Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:15 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема въпроснови  
Авторlubopiten (Нерегистриран)
Публикувано18.10.06 21:53

Искам да ви попитам, кои език/технология смятате че излизат извън рамките на mundane programming? В смисъл, какво бихте писали, ако парите не бяха належаща нужда? Вярно, че е доста индивидуално, но все пак..

Тема Re: въпроснови [re: lubopiten]  
АвторC guru (Нерегистриран)
Публикувано18.10.06 21:59

Всичко освен the pure C approach не става.
Тия Джава/дотНет мазачи не мога да разбера какво
си мислят че правят толкоз като ползват 95%
наготово едни tools & frameworks... це++ убитаците
няма да ги коментирам, те са наказани от господ (и
от Bjarne Stroustrup ;))

Тема Re: въпроснови [re: C guru]  
Авторdraka (Нерегистриран)
Публикувано18.10.06 22:04

и ще пиша.. и ще пиша.. ... и ще пиша.. ........ и ще пиша.. .........

после все пак ще се наложи да го вземем работещо от някаде

Тема Re: въпроснови [re: lubopiten]  
Авторbg (Нерегистриран)
Публикувано19.10.06 00:25

интересен въпрос
интересни биха били и отговорите, ако имаше кой да ги даде

Тема Отговорнови [re: lubopiten]  
АвторHekф (Нерегистриран)
Публикувано19.10.06 03:03

Нали го знаеш основния принцип за лошите програмисти и средите/езиците за разработка? Един лош програмист ще направи негодна програма. Един лош програмист "въоръжен" с мощна среда/език за разработка пак ще направи негодна програма, но за по-кратко време. Тфа е, накратко (да ме прощава бате Буч за фриволното цитиране).

А иначе комбинацията C/C++ (подчертавам - комбинацията, фанатичните залитания в едната или другата крайност водят до доста болезнени ситуации) не знам кога ще стане демоде. Може би когато процесорите станат толкова хитри, че да не използват машинни инструкции, а ще бачкат директно с байт-кода. Но на мен лично изобщо не ми понася, когато компилатора реши да ме пази от самия мене си. Окей, варнинги и еръри за откровени глупости - да. Ама примерно да правя некви чудеса от йерархии от класове и секфи такива простотии на Java/C#, за нещо което на C++ става с едно кастване - не, мерси. Също мерси за гарбидж-колектор, който си прави квото и когато си поиска (пример за тфа как една не лоша идея може да бъде доведена до пълно безумие и се превръща в решение, което е по-ужасно от проблема). Менажиран код? Дръжте си го за вас, аз когато отъпея до толкова, че да не мога сам да си намеря всички изтичания на памет, некоректни каствания и оплескани поинтери просто ще си тегля куршума

Тема Re: въпроснови [re: C guru]  
Авторl (Нерегистриран)
Публикувано19.10.06 05:30

Няма универсален език, за всеки проблем/предметна област си има подходящ.

Тема Re: Отговорнови [re: Hekф]  
Авторbrb (Нерегистриран)
Публикувано19.10.06 08:55

Няма нужда да се стига до крайности - с куршума искам да кажа. И един профайлър + детектор на лийкове са ок.

Автор Pekoнcтpykтop (дарвинист)
Публикувано19.10.06 09:27

Подкрепям напълно.
Малко са късметлиите кат мен, дето и за пари и за хоби пишат на C/C++.

АвторAчo (Нерегистриран)
Публикувано19.10.06 10:37

Старите кримки наистина считат менажирания код и колектора за глезотии. Ако не друго поне спестява време. Иначе лошите програмисти нищо не ги оправя.

Тема Въпроса е не на какво ще се пие,а какво!нови [re: lubopiten]  
АвторKAГAH (Нерегистриран)
Публикувано19.10.06 11:10

Въпроса според мен е в каква област бихме се занимавали ако имахме възможността да си я избирмае свободно ,а не езика. Той ще дойде от само себе си .
Ако можех да си пиша за удоволствие, сигурно бих правил компилатори ама не на лекс и як ами от нулата , за удоволствие ! После може би операционна система (е сигурно не сам). И както тръгнем от областта езика си идва от само себе си, явно няма да не на Джава или С#. Според мен С++ е страхотен стига да имаш няколко години опит. Сега ми е малко противен, тябва да съобразяваш 100 неща едновременно :(.
От друга страна бих писъл игрици за гсм-и. Ама такива дето мен ме кефат, а не такива какви каквито ми се налага сега. И езика е ясен -Джава - бързо лесно и ефективно :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.