Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:09 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Силата на свободатанови  
Авторcommercial (Нерегистриран)
Публикувано28.04.06 19:17

Група любители на свободния софтуер са започнали кампания срещу потребителите на IE (http://news.idg.bg/?call=USE~newsmsg;&t=idgbg&msgid=29444)
Интересното в кампанията е начина - предлагат се скриптове за ограничаване достъпа до сайтове за потребители на M$ браузера.
А най-интересното са две използвани фрази в прилаганото упътване и примерните страници със скрипта:
Visit the page in Internet Explorer and make sure everything is working like a dream. (Then permanently delete Internet Explorer from your computer, you'll never need it again!!!)
It keeps Microsoft from controlling the future of the internet.
Аз лично се просълзих, но просмукан от М$ покварата до мозъка на костите си, не кликнах и не преминах към Огнената лисица... Може би ако бях по-млад...

Тема Re: Силата на свободатанови [re: commercial]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано28.04.06 20:41

за себе си мога да кажа че съм ултрадесен мракобесник, но въпреки това полвам огнената лисица. не че е много добра - определено ИЕ ми изглежда по-добър, но за съжаление ИЕ е много по-атакуван от гнусните неща които витаят из интернет. е то няма как да бъде иначе де, все пак хулиганския софтуер със сигурност не се заплаща, така че няма кой друг да го пише, освен опън сорс маниаците.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

АвторBиoлeт Щъpбaтa (Нерегистриран)
Публикувано28.04.06 20:58

Опен сорс форевър !
Windows suxors, Linux roxors !

Тема Ето за това става думанови [re: commercial]  
АвторCenT (Нерегистриран)
Публикувано28.04.06 21:03

Аз знам, че ти си го чел де.... ама нека и другите да го погледнат.

Според теб това глупости ли са?

Тема Re: Ето за това става думанови [re: CenT]  
Автор Maтa Kocмaтa (маймун)
Публикувано29.04.06 00:06

При това големи.
Каква ти е гаранцията, че чука не е подредил само Линукс картинката, а Вин я е оставил прясно излезнала от генератора на картинки?

Машина за отделяне на кожа и сланина от парени свине

Тема Re: Ето за това става думанови [re: Maтa Kocмaтa]  
Авторtest (Нерегистриран)
Публикувано29.04.06 10:38

точно така - линукс рабтота - пуснал 2 имиджита на генератора и което е по просто - линкс, елс - виндовс..

пък и се съмнявам такъв истински корифей на линукса да е запознат толкова надълбоко с IIS и виндовс платформата че да генерира такива имиджис - пък ако имаше съответните знания щеше да ги направи четими, а не размазани джипези...
за тоя аспекто може да се поучи от така омразните му майкрософт - техните дървета на класлайбрарита и неймспейсове са едни красиви, цветни, чак те засърбяват ръцете да ги имплементираш всичките...

Авторmitko (Нерегистриран)
Публикувано29.04.06 12:00

Подобни инициативи само засилват страховете ми, че в цялата open-source идея има нещо фашистко...
Баси, аз си скъсвам гъза от работа сайта ми да поддържа жалките 10% потребители на Firefox (жалки в смисъл че са малко на брой) те ще ми разправят да си махна IE-то....

Тема Re: Силата на свободатанови [re: mitko]  
АвторPenguin (Нерегистриран)
Публикувано29.04.06 12:16

> Баси, аз си скъсвам гъза от работа сайта ми да поддържа жалките 10% потребители на Firefox

Това че се съдираш от работа си е изцяло твой проблем. В крайна сметка това си е твое решение. Ако тези 10% посетители са ти проблем просто недей поддържа FF и хората ще идат на някой друг сайт. Ти си на зор хората да идват на сайта ти, а не те. Капитализъм.

АвторOтвopeн koд (Нерегистриран)
Публикувано29.04.06 15:09

Идеята не се различава кой знае колко от всички идеи на "Група любители на свободния софтуер" - леко налудничава, леко глуповата, леко неясна дори за тези които я лансират, и в общия случай чудо за 3 дни.

ФФ не е лош браузър, но не е и нищо особено - целия шум около него не ми е много ясен. Подобна шумотевица имаше преди 2-3 години около Линукс - едва ли не, аха-аха да замести Уиндоус като най-популярна ОС. То не бяха големи фирми дето не спират да го поддържат, титани на мисълта които да се изказват ...След като нещата утихнаха, Линукс си остана с дял около 2% при десктопите (който понастоящем намалява, както и при сървърите).
Същата съдба ще има (за съжаление, защото все пак конкуренцията е хубаво нещо) и ФФ. Около година след като излезе Виста, ФФ ще е с дял от 3-4%
и постепенно ще изчезне.

Тема Re: Силата на свободатанови [re: Oтвopeн koд]  
АвторKAGAN (Нерегистриран)
Публикувано29.04.06 23:15

Това със сайтове които да не поддържат ИЕ ми е много странно. Защо по дяволите? Ако ФФ е достатъно добър все повече хора ще го използват. За това тези опен сорс маняци си мисля че е по-добре да си впрегнат усилията да направят ФФ по-добър(не знам далиима такава опция ама това е пътя).
А що се отнася до това дали ФФ е по-добър от ИЕ според мен няма какво да се спори. ФФ то е космически години напред като интерфейс към потребителя. А доклкото съм чел и като сигурност. И ако само ~10% от потребителите го ползват е защоото голяма част от тях просто са свиканли с ИЕ или пък инсталацията на нова програма е твърде сложно нещо за тях.
По скоро се замислете за Опера

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.