лицензни проблеми .
| |
Тема
|
[re: lxeos]
|
|
Автор | commercial (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.04.07 13:48 |
|
Лицензите в M$ се решават с договор, ето и договора с краен потребител (като теб или като всеки купил копия за лична употреба в малки количества):
http://proprietary.clendons.co.nz/licenses/eula/windows98se-eula.htm
Приятно четене.
| |
|
|
|
|