Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:25 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Стажантнови  
Автор travellite (непознат )
Публикувано06.01.07 20:54

Аз съм на 17 години и все още уча. След около 2 месеца се завърша трето ниво (последно) по програмиране на С++ в Софийския университет. След това мисля да стана стажант в някоя фирма. Целта ми е да усъвършенствам С++, защотото мисля това да ми е бъдещата професия, за мен заплащането не е от значение. Бихте ли ми препоръчали някоя фирма която търси такива като мен и същевременно да е полезна за мен.

Тема Re: Стажантнови [re: travellite]  
Автор Bълk (умора няма)
Публикувано06.01.07 22:45

някоа фирма която да е дистрибутор на сандвичи и вода за някоя фирми с програмисти?

Автор бaтKoлю (галфон)
Публикувано06.01.07 23:26

След като си на 17 май не могат да те вземат стажант, защото стажантите май подписват договор и може би трябва да са над 18 (не съм много сигурен).

А колкото до фирмите... там покрай СУ се навърта Наков & МАРСианците. Те са много светнати за фирмите дето взимат стажанти.

АвторПeтko (Нерегистриран)
Публикувано07.01.07 00:24

Няма да те гавря като колегите. Но сам си представи какъв таралеж в гащите би бил ти за всеки, който иска да върши някаква работа. Така че това, което аз бих ти препоръчал е да си гледаш ученето, тинейджърките, спорта, дискотеките и т.н. и да оставиш стажуването и бачкането за след 3-4 години. Професията не е това, което беше преди, така че ако бях на твоите години и със сегашния си акъл нямаше да изтрезнея

Автор DonRumata ()
Публикувано07.01.07 00:33

Програмирането не е просто знаене на някой език.
Пък и нямаш ли планове да ходиш в университет, да имаш малко налично свободно време и тн? Цял живот ще работиш, защо си се разбързал от сега?

Happiness is a state of mind.

Тема Re: Стажантнови [re: бaтKoлю]  
Автор Colombino (работен)
Публикувано07.01.07 00:46

Е предполагам формата под която го взимат му е безразлична - дали стажант, trainee и т.н. Иска да работи нещо за да се научи.

System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_

Авторstaria (Нерегистриран)
Публикувано07.01.07 05:19

Много правилно си се ориентирал. Ходи да копаш и да се печеш в някоя фирма, защото така се става програмист. Истината е, че никой не го ебе дали имаш висше или не, а дали можеш да се справяш бързо и сравнително качествено с текущите ти задачи (разбирай най-бързия работещ минимум на код).

Университетското ни образование е абсолютна скръб в момента, всеки е на самотек оставен. Имам познати по разни места дето нищо не са научили от университета (учат за парлама, да), но копат по 3-4 год. яко докато "учат" :) И са шефчета на разни junior глупаци от МЕИ или ФМИ, които не са работили и ден докато завършат, защото видиш ли много се напрягат да учат.

Не е задължително да копаш по много, ако можеш се уредиш на 4-6 часа някъде, най-добре. Важното е да има постоянство, пък и по този начин можеш да си учиш на воля и да си караш упражненията/някои от лекциите в университета.

Ако можеш да ги съчетаеш двете, най-добре. А за мацките - не се притеснявай, няма да изтървеш нищо. Пак ще си чукаш ако ти връзват, дали бачкаш или не няма голямо значение според мен :)

Тема добре си го решилнови [re: travellite]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано07.01.07 09:19

трябва да се бачка, колкото по-отрано, толкова по-добре. не ги слушай тия дето ти приказват за студентство и купони. не те знам на къв акъл си, ама аз като бях на 17 щях да бъда сигурно проблемен работник. тогава още страдах от разни идеалистични мании, в стил "какво като е грозно, важното е че работи". за съжаление фирма не мога да ти посоча, понеже не съм в софия. не знам сериозните фирми дали пускат места за чиракуване, но има много дребни финансово притеснени фирмички, които гледат да минат колкото може по-тънко и са склонни да наемат хора без професионален опит , стига да могат все пак да сътворят някакъв работещ код. предполагам много колеги точно в такива са започнали кариерата си, и аз не правя изключение. само че аз бях току що завършил, а ти си на 17, все пак 5 години са си 5 години.

Авторfrozenblood (Нерегистриран)
Публикувано07.01.07 10:54

Има фирми, които биха наели 17-годишни. Аз започнах малко по - дърт - на 19, но след мен наеха момче на 17 (почти на 18). За съжаление нашата фирма няма да ти свърши работа, но ти търси - пускай СВ-та по обявите и се надявай. През това време тренирай. В най лошия случай ще те вземат като станеш на 18...

Стажа е важен. Има неща, които не се учат в уни-тата (сорс контрол софтуер, бъг тракери и още много, които макар и не много сложни биха ти дали предимство по-нататък).

Само прецени дали искаш да жертваш огромна част от времето си (и на практика да останеш почти без личен живот). Въпреки че сега работя на динамично работно време и то по 5 ч. дневно - пак ми е трудно да огрея навсякъде - и на работа и в университета и при приятелката ми, приятелите ми

малко неудобничко е, да знаеш... Освен това е доста трудно да учиш след работа. Главата ти ще е наблъскана с разни кодове и алгоритми и ще "жужи" ужасно. Доста трудно ще поема университетския материал

Тема Re: Стажантнови [re: Bълk]  
Автор4x4 (Нерегистриран)
Публикувано07.01.07 10:58

ти да не си тоя дето прави сандвичите?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.