|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
учебник по С
|
|
Автор |
cocoon (зубър) |
Публикувано | 10.02.05 19:30 |
|
Аз не съм начинаещ в С но въпреки че съм се занимавал има доста неща които ми се струват неразбираеми / стрингове, указатели, абстрактни типове данни /.
Имам книгите
"Самоучител по С" на Х.Шийлд
"Алгоритми на С" на Седжуик
но все ми се струва че нещо липсва в тях.
Молбата ми е ако ви е попадало нещо по лесно за разбиране да го посочите.
Мисля че учебник за американско училище или университет ще е добре написан но незнам къде да търся.
| |
Тема
|
Re: учебник по С
[re: cocoon]
|
|
Автор |
Questor (работник) |
Публикувано | 10.02.05 19:45 |
|
на колко години си?
Сигнатура!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cocoon (зубър) |
Публикувано | 10.02.05 20:29 |
|
почти на 17
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pyrx (-: свежъ ;-) |
Публикувано | 10.02.05 20:35 |
|
> ... доста неща които ми се струват неразбираеми / стрингове, указатели, абстрактни типове данни /.
Е, то май само int остана в категорията "разбираеми"!
... и char ... ама и то почти същото като int ... 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cocoon (зубър) |
Публикувано | 10.02.05 20:47 |
|
Не казвам че нищо не разбирам, просто някои неща ми се виждат странни - най-вече указателите. Може би не съм им отделил достатъчно време.
| |
|
| |
|
Май ти още нищо незнаеш за С.
Аз програмирам на С++ и разликата не е кой знае каква до класовете в С++, който в С не съществуват.
Ако искаш можеш направо да почнеш със С++ от начало.
И без това щи ти е по-лесно, защото нама форматиране при вход/изход и има някои други екстри.
С++ Primer Plus е много добра за такива като тебе, които имат някаква представа за С или С++.
Автора е Stephen Prata, но незнам дали я има на Български, защото моята е на Английски.
www.mozilla.org
| |
|
Може да си се занимавал с масиви - те са нормален тип данни и всички елементи на масива са разположени последователно в паметта.
Абстрактните типове данни са стек, опашка, списък и доколкото знам граф и дърво и при тях елементите не се разполагат последователно в паметта а произволно - съответно достъпа до елементите им става доста сложен и са необходими специални команди.
| |
|
Крайната ми цел е да се занимавам със С++ а не със С.
Отначало си мислех да почна направо със С++, но се отказах и реших да карам по-бавно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Questor (работник) |
Публикувано | 10.02.05 21:49 |
|
Еми според един човек(Joel) хората се делят на два вида - едните разбират указатели, другите - не
Ми пиши, мъчи се :)
Имаше и една жълта книга - там от серията for Dummies - където обясняват, че острото на < сочи към по-малкото число, ама това едва ли ще ти е от полза 
Сигнатура!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|