|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Въпросът е сериозен ...
|
|
Автор |
Иrop (непознат
) |
Публикувано | 29.06.06 19:32 |
|
Моля, дайте идея как бих могъл да осигуря финансиране за open source проект?
| |
Тема
|
Re: Въпросът е сериозен ...
[re: Иrop]
|
|
Автор | Пeнчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.06 21:32 |
|
Има един начин. Направи продукт който да конкурира комерсиален такъв и фирма произвеждаща комерсиалния ще те купи.
| |
Тема
|
|
|
Автор | KAGAN (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.06 22:14 |
|
Аз нищо не разбирам от движещите механизми на отворения код, но съм сигурен, че някой някъде е написал материал по въпроса.
Остава да го намериш и da разбереш кой начин на финасиране е подходящ за твоя случай.
п.п. аз вярвам в неограничените възможности на Google.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гypy (mr. pink) |
Публикувано | 30.06.06 07:48 |
|
Значи гледат се успелите и елитните в тази област и се прави като тях. Не сме по-умни от най-дборите, нали така? Опитваме се да ги имитираме колкото можем.
Взимаш най-светлият пример в опън-соурса в БГ - това разбира се е . Правиш като него.
1. Правиш снимки на забележителности и/или на интелектуална тема
2. Публикуваш ги на блога си с определен лиценз.
3. Чакаш достатъчно дълго време, повтаряйки #1 и #2.
4. Реномиран вестник ползва снимките ти в нарушение на лиценза.
5.
6. Прибираш десетки хиляди марки от процеса
7. Финансираш проект с отворен код.
--
Increasing Performance By Lowering ExpectationsРедактирано от Гypy на 30.06.06 07:50.
| |
Тема
|
Re:
[re: Гypy]
|
|
Автор | MAT (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.06.06 10:09 |
|
Хубаво като идея, но г-н Чорбаджийски също дължи заплащане на авторски права, особено за снимки, като следните:
Чудя се той дали си е платил и ако не е, може би е добре да му се спретне едно прилично дело.
| |
Тема
|
Re:
[re: Гypy]
|
|
Автор |
Иrop (непознат
) |
Публикувано | 30.06.06 10:15 |
|
Смятате ли, че българските софтуерни фирми биха се заинтересували във финансирането на рекламната кампания за проект с отворен код? От една страна би имало PR, от друга страна, ако се намерят кадърни хора, то те може да бъдат наети на работа. Подобен проект би бил много показателен до колко ги бива тези, които го разработват и то през фазите на целия проект, както и до колко мотивирани са да свършат определена работа, без да се въвлича факторът заплата.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
sdg (shebang addict) |
Публикувано | 30.06.06 11:08 |
|
Има множество фирми, които предлагат продуктите си безплатно, но предлагат и платена поддръжка на тези продукти.
В този смисъл, би могъл да предлагаш платена поддръжка за продукт с отворен код (и подходящия лиценз за ползване), и по този начин да финансираш развитието на продукта.
Естествено, първо трябва да имаш продукт с достатъчно високо качество (или поне, достатъчно привлекателен за потенциалните клиенти)...
$0.02
RTFM!
--sdg
| |
Тема
|
Re:
[re: MAT]
|
|
Автор | huh (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.06.06 11:26 |
|
хъ на кого ги дължи тия заплащания ???
щото и аз съм се снимал в Рилски...
| |
Тема
|
|
|
Автор | commercial (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.06.06 11:50 |
|
Както казаха по-горе, трябва да се учим от най-добрите
http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=article&id=ideas&key=358657663#№13
| |
Тема
|
|
|
Автор | Paбoтoдaтeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.06.06 11:52 |
|
Въпросът наистина е сериозен ... и нерешим. От свободния код реално не се печели и следователно няма смисъл да се влагат пари в загубена кауза. Така че ... и в склада няма и старшината не дава.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|