|
Тема
|
Visual Studio 2005 (ASP.NET,C#)
|
|
Автор |
Beco_ (Boogie chillun) |
Публикувано | 23.08.06 20:24 |
|
От няколко дни цъкам из новото Визуално Студио 2005 със смесени чувства. Това което ми прави впечатление е следното:
- Има доста промени в IDE-то, които ме карат да се замислям, когато работя с него
- ADO.NET е с драстични промени
- код от предишното ВС не може да се портва 100% в новото ИДЕ
- сравненията с относително плавния преход между версиите на Delphi/C++ Builder /VCL по специално/ не могат да не предизвикат криви усмивки.
Какво мислите за новата версия? Бих се радвал да чуя вашето компетентно мнение. Смятате ли, че прехода към .NET 2.0 е наложителен?
| |
Тема
|
Re: Visual Studio 2005 (ASP.NET,C#)
[re: Beco_]
|
|
Автор |
Гypy (mr. pink) |
Публикувано | 25.08.06 13:52 |
|
Доста по-бавно от 2003. Решарпер 2005 не става - голям минус. АСП.НЕТ 2.0 - няма вече проект и прави некви евристики да разбере какво става. Проект от 2003 който се компилира за 1 минута, се компилира 10 в 2005. Това го оправиха в един полуофициален фикс на сайта на СкотГутри - шефчето на АСПНЕТо.
Новите фийчъри в С# 2.0 са неква смесица между С++ и Джаваскрипт. Най-добре да не се ползват. Гледам и че хората масово не ги ползват.
Като цяло, ако не можещ да излъжеш клиент да му вземещ пари за ъпгрейда, не си причинявай ъпгрейда. Зле е.
--
Increasing Performance By Lowering Expectations.
| |
Тема
|
[re: Гypy]
|
|
Автор | a (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.08.06 14:07 |
|
в асп. 2.0 има проектен .СЛН файл ама се пази на майка си в... - потърси с съъч и ще намериш проектните файлове някъде из документ/сеттингс/ в една системна директория на средата.
за мене това не е толкова голям минус защото на стартото асп докато подкараш някои съществъващ апликейшън да работи понякога е голяма клизма - доколкото разбирам са искали да спестят това в 2.0 и да го направят повече РНР стил ама е още рано да се каже дали са успели...
| |
Тема
|
[re: a]
|
|
Автор |
Stephan (непознат
) |
Публикувано | 25.08.06 17:24 |
|
В APS.NET 2.0 може да се правят и проектни файлове, както при ASP.NET 1.1, но трябва да се ъпдейтне VS.
http://msdn.microsoft.com/asp.net/reference/infrastructure/wap/default.aspx
| |
Тема
|
[re: Гypy]
|
|
Автор |
Beco_ (Boogie chillun) |
Публикувано | 25.08.06 19:11 |
|
Продължавам да чета и цъкам из Студиото и още неща ми правят впечатление:
- Позиционирането на drag&drop контролите от toolbox-а в/у формата и тяхното положение в горния ляв ъгъл по подразбиране. От Layout->Position->Auto Position Options съм задал абсолютно позициониране(HTML Designer->CSS Positioning), но Студиото продължава да поставя компонентите в горния ляв ъгъл. Аз ли греша нещо ?
- Финната настройка на местоположението на компонентите, особенно тези разположени в таблица, в 2003 ме е изкарвала от нерви, ама в 2005 направо ме отчайва. Използването на таблици за позициониране на компоненти е под всякаква критика.
- Теми? Ега ти простотията, при условие че XHTML и CSS са по добри от предишната версия. Темите стрелят от упор на визуалното в студиото и го връщат в годините на PE2.
- Web Parts ?!? От беглия преглед останах с впечатлението, че е обвързан с БД и тя разбира се е SQL Server 2005. Странно, много странно - да обвържеш UI с БД..
- Ах!томатичното форматиране на сорс кода - няколко часа за да си го настроя, тъй както аз искам. Наскоро тук имаше теми за скобки и и псувни, та този следобед любимата ми псувня беше: да ти го напъхам между кривите скобки ...
| |
|
За коя версия казваш, има неколко. Ето тука малко инфо за различните версии:
Сравнение версий Visual Studio 2005
Visual Studio 2005 Team System
Интегрированный и расширяемый набор инструментов для управления программными проектами на всех этапах разработки и тестирования. Обеспечивает взаимодействие и совместную работу коллектива разработчиков.
Visual Studio 2005 Professional Edition
Профессиональные инструменты для индивидуальных разработчиков и для работающих в небольших группах. Предназначен для создания клиентских приложений (smart clients), веб-приложений, программ для мобильных устройств и Microsoft Office.
Visual Studio 2005 Standard Edition
Инструмент разработки Standard Edition предназначен для индивидуальных разработчиков и позволяет создавать клиент-серверные Windows-приложения и веб-сайты масштаба подразделения. Удобная среда разработки и поддержка всех языков серии Visual помогут создавать приложения для Windows, Интернета, мобильных устройств и другой потребительской электроники.
Visual Studio 2005 версии Express - бесплатные инструменты начального уровня
Простые и удобные в использовании и изучении инструменты для создания Windows- и веб-приложений. Ориентированы на начинающих программистов, студентов и энтузиастов.
MSDN Subscription for Visual Studio 2005
Приобретение подписки на продукты для разработчиков MSDN Premium с одним из пакетов Visual Studio 2005 — это наилучший способ получить все необходимые продукты, технологии и серверы Microsoft для целей разработки. При этом предоставляется доступ к их новейшим версиям и обновлениям.
| |
|
|
|
|