|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
къде отваряте скобите
|
|
Автор | xxx (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.08.06 11:44 |
|
гледам доста хора предпочитат варианта:
if (blabla)
{
x=1;
y=3;
}
else
{
x=2;
y=4;
}
pred:
if (blabla){
x=1;
y=3;
} else {
x=2;
y=4;
}
според мен в 1вия вариант излишно са прахосани 3 реда. едва ли на някой ми плащат на ред програмен код. а и не мисля че кодът е по-лесен за четене
какво мислите
| |
Тема
|
Re: къде отваряте скобите
[re: xxx]
|
|
Автор | kyндypджия (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.08.06 12:04 |
|
Във втория вариант излишно са прахосани 6 реда. Спокойно може цялото да се събере на един ред като разширение на твоята логика.
Въпрос на свикване е. Аз стриктно ползвам първия вариант. Ако ми наложат други codding rules една седмица ще ми е терсене ама после ще свикна.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
syscop (непознат) |
Публикувано | 09.08.06 15:11 |
|
Първия вариант - по-лесно се чете код написан от друг, по-лесно се следи алгоритъма (ако има такъв де )
| |
Тема
|
[re: syscop]
|
|
Автор | angmar (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.08.06 15:15 |
|
Въпрос на навици, мен повече ми харесва вариант 1, но закърмените с MS по - лесно четат вариант 2.
Даже имаше изследване, че вариант 2 се чете по - лесно (статистически), аз очевидно съм изключение.
| |
Тема
|
[re: angmar]
|
|
Автор |
Colombino (работен) |
Публикувано | 09.08.06 15:18 |
|
Тва изледване вероятно има нещо общо с излседването, че жабарите са повече от C-програмистите. Булшит.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
|
ами пич, аз даже оставям празни редове като намеря за необходимо представи си какъв прахосник съм .
пък
} else {
си е направо безумие,
сигурно пишеш и
} else if(vlahvlah) {
| |
Тема
|
[re: ~!@$%^amp;*()_+]
|
|
Публикувано | 09.08.06 18:44 |
|
празни редове и аз оставям където трябва и има смисъл, не става дума за това.
} else if(vlahvlah) {
и какъв е проблемът, защо са ми необходими 3 реда за да вляза в следващия блок
не казвам че единият или другият начин е по-лесен за четене, за мен и двата са еднакви. имам предвид, че малко или много всеки ред в програмата носи със себе си някаква информация. отварящата скоба на следващия ред казва образно казано на този който чете - "начало на if-а", което така или иначе е ясно, няма какво друго да следва след if-a. това имам предвид, като казвам, че се прахосва ред
| |
|
какъв е смисъла на един ред да слагаш край на предния блок/начало на следващия?
еlse {
се ядва, въпреки, че в такъв случай, пак бих оставил празен ред
ама
} else {
си е направо простотия
| |
Тема
|
[re: ~!@$%^amp;*()_+]
|
|
Публикувано | 09.08.06 20:42 |
|
ок съгласен
} else {
е може би прекалено, но аз така съм свикнал и не го намирам за простотия. явно всеки има различни предпочитания
| |
Тема
|
|
|
Автор |
wqw (АзСъмЖив) |
Публикувано | 09.08.06 20:50 |
|
Лично предпочитам вторият стил. Вертикалната наситеност ми е навик от времената когато екрана беше 25 реда и два бяха заети от menu + statusbar а по-късно цели 4 (още две за рамки) оставаха зян. Никога не съм бил фен на 43/50 редови text mode-ове, щото екраните бяха 14" :-))
За сметка на това спазвам statement per line и не обичам празни редове. Ако някъде е необходим празен ред, значи това е добро място за поставяне на коментар.
cheers,
</wqw>
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|